Deze Lexus LFA Nüburgring Package kost 6 miljoen euro

Auteur: , 54 Reacties

Ruim zes miljoen euro voor een Lexus. En wat zit daar op de motorkap?

Een tweedehands LaFerrari is gemiddeld gezien nog goedkoper dan deze Lexus LFA Nüburgring Package. Deze auto is een heetgepeperde versie van de LFA en tevens behoorde de Nürburgring Package-variant tot de laatste modellen in de productielijn. De Japanse supercar onderscheidde zich van een gewone LFA door onder andere de toevoeging van een carbon spoiler en extra aerodynamische poespas. Het resultaat was een rondje ‘Ring in slechts zeven minuten en veertien seconden.

Van de Lexus LFA zijn 500 exemplaren gebouwd, waarvan 50 een Nürburgring Package. De oorspronkelijke prijs van de auto bedroeg ongeveer een half miljoen euro. Nog zo’n lekker investeringsobject dus. De V10-screamer wordt aangeboden in Duitsland en heeft slechts 680 kilometer gelopen. Extra bijzonder is de aanwezige handtekening van Toyota CEO Akio Toyoda. Het vloekt een beetje, zo op de motorkap, maar soit. Het autobedrijf hoopt 6.430.000 miljoen euro te vangen voor de 571 pk sterke supercar. Mocht dat bedrag je iets te gortig zijn: hetzelfde autobedrijf heeft ook nog een blauwe, matzwarte, gele en een rode LFA te koop staan voor minder dan een miljoen per stuk.54 reacties

Te duur
@willempjuh:
“6.430.000 miljoen euro”
Dus grofweg 6,43 biljoen euro..

Te duur, dat mag je inderdaad wel zeggen.
@fapfap: 6,5 miljoenmiljard!
@beefcake: godmiljard! Waar is mijn lot
Bah dat interieur.
Ach wat zou je anders moeten kopen als je het zo uit kon geven.. Doe eens gek
@kennone: ik weet genoeg andere gekke dingen voor dat geld dan dit…😉
@skinnybmw: dat knipoogje maakt het wel heel erg spannend ;)
@kennone: Porsche Carrera GT + Ferrari F40 + de villa van Mike Tyson + nieuwe garage met Jacuzzi en panorama-uitzicht, houd je nog geld over voor een gloednieuwe plugin-hybride (i8 ?) om helemaal groen en hipster te zijn …
Deze auto is altijd al veel te duur geweest, maar speciaal vind ik hem wel. Je rijdt absoluut iets uniekers dan een Porsche, Ferrari of Lamborghini en dat terwijl er een Lexus-badge op zit.
@berlinetta: en het geluid is ook gewoon dikke porno
@berlinetta: hoezo te duur? Ze zijn allemaal verkocht…
@berlinetta: gezien deze prijs is het dan wel weer jammer dat er geen meter meer mee gereden zal worden, laat staan dat er een rondje ring mee gedaan.

Hij doet z’n naam dan ook niet echt eer (meer) aan.

@berlinetta: hoezo te duur? Ding is onder de productieprijs verkocht. Ook zo’n prestige product. Een briljant product!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@rohrl-fan: was dat niet die van Nissan?
@Rohrl-fan: Klopt.
Man man man wat een gekkies
Ik wil hem zo graag, maar dit is echt teveel geld.
Sjongejonge wat een bizar bedrag. Veel maar dan ook echt veel te hoog. Iemand die het koopt voor dat bedrag verklaar ik bij deze voor gek. Idioot gewoon.
Die Van Louwman heeft volgens mij ruim 3 jaar te koop gestaan.. Voor 600.000,-
@dutchcorvette: 600k is nog redelijk, iets boven de nieuwprijs. Voor een juweeltje als dit mag dat wel betaald worden.
@berlinetta: Eerst vond je hem altijd al te duur, nu vind je 600.000,- voor een juweeltje terecht…
Haha ;)
@reactief: Haha het is inderdaad een beetje tegenstrijdig wat ik zeg ;)

Ik vind hem ook te duur. Hij was niet sneller of beter dan zijn concurrenten die veel goedkoper waren. Toch vind ik het een juweeltje. Echt een gave auto. Ik zou er dan ook wel 6 ton voor betalen, wetende hij dat alleen maar in waarde stijgt.
@berlinetta: Als je kijkt naar de ontwikkelingskosten en periode van deze wagen was hij zelfs gunstig geprijsd, ze hebben halverwege de ontwikkeling de auto compleet opnieuw designed omdat het niet goed genoeg was.
@mclarenf1lm: Maar alsnog was hij niet aanmerkelijk beter dan de concurrentie. Begrijp me niet verkeerd, het is een fantastische auto. Maar de absurd hoge prijs vertaalde zich niet in absurde prestaties.
Te veel
Alcantara van binnen naar mijn gedacht voor dat geld mocht het er wel wat stijlvoller uitzien
Vraag ik mij toch af hoe dat gaat binnen zo’n bedrijf.

Staat er dan zo’n mannetje als dit

http://milliondollarmissionmum.com/wp-content/uploads/2015/07/one-million-dollars.jpg

voor een tafel en aan die tafel zitten een aantal van z’n kornuiten, die dan deze auto op tafel leggen met de vraag: “hoeveel eisen we voor deze auto?”
Waarop de baas dan roept: “One million dollars!”
En dat dan één van z’n kornuiten z’n keel schraapt en zegt: “One million dollars is tegenwoordig niet zoveel meer.”
Waarop de baas vragend kijkend roept: “Two million dollars?!” Waarop de kornuiten met hun hoofd schudden.
Enfin uiteindelijk komen ze dan op dit bedrag uit.

