Deze Porsche 911 heeft een bijzonder verhaal

Auteur: , 19 Reacties

En is daarom het bekijken waard.

Een toeristisch bezoek aan Stuttgart gaat meestal gepaard met een bezoek aan het Porsche Museum. Ben je daar nog niet eerder geweest, dan is er nu een extra reden om te gaan. Het museum heeft namelijk een hele bijzondere 911 aan de collectie toegevoegd. Het gaat hier om één van de eerst geproduceerde 911’s.

Het museum heeft de afgelopen drie jaar gewerkt aan de restauratie van de Porsche. De klassieker is onderdeel van de tentoonstelling ‘911 (901 No. 57) – A legend takes off’. De rode 911 rolde in 1964, toen nog als 901, van de band. Enkele jaren geleden kwam de auto in handen van het museum en dit was de start van een groot restauratieproject.

Het is voor het eerst dat het Porsche Museum zo’n bijzonder exemplaar van een vroege 911 in handen heeft. De auto werd in 2014 per toeval door een cameraploeg van een Duits antiekprogramma gevonden. De programmamakers vonden twee Porsches in een schuur. De twee auto’s werden gekocht door het museum. Later bleek dat één van de twee exemplaren een van de eerste 911’s was.

De auto oogt weer als nieuw. Geïnteresseerden moeten een bezoek aan het museum wel snel inplannen. De tentoonstelling is namelijk tijdelijk te zien. De bijzondere 911 is van 14 december tot en met 8 april 2018 het middelpunt van de tentoonstelling.19 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Dit. Dit vind ik nou een fraaie Porsche. Wel iets te gerestaureerd in mijn ogen maar het is een mooi ding om te zien.

Is er ook bekend wat er met het ding gaat gebeuren na de 8e van april in 2018? Geveild of iets dergelijks? Dan zal het wel een beste smak geld opleveren denk ik zo.
@viezefreddyw: ik denk dat deze 911 na afloop gewoon bij Porsche in de opslag verdwijnt. Ze hebben naast een aantal vaste auto’s in hun museum, ook een grote wissel collectie.
@bullgod76: moet ook wel want erg groot is het museum niet.
@viezefreddyw: Ja: het is een mooie Porsche. Nee: want hij is overgerestaureerd. En dat is jammer. Een auto met patina is zoveel echter en zoveel mooier dan deze trailerqueen. Vind ik.
Probleem van de vroege 911’s is dat je gewoon weer een nieuwe kocht, die beter was en deze tot oude meuk deed degraderen, eigenlijk het lot van de meeste tot legende verheven automobielen.
Er is jarenlang niet naar omgekeken, zeker niet naar de slome 912.
Nu herkennen en erkennen we de charme van het ontwerp, het chroom, de kleine details.
Want eigenlijk zitten die ouwetjes mooier in elkaar dan die nieuwe.
@desjonnies: Wat de vroege 911’s extra aantrekkelijk maakt, afgezien van het uiterlijk, is natuurlijk de belofte van zo puur mogelijk rijplezier en motorgeluid. Dat is elke volgende generatie een klein beetje meer kwijtgeraakt. Dat maakt volgens mij ze ook zo gewild (en waardevast).
@frederik: heh? De eerste 911 stonden bekend om hun listige weggedrag waardoor het lastig was er vlot mee te rijden. Dat werd met elke generatie beter waardoor je er, niet alleen door het toegenomen vermogen, veel vlotter mee kon rijden. Het grote pluspunt van vroege 911jes is niet het rijden maar het design, de lage achterkant, het elegante design. De 911 werd steeds breder, de achterkant steeds hoger, de wagen werd en oogde ook steeds zwaarder.
@mashell: Lastig om vlot mee te rijden is iets anders dan rijplezier. Ja, de huidige 911’s zijn veel makkelijker om te rijden en veel sneller. Maar zijn ze ook leuker?
@frederik: dat hangt er natuurlijk vanaf wat je leuk vindt. Elke bocht bang zijn dat de achterkant wegglijdt (het probleem van de oude 911) lijkt me niet al te ontspannen en daarmee niet echt leuk.
Ik had het niet erg gevonden als ze deze gewoon in de gevonden staat hadden gelaten. Er gaat toch niet mee gereden worden dus waarom niet? Het was een bijzondere Porsche, nu zie je dat er niet meer aan af.
@pomoek: heb je foto’s gezien van de staat voor restauratie? Hij was niet op een mooie manier oud geworden
Let op de chromen roostertjes onder de koplampen die met vier schroeven vastzitten, heel goed te zien op de eerste foto. Een van de kenmerken van de allereerste 911’s.
Echt een bijzonder verhaal. Bijzondere auto ook. Heel bijzonder allemaal.
@E34M5Touring: Bijzondere reactie
@babybenz: T’is gewoon een bijzondere dag blijkbaar.
En dan te bedenken dat mijn super winterbanden maar niet verkocht geraken… Op het verkeerde paard gewed?
De Kever wielen vertellen hier het echte verhaal …. ik hou d’r zo van
Erg mooi project! Ik ben 2 jaar geleden in het museum geweest op doorreis naar Italië. Mooie gelegenheid voor een tussenstop en absoluut de moeite waard. Volgende keer München voor een tussenstop bij BMW.
Prachtig ding. Ik hou het bij mijn eigen unit; die is zeker niet overgerestaureerd en ook slechts een 912; maar ik rij er dan ook gewoon in. Jammer dat je ‘m de afgelopen 5 jaar ‘s nachts niet meer op straat kan laten staan. Woon ook in de “brandende 911 Turbo” buurt. Wat zou deze 911 kosten? Iemand een idee?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).