Deze Komo-grijze Golf op Marktplaats kost 75.793 Euro

Auteur: , 92 Reacties

Yep, ruim 75K voor een Golf.

Bij dat bedrag in combinatie met de term ‘Golf’ zou je normaal gesproken wellicht denken aan een Golf II Limited met drie kilometer op de teller, het Golf W12 prototype of een Golf III diesel met Heidi Klum in de achterbak. Maar nee, het gaat ‘gewoon’ om een Golfje VII R. Niet eens een GTI Clubsport S dus, of iets anders waarbij er sprake kan zijn van Wertanlage. Waarom dan toch de hoge prijs?

Nou ja, de Golf VII R is natuurlijk sowieso al niet goedkoop (vanafprijs 54.150 Euro). Plak er nog een paar extra’s op en je komt al snel in de buurt van de vraagprijs van deze auto met 10 kilometer op de teller. Dit exemplaar is bijvoorbeeld voorzien van het ‘bestuurdersassistentiepakket plus’, het executive-pakket en het winter-pakket. Daarnaast is ‘ie gespoten in de kleur Komo-grijs Nardo Grey, waar VAG-liefhebbers zo mogelijk nog heter van worden dan van Heidi Klum. Waarom is mij trouwens persoonlijk een raadsel:

KOMO

De auto zit zo dik in zijn opties dat ‘ie zelfs acht wielen heeft, twee voor elke Akrapovic-uitlaat. Er zitten namelijk een setje 18″ én 19″ jetsers bij. Of dat alles de prijs rechtvaardigt laten we aan jullie uitgewogen oordeel over. Wie écht enthousiast wordt van deze moddervette Golf kan 75.793 Euro naar Van Beynum in Gouda brengen, waar de auto te koop staat.92 reacties

Tja, je moet er van houden. En ik hou er wel van, maar zoveel euro’s leg ik van mijn leven niet neer voor een Golfje
Oh, ik dacht dat ‘ie 500 pk zou hebben, en dat ‘ie daarom 20 mille te duur was. Nee, het zijn een paar elektronische frutsels.
In nog geen 75 duizend jaar. Zoveel leukers te koop voor dat bedrag. En mooier. En betrouwbaarder. En met minder afschrijving.
@pjotr: en sneller en exvlusiever..
@pjotr: De golf R is dik betrouwbaar en 75000eur is jullie probleem niet die van de golf R. Ik heb in België een paar weken geleden bij de dealer een offerte gevraagd voor de golf R en ik kwam uit op 45000 eur voor een dik aangeklede versie. Morgen heb ik een testrit bij de invoerder en dat weet ik meer.
@leeno: Neem een Mk1 Focus RS om echt mee te spelen en een lekkere 535d voor het normale dagelijkse rijden, denk dat je daar een betere koop aan hebt dan een Golf R
@dieselkameel: dus 2 dikke auto’s om 1 golf R te vervangen, damm de golf R is goed.
@leeno: Nee, duur.
@leeno: Nee, nergens echt heel goed in. Daarom ook 1 heerlijke reisauto en 1 auto die uitnodigt tot echt autorijden….
@dieselkameel: meen je dat nu? Volgens chris harris stuurt hij beter als een M235i en heeft hij een geavanceerder onderstel dan de M235i, het enigste voordeel van de BMW was rwd voor te kunnen spelen op het circuit (ik kom daar nooit) ,op alle andere onderdelen was de R gewoon beter. Ik zal het u morgen zeggen hoe goed of slecht de R is.
@leeno: *dan een M235 en *enige
@leeno: ik wacht…
@leeno: Dan hoop ik dat je er ook een gratis pet bij krijgt. Lijkt wel dat je ze nodig hebt
@Fritskee: jep een wagen van 50000eur en meer is echt voor petjes
@leeno: Wel als het een opgefokt Golfjr betreft.
@leeno: zie, je begrijpt niet dat de prijs er niet zo toe doet. Het is en blijft een golfje 😂
die vuilniszak is wel toepasselijk-
Over vijf jaar voor 25.000 bij de handelaar. Afschrijving is a bitch.
@Donstil: ik gok de eerste 1000km 10tje de kilometer, niet tegen te werken 😂
Voor dat geld koop ik wel een nieuwe 140i, het oor wil ook wat.

