Deze speciale Ferrari 488 is één groot mysterie

Auteur: , 44 Reacties

Gespot in Maranello: een Ferrari 488 met afwijkende looks.

Ferrari 488 GTB Speciale

Zo af en toe bouwt Ferrari iets bijzonders voor een vermogende klant. Dan hebben we het niet over kleine series als de FXX’en of de Speciale’s, maar over unieke exemplaren. Zo bouwde Ferrari voor Eric Clapton bijvoorbeeld deze rammend vette SP12 EC, met looks geïnspireerd op de 512 BB. Andere projecten van Ferrari Special Projects zijn de SP America, F12 TRS en de SP FFX.

Vermoedelijk kijken we hier naar een vergelijkbaar project. De basis wordt duidelijk gevormd door de 488, maar voor- en achterkant zijn opnieuw ontworpen. Het geheel ziet er op deze twee niet al te beste foto’s -met dank aan de Facebook van Davide Cironi drive experience– best smakelijk uit, al wil ik voor een definitief oordeel even de officiële persplaten afwachten. Als die er überhaupt komen natuurlijk, het zal niet de eerste keer zijn dat een one-off Ferrari zonder verdere media-aandacht in een privécollectie verdwijnt.

De foto’s in originele resolutie check je HIER44 reacties

Ziet er wel beter uit als standaard
@mperformance: Nee, beter hé!
@mperformance: absoluut niet naar mijn mening.

Zowel voor en achterkant misvormd. Ik vind de gewone 488 GTB echt geslaagd maar dit..
De voorkant ziet er goed uit. Maar van de achterkant weet ik het niet. Met wat beter foto’s beter te beoordelen.
Mss een mule voor de 488 GTO? (of hoe ze m gaan noemen)
Die SP12EC is super gaaf, maar dit is een lilijk hok zo… Dacht eerst dat het artikel over een fugazi Ferrari ging op basis van een Prius.
Waarschijnlijk weer zo’n speciaaltje voor iemand met te veel geld…. of ik jaloers ben? ja eigenlijk wel!
Niet mijn kopje thee. Die zwarte achterlicht units hebben wel wat weg van een z06 en die prefereer ik boven een 488.
@str8six: Omdat die achterlichten op zichzelf een object zijn die een beetje half in het witte van de achterkant vallen, vind ik dat zwarte wel wat hebben. Het valt er mooi in weg en het is een afwijkende vorm die wel in het geheel past.
Maar je dat ding rood, dan zal het meer aandacht naar zich toe trekken en dat haalt het weer weg van het zwart-wit contrast.
Ik vind het ook wel wat hebben.
@gregorius: Door dat zwarte lijkt het alsof de auto ergens overheen is gesmolten. Ik vind het nog niet heel erg mooi.
Ik denk dat dit inderdaad een Special Project is. Als het een nieuw model was hadden ze hem wel gecamoufleerd.
ziet er niet uit.

De gewone 488 GTB vind is echt zoooveel mooier.
Toch wel jammer veel van die wagens een privécollectie in verdwijnen zonder dat we ook maar één foto van goede kwaliteit hebben. Dat ze niet bekend maken voor wie de auto is kan ik begrijpen, maar kan het nou werkelijk kwaad om een paar toffe foto’s het web op te slingeren?
@Edge: Dat is zeker jammer ja. Wellicht doen ze het nog maar ben bang van niet. Rolls Royce doet het wel vaak. Hebben ze weer eens een speciale uitvoering van de Phantom. Klant wordt niet bekend gemaakt, maar er worden wel foto’s online gezet.
@viezefreddyw: Ja, ik snap de logica van zo’n klant ook niet helemaal. Dat je niet met naam en toenaam op het internet wilt, oké, maar het kan toch geen kwaad om een paar mooie foto’s te nemen? Tenzij je met koeienletters je naam en toenaam op de wagen hebt laten stickeren weet niemand, op de mensen die het te horen krijgen van de eigenaar zelf na, van wie de wagen is, en als je met zo’n one-off gaat rijden zien de spotters toch wel dat het een speciale Ferrari betreft en sta je alsnog op het internet.

