Hamilton wil de Verstappen-hype helemaal doodmaken

Auteur: , 53 Reacties

De adulatie van de menigte voor Max wordt de Britse kampioen duidelijk teveel.

LH44

Het blijft een lastig verhaal die Lewis Hamilton. Op de baan is hij zonder twijfel een van de beste coureurs die we ooit gezien hebben. Naast de baan wakkert de Brit soms je innerlijke Mark Rutte aan. ‘Doe even normaal’, zou je weleens tegen hem willen zeggen. Persoonlijk heb ik het dan niet zozeer over LH44’s hippe haardracht, tattoos of prille rapcarrière, maar vooral over de geniepige plaagstootjes die hij pleegt uit te delen in de media.

De man die naar eigen zeggen nooit mindgames speelt, kan de drang om een van zijn (voormalig) concurrenten nog snel even een sneertje mee te geven doorgaans niet bedwingen. Niet alleen op de baan, ook naast de baan lijkt Lewis de noodzaak te voelen zijn concurrenten te domineren. Als de aandacht uitgaat naar een ander, lijkt LH44 dat maar moeilijk te kunnen verkroppen. Hij wil niet alleen de beste zijn, maar ook zo gezien worden.

Wat dat betreft is de opkomst van het fenomeen Max Verstappen de Brit natuurlijk een doorn in het oog. Tuurlijk, nu is LH44 nog de man van het moment in de F1, maar ook hij weet dat dat moment voorbij zal gaan. In interviews heeft Lewis al aangegeven dat hij de hete adem van Max in zijn nek voelt. Sinds dit jaar heeft Lil’ Lewis bijvoorbeeld het meeste aantal pole positions ooit in handen. Bij Max staat de teller wat dat betreft nog altijd op nul, maar de Nederlander heeft nog een jaar of twintig de tijd daar aan te werken. Dat ook de buitenwacht zich dat realiseert is de viervoudig kampioen niet onopgemerkt gebleven.

Lewis’ modus operandi in dit soort gevallen is hier en daar in een bijzinnetje iets negatiefs over zijn doelwit te laten vallen. In Amerika probeerde hij het al nadat Max een bochtje afsneed. ‘Ja vooral die jonge gasten die de sport binnenkomen hebben geen respect voor de regels en doen dan dit soort dingen’, zei Lewis. Maar inmiddels is de swekker-koning van de F1 overgegaan op de frontale aanval. Kijk! Now we’re talking! Geen gemiep, gewoon een keiharde uitdaging, BAM! Bij RTL Duitsland zei HAM gisteren namelijk dat hij Max wil als teamgenoot, zodat hij hem kapot kan maken:

Max is nu de gevierde man. Er is een enorme hype om hem heen. De beste manier om die hype de kop in te drukken, is hem verslaan.

Shots fired!!! Zo zien we dat graag natuurlijk, laat die toppers maar flink tegen elkaar opboksen. Helaas vervalt LH44 na deze opvallend oprechte uiting weer in oude patronen. Het duurt volgens Lewis namelijk nog wel even voordat Max op hetzelfde niveau zit als hij en Vettel:

Vettel is nu nog beter dan Max op basis van ervaring, volwassenheid en zijn behaalde resultaten. Max zal nog veel races moeten winnen. Ik denk dat hij over tien jaar net zo goed zal zijn als wij nu zijn.

Tien jaar hè…Man man man53 reacties

Hij heeft wel gelijk!
@robbiehifi: Uhumm… De wens is de vader van de gedachten.
Lewis is nu al de strijd openlijk aan het verliezen, dit is een verliezers strategie.

Maar mooi, dat hij Bottas vandaag heeft laten winnen.
@orichy: Als hij echt denkt dat hij zo sterk is, dan is het verslaan van Verstappen echt het enige middel. Maarja….dat kan ook anders uitpakken.
@robbiehifi:
Waarom heeft max dan ook op een hoger podium plaatsje gestaan dan hem? Met een minder goede auto… Zet ze beide in een betrouwbare gelijkwaardige auto en dan kun je het pas zien.
Hij is ook al eens op een rondje gezet door max, omdat de mercedes niet in vuiler lucht kan rijden? Die heeft hij ook als hij als 3e of 4e start
@juniorclk: We weten het simpelweg niet. Maar laat maar gebeuren.
Kan aan de auto liggen (zeker een belangrijk aspect) en daarnaast aan de rijder. Wat mij opvalt is dat in Nederland die Ricciardo wordt weggezet als een nietsnut, maar die heeft Max ook een aantal keer verslagen. We moeten het allemaal zien hoe goed hij is. Ik denk heel goed, maar eerst maar eens voor een kampioenschap gaan met de Red Bull. Hij is afhankelijk van de Fransen, maar ook van het team.
@robbiehifi: ricardo is zeker een goede rijder, word niet voor niets kwalificatie beest genoemd, en al heel wat jaren ervaring met andere goede rijders zoals vettel, en max kan zich toch wel al meten met hem in de kwalificaties, in de races viel max eerst vaak uit en laterna ricardo dus dat is niet te vergelijken
@juniorclk: True, daarom zou ik het interessant vinden Hamilton vs Verstappen in eenzelfde wagen. Gaat niet gebeuren.

