Deze F-Pace is de ‘snelste SUV ter wereld’

Auteur: , 12 Reacties

Althans, dat claimen de verbouwers.

Deze F-Pace is de snelste SUV ter wereld

Een feestmodel aanpakken is dubbel feest. Wat dat betreft kunnen de slingers worden opgehangen, want Lister heeft de leukste F-Pace van het moment grondig aangepakt. De 550 pk sterke Jaguar F-Pace SVR heeft een krachtkuur gekregen. De dikke SUV is volgens het autobedrijf ‘de snelste SUV ter wereld’ omdat de Jag qua topsnelheid de Bentley Bentayga en Lamborghini Urus achter zicht laat.

F-Pace

Waar die SUV’s het bij om en nabij de 305 km/u voor gezien houden, snelt de Lister F-Pace SVR door tot 322 km/u. Ze noemen dit model de Lister LFP. Het vermogen van de 5.0-liter V8 met supercharger is flink opgepompt en levert maar liefst 670 pk. Meer technische specificaties heeft Lister nog niet vrijgegeven. Op dit moment peilt het autobedrijf namelijk naar de animo voor dit monster. De auto’s moeten nog daadwerkelijk gebouwd worden. Het is vanaf heden mogelijk om een order te plaatsen voor de Lister LFP.

F-Pace

De F-Pace SVR beleefde zijn werelddebuut op de autoshow van New York in april van dit jaar. De SUV concurreert met auto’s als de Range Rover Sport SVR, de Macan Turbo en de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. In dat opzicht is de Range Rover Sport de gevaarlijkste prooi voor de F-Pace. Ze delen namelijk diezelfde brute achtcilinder.

Niet te lang peinzen of je wel of geen LFP gaat bestellen, want Lister gaat maximaal 250 stuks bouwen van de rappe SVR. De Jaguar kan herkend worden aan zijn zwarte jas met gele accenten.12 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Raar, zulke claims maken en dan van die goedkope shopjes de wereld in slingeren..
En wat kost dat
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Dat is bijna 300km/u harder dan de meeste andere trekkers!
warschijnlijk 35% meer dan standaard, net als de F-type.
Niet echt betrouwbare gasten bij Lister, hoor ik in de wandelgangen.
“SUV’s zijn zielig. Laten we er alsjeblieft snel iets aan doen, voordat we opvangcentra voor depressieve en schizofrene SUV’s moeten gaan openen. Ik ben voor geboortebeperking en abortus van SUV’s!”
Toen Michiel nog schreef voor Autoblog (2006) https://www.autoblog.nl/archive/2006/08/04/suvs-zijn-zielig
@lacker: En 1360 reacties op een artikel!😱
@1audi1: Dat zal nog steeds een van de artikelen zijn met de meeste comments. Zelfs voor Michiel van den Brink.
Ik wou al zeggen; sneller dan de GTR Juke? Maar als je dan ziet dat ze er effectief 250 gaan bouwen is dat inderdaad ander verhaal :)
Ik vind niet dat je deze crossover kunt vergelijken met een Bentayga (full size SUV).
@loserboi932: bij een crossover denk ik aan de eerste BMW X1. Dat was een cross over in hart en nieren. De F-pace is gewoon een forse SUV, een Bentayga eigenlijk maar weinig groter.
Vraag me af of het voor deze Lister wel Storm loopt..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).