Rosberg: Ferrari heeft geen kans tegen Mercedes

Auteur: , 12 Reacties

Keine Chance, aldus de Duitser.

Vettel-Rosberg

De kampioen van vorig jaar durft ‘m wel aan: Mercedes gaat dit jaar met de eer strijken in de F1. De pensionado doet deze uitspraak in het blad Sportbild. De race in Silverstone was volgens Nico het moment waarop hij zich realiseerde ‘dit was het dan’.

Dat Ferrari terugsloeg in Hongarije kwam voor ROS als een verrassing, maar desalniettemin is hij er nog steeds van overtuigd dat Ferrari niet echt een kans maakt op de titel. De reden daarvoor is tweeledig. Ten eerste acht Rosberg Ferrari niet in staat om de auto net zo goed door te kunnen ontwikkelen als Mercedes. Ten tweede schat hij in dat de circuits die nog komen gaan Mercedes beter liggen dan Ferrari, met als enige duidelijke uitzondering de race in Singapore.

“Ze [Ferrari] hebben in de winter echt puik werk afgeleverd. Maar nu wordt het een ontwikkelingsrace. Ik kan me niet voorstellen dat Ferrari daarin bij kan blijven [met Mercedes]. Dat Ferrari terugsloeg in Hongarije verraste me, maar de volgende race op Spa wordt weer echt een circuit waar Mercedes top zal gaan.”

Stiekem ben ik het volledig eens met deze analyse van de regerend kampioen, hoewel ik hoop dat Ferrari het in ieder geval nog spannend kan maken. Enfin, hoeveel races voor het eind van het seizoen denk jij dat Hamilton kampioen is?12 reacties

Het weet zelf hoe het is om tegen all-the-odds toch te winnen. Alhoewel ik bang ben dat hij in deze wel gelijk heeft. De ontwikkelingssnelheid van Mercedes is een stuk hoger gebleken tijdens het seizoen t.o.v. Ferrari.
Ham wordt kampioen de voorlaatste race.
Ik geloof er geen zak van.
Ferrari gaat een stuk harder door de bochten, de benzjes hebben onderstel nog niet op orde. Ham kwam niet eens in de buurt van een kapotte ferrair
@wildbeest: op de low-speed circuits is ferrari inderdaad sneller. Designkeuze van Mercedes met die lange wielbasis. De races ervoor was Mercedes duidelijk sneller. In hongarije trouwens ook maar daar kan je simpelweg niet inhalen.
Ik hoop dat vettel zijn 5de kampioenschap binnen haalt want dit seizoen moet hij er echt voor werken
Net zo spannend als WWF ..
Maar dan nog faker ..
@lincoln: Wat heeft het wereld natuur fonds hier nu mee te maken?
@lincoln: heerlijk weer!
vettel wint bij de rijders met 2 punten, mercedes wint het constructeurs kampioenschap met zo’n 100 punten.
Rosberg klust wat bij voor de Mercedes marketing afdeling?
De komende circuits zijn op papier typische Mercedes banen. Dat is een groot voordeel voor ze. Maar toch vind ik de snelheid van Ferrari op de “Mercedes banen” dit hele seizoen verrassend goed. Geen kans is natuurlijk onzin. Hongarije was juist een voor Ferrari een typische overwinning. Dat Rosberg deze overwinning van Ferrari niet zag aankomen klinkt heel naief.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).