Hamilton kan een einde maken aan de discussie door Verstappen met eenzelfde wagen te verslaan….alleen zo’n duel komt er niet.
Een nieuw woord toegevoegd aan de dikke van Dale, adulatie?
Adoratie zou ook kunnen.
Taalnazi modus uit.
@kobus1967: ik kan het ook nog veranderen in ‘pluimstrijkerij’ als je dat liever hebt http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Adulatie/1?
@jaapiyo: dan begrijp ik het🤣
@jaapiyo: even opgezocht in de van dale online, geen resultaat.
Moeten ze dus maar toevoegen.
@jaapiyo: Je hebt een Puzzelwoordenboek erbij gehaald? Daar staan wel vaker zelf toegevoegde woorden in.
Als het niet in de Van Dale staat, dan is het geen erkend Nederlands woord.
Maar even goed wel een leuke toevoeging, of aanvulling van de Nederlandse woordenschat.
Hahaha dit is toch juist mooi! Wat meer emotie in de sport zo, beetje terug naar de playboys van weleer
@aquila2003: inderdaad. Dit is toch lachen? Maar alle Nederlands elftal shirtjes dragende Max “fans” zijn op hun teentjes getrapt.
Southpark afl. 191 ..
Ik vind die Hamilton maar een naar mannetje en de niet oprechte manier waarop hij na iedere race op het podium zegt dat dit publiek het beste van het jaar is vind ik storend. Maar hij is wel een groots coureur en heeft gelijk in wat hij tijdens dit interview zei
@maarten020: Het lijkt vaak alsof ie iets opleest van een a4’tje
@shadowbroker: nog nooit opgevallen dat hij deze tekst op zijn lichaam heeft laten tatoeëren?
@maarten020: Ach, hij is wel spontaan met iedereen te bedanken na de race, door iedereen een handje te geven en heeft vaak oog voor spontane acties en reacties naast de baan.
Hij is een goede voor de promoting van de Formule 1 sport.
Ik vind het nog wel meevallen, het geeft wat jus aan het sobere geheel.

Bottas en Max kunnen wat dat betreft, best nog wat leren van Lewis en Daniel, meer spontane en vrolijke, open acties.
Blijkbaar is hij geïmponeerd en dat is mooi, dat hij nog wat te doen heeft.
@Orichy: ik vind hem niet oprecht in tegenstelling tot Daniel Ricciardo
@maarten020: vergeet niet dat als hij aan kop rijd elke keer de laatste paar rondes zegt dat er iets vreemd aanvoelt
@maarten020: nee raikonen of bottas zijn echt lekker meerwaarde qua personages.

