Deze Rolls-Royce is exclusief en toch betaalbaar

Auteur: , 28 Reacties

En hij staat nota bene te koop in het Hollandse Veendam.

In de markt voor een Rolls-Royce? En dan bedoelen we niet een hagelnieuwe Phantom, net als voormalig bokser Floyd Mayweather. Nee, integendeel. Onze ogen vielen op een gedateerd exemplaar uit 1984, die te koop staat in het Groningse Veendam. Voor de geïnteresseerden is dat niet het enige goede nieuws: hij is ook nog eens verlengd en relatief betaalbaar.

Maar voordat we over de prijs beginnen, stel ik je graag even voor aan deze Rolls-Royce Silver Spur. Dit exemplaar is volgens de verkoper één van de 37 stuks, die er van dit type zijn gemaakt. De Spur is de verlengde variant van de Silver Spirit en de aandrijving wordt verzorgd door een 6,75-liter achtcilinder. De Silver Spur was zijn tijd behoorlijk ver vooruit, want zelfs luchtvering is aanwezig en dat komt uiteraard het comfort ten goede. Belangrijk, want dit exemplaar diende als vervoermiddel voor familieleden bij begrafenissen.

De Rolls-Royce is in 2010, na zijn rol als taxi voor rouwende families, vanuit Engeland naar Nederland geïmporteerd. Sindsdien zijn diverse zaken aangepakt: zo zijn er onlangs nieuwe banden onder gelegd en is de carrosserie opnieuw gespoten. Vreemd, aangezien de verkoper meldt dat er nog steeds ‘onvolkomenheden’ zichtbaar zijn in de lak.

Nu je alles weet over de auto, ben je waarschijnlijk benieuwd naar de prijs. Met een kilometerstand van 133.370 km koop je deze Roller voor 25.500 euro, dan cruise jij deze zomer in stijl.

UPDATE: in de comments hieronder was wat onduidelijkheid over de prijs. De auto werd internationaal aangeboden voor 25.500 euro, maar staat ook op Catawiki, waar inmiddels een bedrag van ruim 35.000 euro wordt geboden. Op de site van de aanbieder is de prijs inmiddels verhoogd naar 44.990 euro.28 reacties

Hoop geld voor een boot die niet blijft drijven.
@torsen: Hoop geld voor een kathedraal zonder altaar!
@vonklausenburg: verdient z’n prijs terug met ritjes náár het Altaar! ;)
Op de advertentie staat te lezen dat de auto 45000 kost en niet 25000 euro
@maarten020: wat een beetje online publiciteit al niet kan doen met een prijs hè
@maarten020: de €25000 zal wel een typvaut geweest zijn?
@maarten020: @fastfreek zal wel gebeld hebben, staat bij de advertentieprijs ‘bel voor prijsoverleg’. Toch wel een mooie deal dan voor @fastfreek om bijna de helft eraf te krijgen.

@fastfreek schrijft ook dat er maar 37 gemaakt zijn, maar dat is niet wat in de advertentie staat, daar staat ‘slechts 37 exemplaren van BEKEND!’ Mogelijk zijn er dus meer.
@erik2907: fastfreek is denk iets te fast bij het knutselen van een artikel
@maarten020 @erik2907: haha;) ik heb er inmiddels een update bij gezet, de auto stond op diverse sites (waaronder jamesedition en veilingsite catawiki), waardoor de prijzen nogal varieerden.
De middelste zit rij mag er wel uit.
@kilum: of visa versa zetten.
@kilum: Zitrij is één woord.
Mien stuur, dat zit aan de verkeerde kaaant…
Toch een rare gewaarwording. Heb je je hele leven in een Escort of Astra (Vauxhall aan de andere kant van de vijver) gestuurd en dan mag moeder met de kids in een Roller achter je aan terwijl je naar je laatste plekje gaat…. Of zou deze niet voor het plebs gebruikt zijn?
Iedereen roept over de klasse van een Rolls Royce vroegah, maar als je het mij vraagt is een 600 Pullman uit 1963 een stuk luxer dan deze schuit.
@jack_abarth: die is ook wat duurder.
Ik weet dat eigenaren van een verkeerd-om auto het nooit een probleem vinden, maar ik snap niet dat je een auto koopt met het stuur aan de rechter kant. Het lijkt me echt vreselijk irritant en enorm afbreuk doen aan de rijbeleving. Verder vind ik zoiets wel echt gaaf. Te duur om voor de heb in de schuur te zetten helaas.
@lekbak: dit dus… als je voor woon werk elke dag in een parkeergarage moet zijn heb je al een probleem. Respect voor de mensen die het gewoon doen hoor, maar voor mij zou het hoogstens voor de funauto een mogelijkheid zijn. En dan eigenlijk ook niet; inhalen oo een dijkje terwijl je aan de verkeerde kant zit lijkt me doodeng.
Achja, allemaal leuk en aardig, maar dit zijn bij uitstek het type Rollers die jáááren bij garagehouders wegkwijnen. Want iedereen die enthousiast is van zo’n ding, koopt hem toch nooit. En het publiek dat wel Rolls Royces koopt kijkt meer naar de echt oude modellen of nieuwe modellen.

Dit onding zal wel eindigen bij iemand die trouwauto’s verhuurt ofzo. Maar of die er 25 duizend euro voor gaat betalen…, lijkt me nogal hoog ingeschat eerlijk gezegd.

Maar ondanks dat, het ding zal hoe dan ook niet op de sloopt eindigen. Want Rolls Royce…
Hee, hee….Veendam ligt niet in Holland
Zwart blaffen, rood suède erin, en de beste foute period velgen eronder die je betalen kan. Dán kunnen we praten :D
Ik wens ze veel plezier met deze winkeldochter.. in dit geval… met een witte blijf je zitte
Motver, en toch wil ik hem.. zouden ze hem ruilen tegen een A8?
Waarom heeft een RHD Rolls, US-spec voorlichten?
@e550: Precies wat mij ook opviel. Deze RR is niet alleen in de UK geweest vermoedelijk.
Luchtvering? Toch gewoon hydro vering met dank aan Citroën?
@ fastfreek waar haal jij die 25000 euro vandaan. In de advertentie staat toch echt 44 900 euro.
Haat advertenties met hoofdletters erin, alsof ze wat slecht is goed willen maken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).