Deze scanauto gaat foutparkeerders in Delft slopen

Auteur: , 59 Reacties

Niet alleen parkeerinkomstenparadijs Amsterdam heeft scanauto's, sinds deze week waakt het oog van Sauron ook in Delft over de parkeerregeltjes.

Parkeerhandhaving was tot nu toe meestal een zaak van mensen die zich op scootertjes verplaatsten en naarstig naar bonnetjes achter autoruiten speurden, maar tijden veranderen: anno 2015 zoekt een auto met een doemkoepel op zijn dak volautomagisch naar parkeerboefjes, Minority Report-style.

Wie een stoute jongen is geweest en de altijd hongerige parkeermeter niet tijdig of onvoldoende heeft gevoerd gaat onherroepelijk de ANPR-molen in en mag een vette prent verwachten. ’t is wat: eerst ging je goedkope ontbijtje al naar de maan, en nu krijgt de parkerende Delftenaar met een soort van 100-procentscontrole om de oren.

Het nieuwe wapen van Delft is een alleszis goed herkenbare knalblauwe VW Golf Snitchvan Sportsvan. Maar ja, ’t is net als met een lasergun: zodra je hem ziet is het al te laat. U bent gewaarschuwd.59 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Jullie land wordt echt gefnuikt door allemaal regeltjes en de dwangmatige opvolging ervan. Ik heb echt medelijden met jullie (naast het feit dat auto’s nergens in de wereld duurder zijn) Sterkte
@lowlow: Ach het heeft zo z’n positieve en negatieve kanten.
@robert110: postieve kant is, is dat ook deze wagen gesloopt kan worden. Echter het negatievekant is dan weer dat je hiervoor ook weer bekeurd kan worden..
@kennone: Gewoon zorgen dat ze je niet te pakken krijgen…
@lowlow:
Ooit de moeite genomen om eens een onderzoek te doen naar de prijzen in Scandinavie…?
Daar gaat je “feit”….
@lowlow: Gooi een paar euro in de meter alles opgelost…
@schellekens006:
Knappe vent die hier nog euro’s in de meter gepropt krijgt..
@schellekens006: daar is een appje voor….
@lowlow: Eens maar zoiets gaat langzaam en men went er aan. Je merkt pas hoe erg het is als je er weg bent. Ik heb dan ook geen haast om terug te komen.

Maar in dit geval is het gewoon handhaving van een regel die in elk land bestaat. Gewoon betalen voor het parkeren dus. Doe je dat niet krijg je een bekeuring. Dit is wel efficiënt. Wat gebeurt er alleen met de gegevens van de gescande kentekens? Worden die opgeslagen? Zo ja, hoe lang? Goed beveiligd? Etc
@lowlow: auto’s aanschaffen is een dure aangelegenheid in Nederland, maar dat staat nog in schril contrast met Denenmarken, om nog maar te zwijgen over Noorwegen: daar zijn auto’s 2 tot respectievwlijk 3-4 keer duurder dan hier. Yup, dat lees je goed.
@lowlow: Nergens duurder? Dat is zeker niet waar. Singapore (een van de meest extreme) is veel duurder.

even snel gekeken Fiat 500 cabrio €71.000. kaal…
@redneckdarian: yep. Tax op alles.
En je moet ook dokken voor een kenteken-bewijs (technisch gezien iets anders). Ook maar 10 jaar geldig.
’t werkt wel. In Singapore heb je eigenlijk geen auto nodig.
In Amsterdam / Utrecht overigens eigenlijk ook niet; tenzij je dus voor je werk ergens anders heen moet.
@lowlow: mijn eerste reactie was ook (weer): blij dat ik er niet meer woon!! en ik heb in delluf gestudeerd haha, dat was altijd effe snel de auto neerkwakken in de binnenstad om wat brood te halen en de wijkagent was n goede vent die liet dat toe, zolang je het niet te erg maakte. ik ben blij dat ik die tijd nog heb meegemaakt, persoonlijk en niet zo nazistisch met alles…
@niex: waar ik woon is fout parkeren/geen gordel om ong 35 euro boete en ja, de auto’s zijn wat amerikaanser geprijsd. wegenbelasting gaat per auto dus wat je ook rijd wel iets meer voor een diesel.. de wegen zijn wel bagger. maar al met al een stuk menselijker als die matrix in NL
Hoe typisch dat er door deze NSB’ers voor VW gekozen is….
Gelukkig zal dat hok meer in de garage staan dan dat hij daadwerkelijk operationeel is….
@jrk68: Jaja, Kraft durch Freude…

Maar eh, dit ding scant kentekens… *pakt jurisprudentie erbij* http://www.autoblog.nl/nieuws/rechter-kentekeninvoer-bij-parkeren-niet-verplicht-74039

Dat wordt alsnog uitstappen voor die luie Melkert-flikken nepagenten GOA’s*/parkeer-BOA’s…