Sowieso, assistentie pakketten in een rijdersauto, pure geldverkwisting.
@karhengst: Liever twee extra cilinders dan twee extra camera’s in de spiegels!
@karhengst: elke niet autonome auto is een rijdersauto. Ook die met assistentie pakketten. En als je met rijdersauto eigenlijk liefhebbersauto bedoeld, dan heeft zo’n 300pk Golfje veel te veel vermogen. Daarmee gaat allemaal veel te makkelijk. Dit is een auto voor mensen die graag veel geld uitgeven. Die gewoon altijd de onderste in de lijst willen hebben, omdat het de onderste in de lijst is. Van die mensen die ook alleen maar nagerechten eten.
Wow….. net ff op Marktplaats gezocht wat je allemaal voor dat geld kunt kopen. Zelfs voor 5 k minder heb je
432pk, achterwielaandrijving, 4,0sec op de 100. Topsnelheid van280km…..
@vagtroep: wat koop je dan, een M3/M4 ofzo?
Zag ‘m gister voorbij komen, deze ‘kleur’ past niet echt bij de golf. Als ik mocht shoppen voor deze prijsklasse ging ik liever voor een rs3 met de kop eraf
Geef je 75k uit en staat je bolide nog in de grondlak.
75.000 Ekkermannen voor een Golf en dan nog niet het leder strak om de stoelen heen. Ziet er niet uit.
@viezefreddyw: sws die stoelen zien er niet uit
@viezefreddyw: dat noemen ze nu een hoogstaande VAG interieur waarbij op elk detail is gelet….
@rufctr01: over details gesproken…
Het is “hoogstaand”
Is de vrijmibo al begonnen?
@lekkerlinksrijden: Oh, ff zappen naar GS.
Haha, dat bobbelende leer op de stoel en dan dat lelijke plastic in het midden van het stuur.
In plaats van dat geld naar de verkoper brengen kun je er ook een paar sessies bij de psychiater voor boeken.
Hopelijk krijg je nog wel een volle tank erbij voor dat geld, anders kom je niet heel ver…
Bij dit soort bedragen voor een Golf ga ik altijd terug rekenen naar de gulden. En wat daar uit komt… je wilt het niet weten.
@thomasthomas: niemand wil het weten. De gulden bestaat niet meer!
@thomasthomas: 165.000 gulden voor een Golf.
@thomasthomas: Reken je dan ook even 15 jaar inflatie mee?
Nooit gedacht dat ik depressief zou worden van een Golf. Deze heeft het voor elkaar gekregen :-(
@otograaf: van elke vw word je depressief. Al is het niet van het uiterlijk is het wel van de technische ellende
@monsieurleloure: Ik heb zelf te weinig ervaring met VW om daarover een mening te hebben. Alleen over VW hoor je wel al een tijd meer klachten dan goed voor ze is. Duitse auto = degelijk gaat allang niet meer standaard op.
@monsieurleloure: de golf R is gewoon dik betrouwbaar, de meeste worden ook nog getuned richting de 400pk. Zoek maar eens op fora, praktisch geen problemen.
@leeno:

Dan is het dus het uiterlijk…
@leeno: top auto. Helaas een 4 cilinder. Het oor wilt ook wat…
Wat een insinuerend stukje tekst zeg. Grap over Komo is van niveau Seth Gaaikema. Onder vriespunt dus.
@amersfoorter: in de tekst wordt Heidi Klum genoemd, maar als jij liever van Seth Gaaikema droomt mag dat natuurlijk ook.
75k, geen geld. Voor 15k minder heb je een nieuwe Clubsport S met hetzelfde vermogen. En voor de helft heb je een Golf R met 30k op de klok (40jahre Edition ook nog). Dus je weet 1 ding zeker, the fist goes deep with this one.
@e34m5touring: Golf R 40 jahre Edition? Beste keer’l als je die bezit. Die is namelijk nooit geleverd. Volgens mij bedoel je de Clubsport?
@ihrte: https://www.autoscout24.nl/aanbod/volkswagen-golf-2-0-tsi-r-4motion-edition-40-benzine-blauw-20dabcfa-5c46-4520-9c69-78a8532e1ac6?cldtidx=1
Edition 40 dan, dacht dat dat altijd de Jahre editions waren, geen verstand van Golf GTI spul.
@e34m5touring: ik dacht dat ik er wel redelijk verstand van had, maar een edition 40 zegt mij echt bijzonder weinig. Wel mooi ding die occasie ;-)
@ihrte: Zal wel Duitse import zijn. Wellicht daar een edition die wij nooit kregen.
Wanneer gaan ze het spuiten? 75 rooitjes voor een auto in de primer lijkt me wat overdreven, niet?
En dan niet even de naafdoopjes erop drukken, laat staan de beschermfolie van het R logo op het stuur verwijderen. Hebben nog een hoop te leren bij Van Beynum.
@ihrte: zelfs de transportblokken voor zitten er nog onder.. handig om zo fotos te maken van een Golf R met Alltrack onderstel
Er gaat een ‘golf’ van verontwaardiging door mij heen, 75k….
Voor dat geld zal ie ook nog wel even volgetankt worden mag ik hopen..
Kleur ben ik niet zo van, liever in felblauw ofzo. Daarnaast zou het van een station mogen zijn. Verder vind ik de Golf R wel gaaf en deze zit lekker vol in de spullen. Maar meer dan 55k zou ik echt niet willen gaan.
@87sandyd: Staan zat nieuwe R’s, Clubsports etc voor een stuk minder geld. De duurste na deze is bijna 7k goedkoper (ook nieuw). Krijg toch het idee dat dit een beetje over the top is zo.
Wat staat dat ding hoog op z’n poten zeg! Die verlaging krijg je er gratis bij, of heeft hij ook het zgn. SUV-pakket?
@rikrace: viel me ook al op i.d.d. Voor dit geld moet je toch een fraaie hydrolic lift kunnen permitteren. En carbon-ceramic-brakes en een JD-upgrade naar 400 horses. Dan begint het er een beetje op te lijken.
Dus de gans is die hier in trapt komt in aanmerking voor een lintje.
@rikrace: staat nog in de transport stand
‘Komo grijs…’ Voor mij is dit gewoon Skoda grijs
En maar zeggen dat Duitsers geen humor hebben
Bezopen, koop je een echte auto voor.
3 miljoen oude Belgische frankskes voor ne Golf….
t is dan wel een enorm dikke Golf, maar het is en blijft een C segmenter…..
Ik vind die nieuwe R line stoelen ook op niets trekken! Konden ze toch wel iets meer mee doen..
Ik snap de commotie niet zo. Toch een prima deal? 75 Mille voor een 310 pk sterker AWD + automaat super hatch. Op de kleur na, best een gaaf apparaat.