Niet dat Ferrari het nodig heeft, maar het zou ook wel mooie reclame zijn wanneer je een groeiend portfolio van de SP-wagens op hun website kunt bekijken.
@Edge:
Er zijn toch gewoon foto’s van die, in mijn ogen, afzichtelijke creaties? Staan nota bene gelinkt in het artikel.
@Rob: Klopt, maar dat zijn lang niet alle SP-wagens. Als je FerrariChat een beetje in de gaten houdt zie je toch met enige regelmaat wel geruchten opduiken over nieuwe SP projecten, waar we vervolgens niks meer van horen. En de 12 in SP12 EC verwijst naar het feit dat het de 12e wagen in de SP-serie is, terwijl wij op dat moment slechts een handjevol wagens gezien hadden. Zodoende weet ik dus dat er nog een aantal SP wagens zijn die wij niet eens gezien hebben.

Maar het punt in mijn vorige comment was vooral dat wij de SP wagens kennen lekplaatjes, patenttekeningen of spots. Zo hadden we de F12 TRS nooit leren kennen er geen lekplaatjes waren en de eigenaren niet naar allerlei evenementen zijn geweest. Datzelfde geldt voor de SP America waarnaar men linkt in het artikel. Ook die kennen we alleen van die paar foto’s van voor een dealergebouw. Ferrari levert zelf niet of nauwelijks informatie en fatsoenlijke foto’s aan, terwijl het wel erg leuk lees en kijkvoer zou zijn als Ferrari (zonder namen van klanten te noemen) een paar mooie persplaten schiet en een persberichtje meestuurt waarin men vertelt wat de inspiratie en motivatie voor het design van zo’n auto is geweest.
@Edge:
Op die fiets. Dat wist ik niet. Naja, wat niet weet wat niet deert ;-)

En die prietpraat over ‘inspiratie’ en ‘motivatie’ wil je écht niet lezen. Ga voor de gein eens een persbericht van Rolls Royce lezen, dat is werkelijk verschrikkelijk….
Lijkt een beetje op een Vlaamse kinder serie daar heet de wagen Rexx volgens mij het is een soort knightrider serie voor kinderen
@flik2punt0: op ketnet dacht ik
Zal wel niet gratis zijn
De Achterkant doet mij beetje denken aan de Lexus LFA
Zijn dat de achterlichten van een Giulietta?
@Vanquish: Volgens mij niet. Het is lastig te zien op de foto, maar het lijken gewoon ronde achterlichten te zijn met daarnaast een zwarte kunststof opening. Net zoals op de gewone 488, maar dan in een andere vorm waardoor het op deze foto net een Giulietta achterlicht lijkt.
Hij word er niet perse mooier van ….
Lijk best veel op de McLaren 570s. Vooral de achterkant. Dit zal wel een concurrent hiervoor worden
Doet me onmiddellijk terugdenken aan m’n spot van vorig jaar in Modena.
http://www.autojunk.nl/2015/07/ferrari-126
@Xantos: Die wagen die jij gezien hebt komt niet overeen met hetgeen we hier op de foto’s zien. Het is nog het meest te zien aan de raampartij. Deze is bij de witte 488 hierboven aanzienlijk anders dan jouw spot, waar de wagen een normale 458/488 raampartij heeft.
De zwarte A-stijlen die een doorlopende vooruit moeten suggereren zien er niet uit op de vloeiende lijnen van Ferrari…
Zou dit niet gewoon een test module zijn voor een 488 Speciale/Scuderia/Challenge Stradale?
Die achtetkant doet meweer denken aan de 430 ik zou zo mijn 488 wel willen maar dan wel in het geel
Ben ik de enige die van deze foto’s wel blij wordt? Ik zie in een normale 488 namelijk gewoon teveel verpeste 458. Het beestje op de foto’s vind ik er dan wel weer opnieuw vernieuwend en dik uitzien.
Is dit geen Toyota MR2 ?
@Dizono: Betere foto’s! Ik kwam hem op Instagram tegen, maar er zal vast nog wel ergens wat rondzwerven in hogere resolutie. Voor nu alvast deze: i.imgur.com/WJ0lUf1.jpg
Ik zeg 488 Scuderia Stradale of zoiets… :)
488 GTB ITALIA ????
SP gebaseerd op 458 Speciale, voor Engelse klant.
https://www.autoedizione.nl/ferrari-458-mm-speciale-liefhebber/
Ferrari 458 MM Speciale voor de liefhebber, one-off zonder turbo’s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).