Ik kan mij in ieder geval niet voorstellen dat dit bedragen zijn waar echte marktonderzoek naar gedaan is…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Maw: hoe krijg ik mijn Toyota weer eens goed in het nieuws…
Ben benieuwd wanneer die bubbel gaat barsten…
Nüburgring?
Leuk dat ze 6 miljoen vragen maar ik zeg je: Dit ding gaat weg voor <= 1 miljoen. Die handtekening van Toyada, hoe cool ik dat ook vind, is echt niet zoveel waard. Overigens, als ik goed in de slappe was zou zitten zou ik voor 1 miljoen geen moment twijfelen, wat mij betreft de beste japanse supercar ooit (ja, zelfs beter dan de oude NSX!).
Een van de eerste lessen van de detailhandel: Heb een of twee onbereikbare, overpiced producten staan. Dat geeft klanten voor je gewone handel het gevoel dat ze meedoen met de grote jongens. En – belangrijker – het verdooft ze lichtjes voor de hoge prijzen van de rest van het assortiment.
Zo kan je een LFA kopen voor een miljoen, en opgetogen tegen je vrouw zeggen dat ie even snel en goed is als een exemplaar van 10 miljoen. En dat, terwijl een miljoen eigenlijk al stevig te duur was.
Weet je, het bedrag is misschien belachelijk hoog, maar ik vind het wel wat hebben dat dit voor een Toyota, sorry, Lexus wordt gevraagd ipv de zoveelste exoot uit Italië of i.d. (Is getekend: een zeer tevreden Lexus rijder😉).
@ttr6: bij auto’s met zulke techniek erin en zulke prijzen maakt het in principe niet uit wat voor badge erop staat. Als er ferrari op had gestaan had iedereen het normaal gevonden terwijl de techniek hetzelfde of beter is. Met dit soort bedragen zijn vooral de badgeboys het die miepen over Toyota enz. Dat zijn dezelfde kneierds die bij een ford gt roepen: je blijft een ford rijden….. Dat zijn mensen die er niks can snappen en toch mee willen praten.
Ik vind de techniek van de LFA geweldig, maar de looks zijn nooit mijn ding geweest. En dik 6 miljoen vind ik persoonlijk veel geld voor een handtekening en wat technische aanpassingen ten opzichte van de normale LFA.
Als de verkoper echt denkt de LFA voor dat bedrag te kunnen verkopen had ie er wel wat mooiere foto’s van mogen maken. De gemiddelde spots op Autojunk zijn nog netter. Overigens wel een van de tofste wagens ooit geproduceerd, en die uitlaten dan!
@wouter181: ja indd erg belaberde foto’s
deze auto staat al een tijdje te koop. het zou hier ook om de allereerste of de allerlaatste productie versie zijn.
echter komt de kleur ook niet goed op zijn recht. dat is best wel een min punt voor zn autobedrijf die zn geweldige auto verkoopt
@kimhung: Het gaat hier om de allereerste LFA Nurburgring Edition.
Staat boven aan trouwens.
Lexus LF-A V10 Nürburgring Edition Sonded. 1 von 50 Weltweit
vandaar dat Dhr. Akio Toyoda zijn signature erop heeft gezet.

PS: zijn=gaan
Misschien een iets te hoog prijskaartje… Maar hij staat wel in mijn top 3 lijstje van auto’s die ik wil hebben maar toch niet kan betalen.
Het is dan ook wel precies zoals ik de LFA zou willen!
Staat er nog een te koop in Chicago http://www.ebay.com/itm/Lexus-Other-2dr-Coupe-/152007507206?forcerrptr=true&hash=item23645a7d06:g:vzkAAOSwvgdW3euD&item=152007507206
(reserve not met overigens) en anders de goedkoopste in Europa voor € 450.000,- http://ww3.autoscout24.de/classified/285006804?asrc=pl|as
Moet je wel voor naar Tenerife, maar dat zal het probleem niet zijn….
Ik denk dat de beste man eerst heeft gekeken hoe duur het huis is dat hij wilde kopen.
Achterlijk hoog bedrag, maar ik zou hem wel heel graag willen hebben.

Japen heeft met de LFA en de GT-R de laatste jaren toch wel weer bewezen dat ze supersnelle auto’s kunnen produceren waar menig ander supercarmerk de hete sushi adem van in de nek voelde.

Zie ik de Fransen nog zo snel niet na doen..
@pinut187: Hete sushi-adem klopt niet echt ;)
Doe mij voor dat geld maar de blauwe, matzwarte, rode en de andere gele. Hou je nog wel geld over voor ander leuk spul en kan je met de hele familie in style op pad.
Overpriced is an understatement.
Met dat geld kan ik al mijn droom auto’s kopenn
Nee ik zou echt nooit een LFA nemen. Het is speciaal maar zo ongelofelijk duur.
Moet daar iets witgewassen worden?
Absurd vette bak.
Maar wel liever een andere kleur. Doe maar gewoon een witte.
Met rode stip op het dak :D Eindbaasauto
@vondudenstein: Ah de koi editie! Erg leuk ook.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).