Verkoop stekkerauto’s blijft achter

Auteur: , Geen reacties

Het derde kwartaal van 2014 is weer net zo dramatisch als het eerste. Wat is hier aan de hand?

Mitsubishi Outlander PHEV

De verkoop van elektrische auto’s en plug-in hybrides begon dit jaar moeizaam. Veel stekkerauto’s werden eind 2013 geregistreerd om nog gebruik te kunnen maken van de 0 procent bijtelling, dus was de markt voor korte tijd verzadigd. In het tweede kwartaal van 2014 leek hier verandering in te komen met ruim 2.000 meer registraties dan in het eerste kwartaal, om vervolgens in Q3 weer in te storten.

Naast de afremmende werking die het invoeren van de bijtelling op de verkoopcijfers heeft, is een andere verklaring te vinden in het gat tussen nieuwe en oude modellen. De BMW i3 doet het als relatief nieuwe additie aan de lijst erg goed. De verkopen van de elektrische Volkswagen e-up, e-Golf en Golf GTE plug-in hybride moeten nog op gang komen. Voor de rest is het aanbod al een tijd hetzelfde en zijn een aantal modellen zelfs al toe aan een facelift.

Toch blijft de Nederlander trouw aan een aantal modellen, die het steevast goed blijven doen op de markt. Hoewel de Mitsubishi Outlander PHEV en Volvo V60 Plug-in Hybrid dit kwartaal een daling in verkopen moeten betreuren, staan ze nog altijd bovenaan de lijst van meestverkochte modellen:

1. Mitsubishi Outlander PHEV – 1.433
2. Volvo V60 Plug-in Hybrid – 440
3. Nissan LEAF – 424
4. Tesla Model S – 403
5. BMW i3 – 141 (74 volledig elektrisch, 67 met range extender)

Klik HIER voor het gehele overzicht van verkochte stekkerauto’s in Q1 tot Q3 van dit jaar. (Totaal: 11.836 stuks)

Foto-credit: gtwillem
Cijfers: VWE TrendwebEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).