Deze G-Klasse wil betaald worden in bitcoins

Auteur: , 33 Reacties

Geef mij m'n digitale geldjes!

Less is more, zeggen de Engelstaligen wel eens. De verkoper van deze G 300 neemt dit gezegde echter iets te letterlijk, door wel heel weinig over zijn auto te vertellen. De advertentie schittert door de afwezigheid van informatie. Dat maakt verder ook niet uit, want er is iets eigenaardigs aan de hand waar we aandacht aan willen besteden.

De adverteerder is namelijk niet geïntresseerd in ouderwetse flappen. Goud is immers uit de mode, die bitcoins moet je hebben! Het zou daarom zomaar kunnen dat de verkoper te druk bezig was met het minen van het virtuele geld, waardoor hij simpelweg de tijd niet had om ons het een en ander over zijn Geländewagen te vertellen.

Nou goed, dan doen wij dat wel. De G-Klasse in kwestie is een Mercedes-Benz G 300 GD uit ’92. In het vooronder van de oer-Duitse handgeschakelde SUV ligt een 3-liter zes-in-lijn dieselmotor die een prima 113 pk produceert. Het beestje heeft net iets meer dan 191 Nm aan koppel. Hoeveel hier nog van over is na een kleine 300.000 kilometer is dan weer de vraag. Aan de andere kant wordt de auto er met het toenemen van de kilometers ook niet minder om.

Hoewel de foto’s geen Zilveren Camera zullen krijgen, lijkt de auto nog in relatief goede staat te zijn. De wagen ziet er zowel van binnen als van buiten netjes uit. Natuurlijk kunnen we de mechanische staat zonder het zien van de onderhoudsgeschiedenis niet goed beoordelen, maar als we afgaan op onze intuïtie zal het wel ‘enigszins’ in orde zijn. Als liefhebber, en ogenschijnlijk bezitter van maar liefst twee G-Klasses, zal de adverteerder zijn Duitse liefdes niet zonder strijd laten wegkwijnen.

Houd er overigens wel rekening mee dat het bedrag in euro’s niet helemaal overeenkomt met het aantal bitcoins dat je ervoor uit zou geven. Doordat de koers van bitcoins de afgelopen maanden enorm in de lift zit, is de virtuele valuta op het moment van schrijven € 6.638 waard. Aangezien de verkoper er niet minder dan 3 wilt hebben, betekent dit dat je er omgerekend een kleine € 20.000 voor af mag gaan rekenen.

Bedankt aan Rutger voor de tip!33 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
113pk pfff, beetje een lachertje in zo’n opgedikte G.
@ghost: Het is voldoende voor een 4×4. Daarnaast zijn koppel en de koppelkromme veel belangrijker.
@robert110: 191nm is ook niet om over naar huis te schrijven
113 PK en een handbak. Wat een feestje
Waarom perse bitcoin’s?
Al krijg ik betaald in Poolse zlotys, als de prijs maar goed is en ik geen nepgeld krijg.
@spidermann: bitcoin stijgt harder dan je geslachtsdeel bij het zien van een naakte vrouw. Deze man kan dus nu 3 bitcoin vragen ter waarde van zo’n 20k in euro’s. Maar over een jaar is dat misschien wel 30k waard. Slimme keuze dus, eigenlijk slimmer dan in euro’s überhaupt.
@jamesbond007: hoe kom jij aan die glazen bol?! thanks! Ik ga direct investeren
@jamesbond007: en als die Chinese bitcoinhandelfarms ermee stoppen en/of door de overheid verboden worden krimpt de koers nog harder dan mijn geslachtsdeel doet als ik een naakte Erica Terpstra zie.
@wijsneus: Hashrate heeft absoluut niks te maken met koers… Daarnaast staan er genoeg miningfarms buiten China…
@jamesbond007: want voor de euro’s kun je geen bitcoins kopen?
@jamesbond007: of Mss 3€!
@jamesbond007: Ik geloof er niet in. Ik sta short op bitcoin voor de middellange termijn. Hét voordeel van duty free handelen staat wereldwijd ter discussie. Dit gaat hard klappen…
@spidermann: Ik denk omdat de waarde van bitcoin redelijk snel stijgt. Dus die 20k in bitcoins kan zomaar in no time 40k zijn.
@tsukuba: en dan ook zomaar ineens 10k.
@spidermann: omdat bitcoins heel flink in waarde kunnen stijgen. Een heel stuk meer dan ieder andere valuta. Bovendien zijn bitcoins niet te traceren, dus indien het een crimineel is komt het hem ook heel goed uit.
@rvdw: Bitcoin zijn JUIST door iedereen te traceren. Het is een publieke ledger.
@spidermann: Omdat de waarde van bitcoins constant veranderd. Je hebt grote kans dat je bitcoins volgend jaar 20% meer waard zijn. Met andere valuta gaat dat niet zo snel. Aan de andere kant kan het ook zomaar zijn dat ze ineens een stuk minder waard zijn. Deze man ziet het optimistisch iig en ik ben het met hem eens.
@f40racer: je kunt toch verkopen in zeg Poolse Zlotys en na incasso omwisselen in bitcoins? Ik snap het gewoon niet.
@spidermann: Dat zou ik ook doen. En dan inkopen als de bitcoin net een dipje heeft. Nu staat hij erg hoog.
Leuk een G met een parketvloer ….. of zou het laminaat zijn?
Nou snap ik waarom die bitcoin zo stijgt, iedereen denkt dat het gaat stijgen. Onderbuik-driven koers, ongereguleerd. Perfect recept voor een krach.
@lekkaah: precies een computerscript waar je geld voor geeft, zodra het systeem gekraakt is kunnen ze zomaar in 1 klap 0.0 waard zijn.
@mikespek: Nee, dan liever de door super mario fake and phony 30 miljard per maand bijgepompte euro. Over geld kwijtraken gesproken.
@pushnoi: laat ook geen geld op de bank staan, zit allemaal in steen en voertuigen, gewoon leven zo lang het kan
@lekkaah: heerlijk zolang jullie dat blijven denken zie ik mijn bitcoins nog elke dag flink stijgen.
@thomasthomas: Mooie mclaren man, grats!
vreselijke bak.
Op foto 5 lijkt een erg verroeste motorkap te zien. En die zwarte met het laminaat heeft geloof ik geen groene bekleding. Onduidelijk verhaal zeg
@galverink: Ik mag aannemen dat dit een reflectie van de muur is.
Zwarte remolie. Slecht onderhoud dus
Ook prachtig om er dan in Bitcoin ff 3 a 4k in euro bij te drukken.
Heeft iemand al gemeld dat een Bitcoin volgende maand 1.000.000 euro waard zal zijn?..
Had ik in de beginjaren maar wat meer ingezet op bitcoin farming. Ik heb nog 0.0004 bitcoin zelf gemined met mijn videokaart. Enkele weken later had je al meerdere videokaarten nodig of een nieuwe ps4 om dezelfde rate te halen. De electriciteit was duurder dan het resultaat dus heb ik het laten schieten… jammer

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).