Deze Mercedes 250GD is toffer dan een G63 AMG

Auteur: , 22 Reacties

Deze G is een tenminste een Real Muthaphuckkin G.

De G63 AMG mag zich dan voordoen als een G Thing, maar op de straten van Beverly Hills en A’dam Zuid is het toch meer een She Thing*. Dat kan echter niet gezegd worden van deze ex-Bundeswehr Mercedes ‘Wolf’ 250GD uit 1990. De voormalig militair werd in Duitsland voorzien van een nieuwe gele lak die ook is doorgezet op de stalen onderdelen van het interieur. In dat interieur vind je verder geen leder en alcantara, maar MB-Tex en knoeperhard plastic. Het oorspronkelijke doel van de auto was immers niet een zacht bedje vormen voor een Louis Vuitton handtas, maar het rode gevaar buiten de deur houden.

Onder de kap wordt dit no-nonsense karakter doorgezet. Je vindt in de neus geen V8 met turbo’s of een compressor, maar een vijf-in-lijn op satansap. De OM602 hoorde overigens origineel niet bij deze auto, maar is er later ingebouwd in combinatie met een heavy duty versnellingsbak met vijf verzetten. Doordat de auto iets verhoogd is en op 15″ steelies staat met 33″ BF Goodrich Mud Terrain banden, kom je er praktisch overal mee. Verwacht alleen niet dat het in een hoog tempo gaat. Desalniettemin zijn er remmen van Brembo geïnstalleerd om de G-wagon (aankoopadvies) af te remmen als die teveel snelheid krijgt. Puur voor het geval dat je ooit een stijle helling af moet hobbelen waarschijnlijk…

Het gele beest wordt momenteel geveild via Bringatrailer. Het hoogste bod staat op 32.500 Dollar, maar je hebt nog dik drie dagen om daar overheen te gaan. De snorkel, brede wielkasten, nieuwe kap van vinyl én enorme dosis swag krijg je er gratis bij. Doen?

*mocht je te jong of te oud zijn om de referentie te snappen, check dan even deze cult classic.22 reacties

Vet ding!! Alleen liever met dichte kap. Verder zo inpakken en meenemen.
Prachtig ding ook nog een 5 cilinder diesel
In 1990 was dat rode gevaar al behoorlijk buiten de deur hoor.
@jansen: ik vreesde al dat die zou komen, dus ter verdediging: ja, maar de G werd daarvoor al ontwikkeld. En anno 1990 hing er wellicht nog net iets van een comeback in de lucht.
+veel voor Eazy-E!

Bringatrailer is sowieso leuk om te kijken, stond van de week een E30 M3 in DTM livery op.
Prachtig, werkelijk kunst. Het dashboard is misschien een beetje te maar verder bijna perfectie.
Persoonlijk zou ik nog een lier toevoegen, dat is echt geen overbodige luxe op zo’n ding, maar verder heb je niet echt veel meer nodig.
Die militaire achterlichten zijn ook veel mooier dan die civiele vierkanten.
@robert110: De banden zijn te breed, de snorkel zit ernstig in de weg voor het zicht en vind ik erg lelijk zo (dan maar geen voorruit naar beneden) en hij mist de opbergvakken onder de voorstoelen.

Verder gaat mijn voorkeur uit naar een lange, maar dat staat even los van bovenstaande imperfecties. Ondanks het mierenneuken mag je deze zo voor de deur zetten hoor. In de schuur mag ook…
Een G zoals die bedoeld is.
@bertorelli: bijna, het baywatch geel moet eigenlijk gewoon mat groen zijn.
Easy does it ;)
74 foto’s waren ook wel genoeg geweest 😂
Welke referentie wordt er bedoeld? Die van het kenteken?:o
Niet echt iets voor op autoblog namelijk…..
Rollin’ down the street in my G wag
Alleen die motor is helemaal niks. Ja, het gaat een miljoen kilometers mee, maar wat een herriebak is dat zeg.
Dan hadden ze er beter een sterkere motor in kunnen hangen.
Wel leuk om te zien dat de knop voor de oorlogsverlichting er nog op zit.
@rufctr01: Elke motor maakt herrie als je niet isoleert. Deze past perfect bij de G. Onverwoestbaar maar wel net genoeg vermogen. Als je een stille fluister auto wilt kan je bij tesla terecht.
Weet iemand de exacte naam van deze kleur? Doet me denken aan een “Kroon Oil” flesje.
Thanks!
Dit is toch 1990x gaver dan zo’n rijdende Gucci van tegenwoordig? Zelfs zonder de BF Goodridge goodies. Ik had dit model trouwens als softtop met een trailer met F1-autootje achterop. Was van Siku volgens mij (1 op 42 ofzo?)
Gaaf ding! In deze setting en dan ook de locatie voor de foto’s geeft dit wel présence.
Leuk ding, maar zoiets moet je als wrak kopen en zelf verbouwen. Hier is de lol al af.
Helemaal goed zo! Beter dan die huidige voetbalvrouwtransporters. Wel graag even originele achterlichten terug monteren en een huif die niet van komo-vuilniszakken is gemaakt!
Stijle helling 🤔 stijlvol

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).