*Gemeentelijke Opsporings Ambtenaar
@jrk68: Zal mij benieuwen hoeveel mensen enthousiast gaan zwaaien omdat ze denken dat het een Streetview auto is.
@lowlow gewoon niet in de stad komen hier. maar iig bedankt.
In plaats van scooteren en een héél klein beetje lopen kunnen de parkeerwachten nu helemaal de hele dag op hun luie reet blijven zitten. Zal goed zijn voor hun gezondheid…
Vraag me alleen af of zo’n auto ook werkt als de auto’s zoals in de laatste foto bumper aan bumper geparkeerd staan, dan is het onmogelijk voor de scanners om de kentekens te zien.
@trustmeiamanengineer: Als ze je kenteken niet kunnen scannen, sturen ze een scooter.Dat doen ze sowieso ook als je niet betaald heb.Die knakker verifieert het en schrijft de boete uit.Meestal heb je dus nog 5 minuutjes zodra die scanauto voorbij gereden is.
@sydney: In Amsterdam althans..
@sydney: klopt, en de pakkans is er naar mijn idee niet heel veel groter door geworden.

Regelmatig de app vergeten aan te zetten, tot nu toe goed weggekomen.( zoekt hout vind hout klopt op hout)

Het is vooral de angst voor de methode plus het gemak van n app die er voor zorgt dat meer mensen betalen,ook voor kort parkeren.

Per saldo zullen er niet meer bonnen worden uitgeschreven.

Denk ik dan
‘het oog van Sauron’ ik moest lachen.
Dit krijgen we dus in Utrecht ook, om te checken of je niet in een diesel van voor 2001 rijdt. Totaal doorgeslagen controledwang voor fucking parkeergeld. Ik wilde dat Utrecht evenveel moeite stak in zakkenrollers, fietsendieven en woininginbraak. Nooit gedacht dat ik ooit zoiets zou zeggen. Maar hier, zover is het nu.
Gister ook een bon gekregen om 15:11 terwijl ik heb betaald tot 16:00 schooiers bah. Ga lekker de mensen aanpakken die 2 weken terug mijn spiegel er af hebben getrapt/slaan/ of weet ik hoe
@dirkiii:
Ben je mal, voor je het weet radicaliseren die scooterkraagjes en hebben we de poppen pas echt aan het dansen….
@dirkiii: dan kan je dat toch aantonen en komt het wel weer goed?

Jij bent zo’n type die denkt dat iedereen op heterdaad te betrappen valt? Man man man. Eigenlijk wil niemand hier controle, maar weten wel dat er betaald moet worden. Gek.
@stfu: Jij gaat me zeggen dat jij niet geïrriteerd zou raken als je een bon zou krijgen terwijl je je netjes aan de regels houdt en voldoende parkeergeld betaald hebt? @dirkiii moet nu tijd en moeite steken in iets dat helemaal niet had gehoeven als oom (of tante, we zijn wel geëmancipeerd!) agent zijn (of haar!) werk goed had gedaan.
@Edge: Tuurlijk, maar ik ga niet mijn gal spuwen erover op het internet. En dan moet je juist dit systeem toejuichen, want geen fouten van mensen toch?
@Edge:
Je kunt je ook te veel opwinden….

Ik heb ook wel eens onterecht een parkeerboete gekregen, heb een kort briefje + bewijs opgestuurd en daarmee was de kous af. Minimale moeite. Daar verhoog ik mijn bloeddruk niet voor.

Trouwens worden parkeerboetes (in de wat grotere steden tenminste) allang niet meer uitgeschreven door politieagenten. Dat doen BOA’s, stadswachten, handhavers of hoe ze die lui ook noemen.
@stfu: betaal ook altijd netjes als ik te hard heb gereden hoor je me ook nooit terrecht.
Bel je na de tijd het politie bureau op komen ze met de tekst je mag daar maar 1 uur parkeren ik stond er nog maar 10 minuten. Fouten maken heel menselijk maar ga er daarna ook goed mee om in plaats van de makkelijke weg te zoeken door alles op mij af te schuiven. Ik moest echt wel ff tot 10 tellen.
Eerst dacht ik dat buurtwacht of de bonnen-schrijver op scooter een klote baan was.
Maar deze dan; de hele dag met max 20kmh door woonwijken rijden. Alle doodlopende weggetjes achteruit terug rijden. De helft van de dag sta je te wachten op mensen die parkeren en voor verkeerslichten en dergelijke.
Stel je voor dat je dat 35 uur per week moet doen, voor minimum salaris.
Pffff..
@gregorius: ja zeker voor minimumloon, moest er nog eens bijkomen dat ze hier goed voor betaald zouden worden!
Dit heeft niets met handhaving te maken, maar met het veiligstellen van inkomsten (meer boetes = meer inkomsten).

