Deze LEGO-auto kun je besturen met je smartphone

Auteur: , 13 Reacties

In elkaar zetten en scheuren maar.

We kunnen het ongetwijfeld eens zijn dat de mooiste jaren van Top Gear inmiddels achter ons liggen. Het merk is allang niet meer zo krachtig als de hoogtijdagen met Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond als presentatoren. Dat is wellicht ook een verklaring dat LEGO een samenwerking is aangegaan met Top Gear: om het merk nog maar eens onder de aandacht te brengen.

Het positieve is in elk geval dat deze samenwerking toffe nieuwe LEGO Technic producten gaat brengen. Het eerste LEGO x Top Gear product is deze rallyauto. Nadat je de auto gebouwd hebt kun je er echt mee gaan rijden: het ding is namelijk op afstand bestuurbaar.

De auto bestaat uit 463 onderdelen. Het voertuig komt met twee motoren en een Bluetooth afstandsbediening. Met de LEGO Technic CONTROL+ app op je iOS of Android-apparaat zal het tevens mogelijk zijn de auto te besturen.

De LEGO Technic Top Gear Set ligt vanaf 26 december in de winkel. Een Nederlandse prijs is nog niet bekend. In het Verenigd Koninkrijk kost de set 124,99 pond en in de Verenigde Staten koop je de bestuurbare auto voor 129 dollar. In 2020 zullen nog meer LEGO Technic auto’s worden aangekondigd.13 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dus met bpm en btw betalen wij straks rond de €500
@eirmakk: maar wel met 4% bijtelling!!
@rhellema: als 1 van die oude mannen ze nog dit jaar leveren, anders zit je meteen vast aan 8%.
Leuke gadget for sure, maar dit ruikt naar merchandising om terug kijkers te winnen misschien?
Als actieve AFOL op Technic gebied wil ik hierbij toch wel opmerken dat het eindresultaat me nogal tegenvalt. Is dit echt het beste waar Lego Technic mee naar voren kon komen? Vergelijk eens met https://www.nico71.fr/honda-s2000-ap2/ . Een wereld van verschil.
@dare2think: dit is natuurlijk altijd de discussie geweest in de LEGO-scene. Tot in hoeverre weegt deze detaillering af tegen relatief simpele bouw en stevigheid. Niks ten nadele van de bouwert van die – inderdaad mooie – S2000 maar blijft die ook volledig intact als een kleintje ermee frontaal tegen een muur botst?
@720s: maar dat is toch het leuke van lego? Je kan het weer opbouwen. Wil niet weten hoeveel modellen ik opnieuw heb opgebouwd omdat broerlief het zo leuk vond om ermee te spelen.
Snap donders goed dat we niet meer in 1978 leven…

Maar wat was het mooi die tijd, dat de hele slaapkamervloer bezaaid was met Lego. Als ware het hoogpolig tapijt waar je je voeten niet eens meer kon zien als je er middenin stond.

Zo vol fantasie, dat je bijna niet wist waarmee te beginnen. En dan uren, vele uren helemaal in je eigen wereldje te zitten en de meest geniale creaties te bedenken. Helemaal Jimba Itaï, één met je Lego, en je bouwde niet met Lego, je creëerde…

Om als je klaar was vol trots je bouwsel aan de hele familie te showen, om net zo snel weer in je eigen wereldje te zitten als je ermee ging spelen. De fantasie weer helemaal op de vrije loop…

Had er niet aan moeten denken dat je dan gestoord zou kunnen worden door bijvoorbeeld een appje uit je ‘afstandbediening’.
@moveyourmind: ok boomer
@hardleersbv: Vergeet niet dat wij babyboomers het land hebben opgebouwd!

In onze fantasie… met Legosteentjes…
@moveyourmind: en voor lego waren het handgemaakte houten blokjes.. Toen vonden ze die plastic zooi vreselijk. Tijden veranderen nu eenmaal..
Een video handleiding van James May welke het apparaat in elkaar zet had het afgemaakt. Helaas zal die wel niet komen….
Lego autotjes met veel stickers = niet cool. Het idee is juist dat je met al die blokjes (en een paar special parts) heel goed modellen kan nabouwen.
Echter, over een jaar of 2 zullen deze motortjes ook wel in de nabouw Porsche modellen etc liggen. Hopen dat Lego zo slim is om over meerdere kanalen te kunnen communiceren (Dat je ook met 4 mensen tegen elkaar kan racen). Dan wordt het perfecte papa-zoon plezier. Eerst samen bouwen, daarna samen racen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).