Deze extreem gedetailleerde racebaan kost je €235.000

Auteur: , 20 Reacties

De kerstcatalogus van Neiman Marcus is weer uit, en opnieuw ontbreekt het luxespul voor de autoliefhebber niet. Of in dit geval: voor de schaalmodelliefhebber.

Voor het kind (of volgroeid petrolhead) dat alles al heeft, maar nog geen levensecht schaalmodel van een legendarisch circuit in zijn gamekamer heeft staan, biedt het beroemde Amerikaanse warenhuis Neiman Marcus deze tamelijk epische racebanen aan. Ze worden gemaakt door Slot Mods – bekend van de 917 racetrack – en komen onder meer in de smaken Le Mans, Nürburgring en Laguna Seca. De schaalverhouding is 1:32 (de ‘Ring zal iets ingekort zijn, vermoeden we).

De miniatuurtracks zijn voorzien van gedetailleerde pit crews, legendarische race-auto’s, verkeersborden en natuurlijk een lading toeschouwers. Om het hautain-gehalte nog wat verder op te krikken plaatst Slot Mods zes camera’s op het circuit, om de miniatuurracerij op een klein schermpje te kunnen tonen.

De bouw van een miniatuurcircuit neemt zes maanden in beslag, de boel bij je thuis laten installeren (met witte handschoenen) is optioneel. Oh, en als bonus komen racelegendes Vic Elford en David Hobbs een avondje bij je langs om de openingsparty van je racebaan luister bij te zetten den de race te verslaan. Geen geintje.

Bekijk op Autojunk een video van de Slot Mods racebaan.20 reacties

Voor dat geld koop ik liever een Turbo S, ga net iets meer plezier aan beleven.
@9114life:
Daar heb je er al een stuk of 18 van, als je dit gaat kopen.
@desjonnies: 18? Turbo S kost in België leeg €177.000 dus incl opties ongeveer zelfde als dit speelgoed.
@desjonnies: ok, mijn franc juist gevallen, :-)
@desjonnies:
Hoe zit het eigenlijk met de vorderingen van jouw baan?
Ik wacht nog steeds op de foto’s, lijkt mij een serieus project.
@tupperware:
Langzaam, maar gestaag , dat wel !
Momenteel eerst de Impreza WRC af maken (is van mijn maat) en de shake down is goed gegaan, als je bedenkt dat we met een kale carrosserie zijn begonnen.
Brandstofpompen probleem en twee leidingen van de stuurbekrachtiging verwisseld.
@desjonnies: Dik, dat klinkt erg goed. Is het project nog ergens te volgen?
Inclusief volwaardige tabaksreclame, zoals het hoort/hoorde.

ik heb het altijd maar onzin gevonden dat schaalmodellen geen tabaksreclame mochten bevatten.
Wel echt gaaf, maar jammer genoeg geen budget hiervoor
Mooie timing zo met Sinterklaas in het achterhoofd
@baasbas: Als ik tot kerst er op moet wachten doe ik dat ook!
via Android app
Zou een leuk project zijn om met een clubje mensen de ring na te bouwen in iemands lege loods.
Heel gaaf! Ziet ee stukken beter uit dan de racebaan van Carrera die ik vroeger had haha
Mooie baan op de video maar herken er geen Laguna Seca, Le Mans of Nurburgring er in. Hoogstens Monaco. Het lijkt me dus dat het banen zijn die gebaseerd zijn op.
Goeiemorgen, wat een boel geld. T ziet er mooi uit, maar dat karretjes nog op een rails een rondje racen en er verder geen spektakel is moet je wel een hele verstokte liefhebber van dit spul zijn om er zo een klap geld voor neer te leggen.
Slotracing is cool:)
Ik heb als verjaardagsfeestje met een aantal 7 a 8 jarige jochies op een clubbaan een competitie gereden. De mannetjes stonden echt te stuiteren van de lol en superfanatiek.
Veel lol gehad.
Leuke auto’s in het filmpje! Maar wat een bedrag en dan ook nog eens 6 maanden bouwen? In Abu Dhabi bouwen ze zoiets op schaal 1:1 binnen een maand.
@killbugsfast: Mja, ’t is wat lastig om hier met 600 Filipino’s tegelijk aan te werken… Mensen van schaal 1:32 hebben nog niet helemaal de fijnmotorische controle om zo’n circuit te bouwen volgens de kwaliteitseisen van Neiman Marcus
Ziet er leuk uit, maar zie niet zo goed waar die 300K dollar hem in moet zitten, ik vind het toch verdacht veel lijken op een Fleismann Slot Car baan met wat poppetjes van de modelbouw winkel er omheen
Voor dat geld bouw ik een leuke baan in mijn tuin..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).