De nieuwe Volkswagen Touran, in passend blauw uniform

Auteur: , 43 Reacties

Volkswagen onthult een nieuwe versie van de Touran, uit MQB-bouwstenen opgetrokken, en de Nederlandse ibahesh krijgt collectief een half stijfje.

Genève wordt voor Volkswagen een belangrijke, maar niet zo heel spannende beurs. De meer praktische modellen van Europa’s grootste fabrikant voeren er namelijk de boventoon, met een rappe Golf Variant, een gefacelifte Sharan, een Passat Alltrack (die niet naar Nederland komt), maar ook een geheel nieuwe Touran.

Gegroeid maar toch afgevallen

De compleet nieuwe Touran is er weer als vijf- of zevenzitter. Aan het recept van de Touran is niet te veel gewijzigd, het is en blijft een praktische MPV. Wel werd de Touran een volle 130 millimeter langer, met 113 mm meer wielbasis. Dus meer plek en meer bagageruimte. Dankzij het nieuwe platform en de technologische vooruitgang is de Touran echter 62 kg afgevallen, en dus…daar komt ‘ie: zuiniger, tot wel 19 procent. Dat klinkt de praktische autokoper als muziek in de oren.

Motoriseringen

Bij de introductie kan je kiezen uit 3 benzine- en evenzovele dieselmotoren: de 1.2 TSI (110 pk), 1.4 TSI (150 pk) en 1.8 TSI (180 pk) tegenover de 1.6 TDI (110 pk) en 2.0 TDI in de smaken 150 en 190 pk. Foto’s van de blauwe en het witte R Line-exemplaar in de galerij hieronder.

In mei worden de prijzen van de nieuwe Volkswagen Touran bekendgemaakt en is hij te bestellen, eind september staat hij bij de Nederlandse dealers.

Update: lees hier alle prijzen van de nieuwe Touran.43 reacties

leuk voor de popo…
@ferrarikiller09:
Vlak de bijbelbeld niet uit, die staan ook collectief te soppen in hun pendec….
@jrk68: Valt wel mee, ik zelf woon ook in de veluwe: het zijn meer Chryslers, Citroens en Renaults. Sommige in GL-klasse’s.
@ferrarikiller09: haha inderdaad! OT de Sharan is nu dus ook zondw schuifdeuren leverbaar!
Voorspelbaar, maar dat was te verwachten.

Voor de rest is hij er goed op vooruitgegaan. Zal weer een verkooptopper worden.
Strakke facelift hoor, maar uh geen schuifdeuren….?

Nee dummy, dat is de Sharan, zie je het verschil niet…?
@jrk68: is er nog een mpv volkswagen naast de touring?… Dat wist ik serieus niet..
@lambo4all:
Touring..?
Sinds wanneer maken ze BMW’s bij VW..?
@jrk68: ik dacht exact hetzelfde. Hebben we dit gesprek telepatisch gevoerd?
Zullen wel weer veel witte 1.6 TDI’s gaan zien met wat oranje/blauwe strepen en lampjes erop.. Hopelijk onderstuurd deze minder, zodat ze niet allemaal kort gaan binnen een jaar.
Ik snap dat een combinatie tussen een Volkswagen en een Midi MPV een zaaddodende is, maar dit is wel heel, heel, heel, erg saai. Bij de C4 en Zafira en zelfs de C-max hebben ze nog een beetje hun best gedaan wat er van te maken.