Foi wat een draken zijn dat zeg
@peke: eens. Die twee mogen wat mij betreft ook met pensioen. Sowieso zijn Finnen rare snijbonen
Succes maat!
“Tien jaar hè…Man man man…”
In deze tijd moet dat zijn: “Tien jaar hè…Genderneutraal genderneutraal genderneutraal…”
@connielingus: Genderneutraal…..ja leuk….en nu opbokken!
@ablogjunk: Tut tut, je bedoelt: “Genderneutraal…..ja leuk….en nu opKWEENEN!”
@connielingus: in mijn tijd heette dat gewoon unisex
@capibaro: “het het het” rolt wat dat betreft nog het beste van de tong
10 jaar.. wat een grap… als ze BEIDE volgend jaar een goede auto hebben wil ik dat nog wel eens zien.
@focusrs1: Hamilton 1 jaar verslaan maakt hem niet een ‘algemeen betere rijder’.
@breinstein: het begint met 1
@juniorclk: klopt, maar eerst zien dan geloven
Max mag dan wel zeer getalenteerd zijn, maar als je niet het materiaal hebt om het om te zetten naar resultaten schiet je er niets mee op.
Volgend jaar zie ik niet heel veel verbetering komen, of Red Bull moet mega voordeel zien te vinden in het verdwijnen van de shark vin en T wing.
Het jaar erna moet je maar afwachten met wat voor motoren ze gaan rijden als het Contract met Renault afloopt en wat Renault ook niet wil verlengen als het aan hun legt.
Tegen de tijd dat Max bij Mercedes kan instappen is het nog maar de vraag of Hamilton nog rijd en of hij nog zo goed is als nu.
Toekomstig Mercedes team met Verstappen en Ocon, zou het beste worden van het veld.
Hamilton is een engnek. Veganist en creationist.
@jochempie: Eng goed zal je bedoelen?
@breinstein: Nee, engnek. Hij komt een beetje labiel op me over.
@jochempie: Ben het volledig met je eens… ik kán hem niet eens goed vinden. Hij kan machtig kwalificeren, maar een racer is hij niet. Hij heeft de mazzel gehad dat Mercedes hem een superieure wagen heeft weten te geven. Daar zijn al zijn podiums en poles aan te danken. Natuurlijk kan de man een potje auto rijden, maar zijn ego is vele malen groter dan zijn kunnen. Laten we eens zien (en dat hoop ik echt) als volgend jaar de auto’s van Mercedes, Ferrari, Red Bull en (bij voorbeeld) Renault “ineens” allemaal redelijk gelijk zijn qua prestatie. En het titel gevecht weer eens tussen 3 of 4 man gaat. Zal je nu vast zeggen dat ons Lewisje, bij voorbaat, z’n race overall vol kakt !
Een man met een neuspiercing is geen man.
@rotasaxal: daar zullen heel wat stamhoofden anders over denken, denk dat de meeste van ons bij hun rituelen ook geen man zijn
Geweldige coureur en mooi dat ie doet waar hij zelf zin in heeft en zich vooral niks laat voorschrijven door reaguurders met een mening. Vind het trouwens wel mooi dat ie het een beetje opstookt. Hij snapt dat rivaliteit nodig is om sport mooi te maken. Mooie pr truuk.
Noem hem arrogant, noem het hoogmoed, maar deze man heeft groot gelijk. Dat Max een groot talent is zal niemand ontkennen, maar wat heeft hij feitelijk bereikt? 3 overwinningen, 0 poles en een gefrustreerd stuk stront als hij niet kan winnen. Laat hem eerst eens een stabiel seizoen draaien en over langere periode structureel in de top 3 mee doen, pas daarna kan je gaan praten over kampioenschappen.
@breinstein: dat hij geen poles heeft, maar 3 overwinningen (in zo’n korte loopbaan bij F1) en gefrustreerd is als hij zo vaak uitvalt, is dat hem aan te rekenen? Of komt dat mede door betrouwbaarheid en vermogen en kwalificatie modus? Ik zeg niet alleen door die dingen
@juniorclk: zijn gefrustreerde gedrag is hem zeker aan te rekenen. Is het vreemd met alle pech? Mwah dat niet, maar de manier waarop hij ermee omgegaan is bleek wel dat hij een bak ervaring mist die de grote jongens wel hebben. Hij wordt hier beter van, maar zal nog veel moeten leren om z’n gelijken in Vettel en Hamilton te vinden.
@breinstein: precies dit dus en mensen vergeten ook wat Hamilton heeft gepresteerd in zijn debuutseizoen.
Hij wil met Max in hetzelfde team rijden, dat heeft Hamilton gezegd. Dat is de enige manier voor Hamilton Max op een “smerige psychologische manier” te verslaan. Zie seizoen met Alonso/Rosberg. Hij maakt met gelijk materiaal geen schijn van kans tegen Max denk ik. Hamilton is te oud en roestig geworden.
@sracert: dan heb jij een ander seizoen beleeft dan ik, Hamilton kwam bij mij stabieler en sterker over dan ooit.
Ijdeltuit Hamilton zegt zinnige dingen, geen speld tussen te krijgen.
Verder een groot kampioen. Sterk en constant. Respect.
Max is een groot talent. Nu nog in een goede wagen met een sterke motor zien te komen.
Mmm weer een stemmingmakerig stukje dit duidlijk geen fan van hamilton. Maar de punten die hamilton opnoemt zijn gewoon waar. Max is nogal getalenteerd maar als hij nooit het materiaal krijgt om voor de titel te strijden zal het een lastig verhaal worden om al zn talent te verzilveren in titels en poles. Er zijn wel meer zeer getalenteerde rijders niet doorgebroken vanwege niet de goede auto sponsor geld of begeleiding. Kijk naar jos. Ik ben er van overtuigd dat als jos een betere manager had gehad en betere begeleiding was ie veel verder gekomen.
@wernerv8: ja dan had hij de carrière van Coulthard gehad.
Als je het op basis van cijfers/resultaten gaat bekijken heeft hij wel gelijk.
Stel dat max nog 3 jaar nodig heeft om wereldkampioen te worden. En dan 4x. Dan ben je toch al 7 jaar verder. En dan moet die het geluk hebben dat de auto net zoveel sneller en betrouwbaar is als die andere 2 wereldsterren
Hamilton heeft makkelijk praten, zonder de beste auto en het beste F1 team is hij niets waard, het is nog altijd een team sport. He is a showman.
Hammilton beschouw ik zo’n beetje als de Barak Obama van de F1. Was een goede president, maar nu zit er een andere president in het wittehuis. Hammilton is zeker een goede coureur, maar Max heeft gewoon meer carisma en vechtlus. En ik geniet als Max wint, met Jos en zijn vriendin en zus ontroerd. Dan ben ik ook ontroerd, en vooral een grote fan van Max Verstappen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).