Zodra het betalen van parkeergeld (per minuut!) is ingeburgerd d.m.v. een app op je smartphone zal de overheid wat nieuws moeten verzinnen (tarieven omhoog?), want het merendeel van de huidige boetes is omdat mensen te laat zijn en het “kaartje” is ‘verlopen’.

Blijkt dus toch allemaal weer om geld te gaan…
@DCG: Parkeergeld is officieel dan ook parkeerbelasting…
Ik vind het vooral lachwekkend dat ze een kenteken erop photoshoppen. Dat zou dus betekenen dat ze óf zonder kenteken hebben gereden (schrijf snel een boete uit!) óf dat ze daadwerkelijk zo naief zijn dat mensen die auto met een ander (nep) kenteken minder snel herkennen. Nou, geloof me zo’n felblauwe auto met UFO op het dak herken je ook met een ander kenteken.
Ik zag zo’n karretje van Cition gisteren ook rijden in Rotterdam…
Ik lees handhaving in het Engels en waarom weet ik niet, dit commentaar heeft geen enkel toegevoegde waarde…
Dat zal wel veel werkeloosheid gaan opleveren hier in Delft, het lijkt soms wel alsof de halve stad op de loonlijst van handhaving staat….
Hier in het VK fotograferen ze ook je chassisnummer achter je raam (Plus nog wat bewijs foto’s). In het geval van een valse kenteken kun je zo aantonen dat de boete onterecht of terecht is. Hier ben je natuurlijk weer het haasje, kun je nooit bewijzen dat jij het niet geweest bent.

Ook het opslaan van het de privacy gevoelige informatie is een issue wat mij betreft. Zoveel vertrouwen heb ik niet in deze bedrijven.
Parkeer hem in een parkeergarage probleem opgelost
Waarom is dit geen elektro mobiel? Lijkt me ideaal zo voor in de stad met de afstanden wat ze rijden.
@imaginenl: inderdaad, er is een e-Golf dus dat zou gewoon kunnen.
Ik dacht dat de nieuwe touran pas net onthuld was.. sarcasme ja, maar van voor zie ik echt geen verschil
Eerst schreven agenten parkeerboetes uit, nu BOA’s en straks de computer. Vooruitgang noemen ze dat toch…?

Kek kleurtje trouwens op die Golf. Moet het Delfts blauw voorstellen?
Dat eindeloze gejank over parkeerhandhaving.

Harden the f*ck up.

Het is vervelend ja als je onterecht bekeurd wordt maar dit zijn uitzonderingen. Verder gewoon betalen en anders accepteren dat je een boete kunt krijgen. Je kiest er toch echt zelf voor om je auto in een betaald parkeren zone te zetten.

En nee, ik ben niet in dienst van – en ambieer geen functie bij – parkeerhandhaving.
@beatipauperesspiritu: elke onterechte boete is er één teveel. Ik weet dat de straf niet te vergelijken is maar net als iemand die onschuldig in de cel zit moet dit gewoon voorkomen worden. Het gaat om een stukje respect naar de burger toe.
@lekbak: ben zeker met je eens dat t voorkomen moet worden maar nog steeds gebeurt zoiets erg weinig en worden de meeste boetes gewoon terecht uitgeschreven.

Waar het mij om gaat is dat bijna alle leden hier reageren alsof ze verplicht worden ergens te parkeren en te betalen om vervolgens door parkeernazi’s genaaid te worden.

Het is mensenwerk, het zijn over t algemeen niet de meest pientere mensen maar ze zitten in ieder geval niet thuis steun te trekken. In tegenstelling tot een hoop anderen die dit ondankbare baantje niet willen. Je weet zelf ook wel wat die gasten allemaal naar hun hoofd geslingerd krijgen, echt niet alleen maar door mensen die (een keer) onterecht een boete hebben gehad..

Respect moet wel een beetje van twee kanten komen toch?
echt mthrfockerz die parkeer skotoe want vroeger kon je nog een kaartje krijgen van iemand die net wegrij maar nu met die nummer bord shit dan nakken ze je gewoon in je kont en al die doekoe gaat naar de body gardes van geert wilders en zo
@rottepeer: hahahaha
En ik maar wachten op de woordspeling Delfts Blauw…
Dat kenteken , 1-TMC-01, de letter C wordt toch alleen gebruikt voor het corps diplomatiek (CD) en niet voor de overheid dan wel privé voertuigen?
En dan is het nog zo’n gore “sportsvan” ook
ach ik mijd de binnenstad toch al als de pest met de auto.
Doe toch even normaal! Gewoon zo afstellen dat mensen die onterecht op invalide plaats staan aangepakt worden
Dus laden/lossen in betaalde zone wordt zo ook bijna onmogelijk. En je voertuig afsluit i.v.m. kostbare lading. En alarmlichten aan maakt dan ook niks uit. Je bent dan toch al gescand.
Raar, je mag gratis co2 uitstoten in een stad maar als je hem uit zet moet je opeens betalen
Oftewel daar gaat de fik derin

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).