Dit is typisch zo’n auto die je koopt, ophaalt bij de dealer om er thuis achter te komen dat je er al een op de inrit had staan.
@gtwillem: wat is er nieuw?
@sergio72: nieuwe kentekenplaathouder, nieuwe leeslampjes achter, nieuwe materialen voor de oliepeilstok, licht gewijzigde deurrubbers, grotere bekerhouder, optie voor semiclicks, rolkooi en keramische remschijven, 1cm langere gordel aan passagierszijde, milieuvriendelijkere mistachterlicht, gewijzigde prijs voor climatronic, kantelbare hoofdsteun rechtsachter en extra reservesleutel tegen betaling.
Meh…
Tja de verstandige keuze.. niet echt spannend, maar ook niks mis mee. Toch ziet het er wel uit als een auto waar aandacht is besteed aan het ontwerp, hoe basic het in eerste instantie ook lijkt. Ik kan wel genieten van details als de lijnen van de grille die doorlopen in de koplampen.
@robskilov:
waarom is dit de verstandige keuze ?
omdat logo ?
@desjonnies: verstandig als in: niet opvallen, geen risico nemen. Logo zal ook vast wel helpen in de dagwaarde. Het zou niet mijn keuze zijn overigens, mocht ik ooit voor de keuze staan van een dergelijke wagen.
Mensen willen in dit segment toch meer een crossover, en anders wel een zevenzitter. De saaie looks jaagt alleen autoliefhebbers weg denk ik. Genoeg mensen die niet zo gek hoeven.
@granlusso: Grotere zevenzitter bedoel ik dan ;)
@granlusso: Als VW de Touran en de volgende Tiguan eventjes op een 50% opacity zet en boven elkaar legt hebben ze het ontwerp voor hun compacte crossover klaar…
Nieuwe lampjes voor, nieuwe ledjes achter en klaar is uw spiksplinternieuwe VW..
Nietszeggend model…
Hij lijkt iets beter geproportioneerd dan de ouwe. Ach, wat maakt het uit. Je moet deze auto kopen op het moment dat je van jezelf vindt dat je genoeg kinderen hebt. Het bezit van een Touran werkt dan als anticonceptie. Of impotentie, maar dat komt op hetzelfde neer.
Witte R-Line met 190pk of een GTD Variant, daar moet ik me dit jaar toch maar eens over buigen…
pleh
Hij is er zeker op vooruit gegaan, familiegezicht staat hem beter dan bijv. De golf.
Tsja, wat moet ik er van zeggen. Het is vervoer, en nog praktisch ook.

Interieur is een beetje rommelig. Wat wel jammer is, want in de Passat weten ze wel een bijzonder fraai interieur te schroeven.
Het zou niet mijn eerste keuze zijn, ik moet niets van MPV’s van wat voor formaat dan ook hebben maar een Zafira en C4 Picasso gaan nog wel.Vast een prima auto maar dit is zo opwindend als zaaddodende pasta.
Volkswagen doet wel heel erg hun best om Audi achterna te gaan qua eenheidsworst. Ze kunnen de Golf Sportsvan, Touran en Sharan beter verkopen onder Volkswagen MPV M, L en XL. Het valt pas heel erg op als je het artikel boven deze bekijkt met die blauwe Sportsvan van de Delftse handhaving. Bijna niet van deze Touran te onderscheiden op de ledjes in de koplampen na.
”Nederlandse ibahesh”, Smoke doe eens normaal.
Ja! Eindelijk! Dat wordt een witte met R-line pakket en 1.8 motor! Kan niet wachten om er een te bestellen :).
@VWTouran75: waarom niet? Hij staat gewoon de showroom!
Wow na 12 jaar eindelijk weer een nieuw model

Ik vind dit nog altijd een van de betere VW’s
De vorige versie zat achterin echt verschrikkelijk
@1audi1:
Kwam dat door de bank of door je geboeide armen op je rug..?
Kunnen jullie eens een duotest tussen deze en een RS4 doen? Kijken of de popo een kans maakt.
@berlinetta: ja, maar dan moet dat wel realistisch gebeuren. Dus 1 RS4 en 18 Tourans. En al die Tourans moeten al betaald zijn door burgers. Een een spijkermat, uiteraard.
@gtwillem: Dat ruikt naar Top Gear Style…
Beter dan die oude maar nogsteeds gewoon een vierkant hok
Als het er toch saai uitziet En functioneel moet wezen! waarom niet een nóg betrouwbaardere (en goedkopere) aziaat?
@series2: omdat heel veel mensen het idee hebben dat volkswagen heel betrouwbaar is. Het is wel zo dat bij bijvoorbeeld oude passat diesels 500k kilometers geen uitzondering is. daar.komt het idee een beetje vandaan
Die foto’s zijn zo lang nabewerkt dat het evengoed renders kunnen zijn.
Volkswagen heeft hun designers de laan uit gestuurd, dat wordt met dit model maar weer duidelijk…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).