Als Impreza liefhebber moet ik de auto goedkoop noemen. Een beetje WRX STI doet 10 mille meer en die is aanzienlijk kaler.
@willeme: Prima deal? Mhaaw….een 280 PK AWD die er ook nog veel beter uitziet en met alle opties ook nog eens 13 mille “goedkoper” : Giulia Veloce. Vraag mij af of je die 30 PK verschil merkt.
@ttr6: Jazeker merk je die! In tegenstelling tot het sarcasme waar ik klaarblijkelijk hard aan moet werken…
@willeme: touché :)
Totaal irrelevant, maar voor dat geld heb je een splinter nieuwe S7 met een aantal opties of een RS3 sedan full option…in de VS.
Zag hem van de week al staan in de showroom, rij er elke dag langs. Maar 75k voor een Golf… het zal ongetwijfeld goed rijden en het is een nieuwe auto… Maar voor dat geld kom ik behoorlijk wat M4/M3 modellen tegen van de huidige generatie. Toch net even wat leuker in mijn ogen.
75k voor een Golfje! Dan ben je niet fris als je dat voor zo’n ding overhebt. Daar kun je veel leukere auto’s voor krijgen!
@rufctr01: we weten ondertussen dat je een grote liefde hebt voor VAG maar een beetje relativering zou toch niet slecht zijn. Ja dit is 75mille voor een golf maar dit is ook wel een zeer extreem voorbeeld. Jij doet net of elke golf R die het fabriek verlaat 75mille kost. En trouwens dit is de schuld van de nederlandse staat en niet die van VW.
Heb in ieder geval niks met KOMO grijs.
Enige reden waarom hij 75k is omdat je dan meteen een gefacelite golf 7 R kan rijden. Bij de stealer duurt het een maand of 3 schat ik voordat je hem hebt…. 75k is wel een beetje teveel van het goede. Aan autoblog en lezers laten we eens in de gaten houden voor hoeveel die nou uiteindelijk verkocht wordt. Ps en iedereen met de standaard teksten over VAG spul, ga lekker naar AutoWeek.nl
@inbedrijf: idd krijgen we dat gevag nu hier ook al :(
Komen daar ook nog afleverkosten overheen?
Een belachelijke prijs voor een Golf.
Voor dat geld koop je ook een M4 uit 2005 met een paar km’s op de klok.
En het is niet eens een mooie auto. Grijs van buiten en zwart van binnen. Wat een lelijk hok. En dan dst geld. Je moet behoorlijke klap van de molen gehad hebben om deze auto te kopen voor dat geld. Sowieso een golf kopen doe je niet voor je lol.
Altijd nog beter dan 100k voor een kia…
Ik zeg niks. We hebben recentelijk (met volle overtuiging) een héle dure, snelle Yaris aangeschaft.

Ik hou verder totaal niet van Duitse auto’s, dus ik zou nog geen stuiver voor deze auto geven. Maar als je liefhebber bent van exclusief, een Golf en de centen hebt, waarom dan niet?
Helemaal gek, 75 mille voor een Golf 🙈
Gewoon een erg gave Golf, niets meer niets minder.
Gewoon echt een dikke vette bak.. alleen idd van Beynum kom op maak een paar dikke fotos haal in ieder geval de transportblokken voor van de veren eraf en zorg ervoor dat de lampjes in het dashboard uit zijn.. 75 roegies is wel veel geld rij zelf met een Leon Cupra.. die kost 25 ruggen minder en doet qua prestaties van het rijden er zeker niet onder..
Van dit geld kan je in Duitsland een jong gebruikte C63s AMG halen!
Beste Jaapiyo, als het jou een raadsel is waarom vuilniszakkengrijs op een Audi of VW enorm gaaf is, moet jij dan niet eens voorzichtig een carrierre bij Libelles zomerweek overwegen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).