Deze Stratos kun je maken van je LEGO 911 GT3 RS!

Auteur: , 32 Reacties

Genoeg van je LEGO Technic Porsche 911 GT3 RS? Maak er een Lancia Stratos van.

Deze Stratos kun je maken van je LEGO 911 GT3 RS!

Bijna drie jaar geleden introduceerde LEGO Technic de Porsche 911 (991) GT3 RS als creatie. Bouwers van het eerste uur hebben de 911 als het goed is al enkele jaren ergens staan. Wat je waarschijnlijk niet wist is dat je met de bouwstenen ook een andere auto kunt maken, zonder hier nieuwe bouwstenen voor te kopen.

Een slimme ontwerper onder de naam Pleasedontspammebro heeft een manier gevonden om van de Porsche een 1974 Lancia Stratos te maken. Natuurlijk komt het interieur niet zo gedetailleerd overeen in vergelijking met de 911, maar het exterieur is overduidelijk een Stratos. Zaken als het stuur, de versnellingsbak, de deuren en de motor worden hergebruikt voor de Lancia en zijn nog steeds beweegbaar. Het is niet ongebruikelijk dat bestaande LEGO-stenen van een product gebruikt worden voor een totaal andere creatie. Dat dit zo’n gedetailleerd resultaat tot gevolg heeft is echter geen dagelijkse kost.

Helemaal gratis is de ombouw niet. De ontwerper heeft een instructie geschreven hoe de Stratos te bouwen en verkoopt de handleiding voor 15 euro. Het is in elk geval een stuk goedkoper dan een compleet nieuw LEGO Technic product. De Lancia weegt ongeveer twee kilogram en bestaat uit 2.197 LEGO-stenen.32 reacties

Mooier dan het Porsche model
@Casperh haal je 911 maar uit elkaar en maak deze Stratos. Ik heb genoten van je stories van de bouw, maar deze vind ik persoonlijk nog veel gaver!
@dutchdriftking: staat al op de planning ;)
@CasperH: haha @Dutchdriftking was mij voor. Idd gaaf!

Pro-tip: koop een 911 setje van Lepin voor 7 tientjes op Aliexpress en bouw daarvan je Stratos. Kan je eventueel nog kiezen voor wit of groen of chroompaars.
@ghost: Jep, hij gaat wit worden denk ik ;)
@casperh: mooiste zou nog zijn als je de stickers zou kunnen krijgen van de rally livery van AiItalia en een setje gele velgen! De velgen zijn immers te krijgen in diverse kleuren ✌🏼
@ghost: Nee joh, nep-Lego, bah
@posthumus: ja nep maar 1-op-1 kopie en past perfect en doet niet onder voor het echte. Je mist alleen een doos doorgaans, en die liggen toch alleen maar in de weg..
@ghost: bestel er meteen een paar busjes secondelijm bij
@clk63bs: had nergens last van hoor bij mijn laatste modular building…je moet die lijm ook niet snuiven he, dan ga je dingen zien die er niet zijn!
@ghost:
De werkelijkheid is toch behoorlijk genuanceerder.
Mijn Lepin GT3 kan op tal van vakken nog veel leren van mijn Lego GT3.
Paar voorbeelden :
Stickers zijn van veel mindere drukkwaliteit.
Namaak Porsche schild en geen Porsche benaming op de auto (geen rechten betaald)
Banden vervormen vrij snel, zelfs door gewicht van de auto, duidelijk mindere kwaliteit.
Doorzichtige steentjes meestal bekrast en minder helder.
Pasvorm bij veel steentjes nog steeds niet vergelijkbaar, zie bijv. de zwarte verbindingspennetjes die veel te zwak verbinden. Dat is waar de mallen van Lego (€€€€€€) ongenaakbaar blijven.
Bij bewegende delen (tandwielen e.d.) idem met een fractie meer speling en/of grotere toleranties bij o.a. tandwielen. In de praktijk betekent dat veel meer haken en haken bij haperen bij schakelen in de Lepin GT3, ratelende motor onderdelen etc.
Afwerking oppervlakken is minder, zowel in kleur (kleurverschillen tussen verschillende delen, vlekken) als glans (meer onderscheid tussen matte of glimmende delen die aan elkaar grenzen).
Kortom, nee niet volledig gelijkwaardig in kwaliteit. Je koopt Lepin omdat je veel geld wil besparen en/of een andere kleur wilt zoals ik, terwijl de bouwkwaliteit ok is. Met andere woorden, prima te bouwen. Maar bij Lego krijg je nog steeds meer kwaliteit voor veel meer geld.
@macready: dat van die pinnetjes is het enige wat ik herken in die zin. Die voelen wat ‘losser’ aan. Vond het niet heel storend. Echt spelen met dit soort dingen doe ik niet, gaat mij om de bouw ervan, maar geloof je graag dat tandwielen minder klappen kunnen hebben.
@ghost: Wat zijn jouw ervaringen met Lepin? Ik hoor er gemixte dingen over, de een is laaiend enthousiast terwijl de ander klaagt over steentjes die net niet passen of snel loslaten.
@Edge: tot nu toe positief. Steentjes zijn naar mijn ervaring 1 op 1 kopie en doen niet onder aan de kwaliteit van Lego. Ik koop de meeste sets nog altijd origineel bij Lego maar heb nu bijvoorbeeld de McLaren P1 en Porsche in gifgroen besteld omdat Lego dat niet heeft.
@ghost: Veel ervaring met Lepin? Na de bouw van @Casperh zelf even zitten kijken daar de originele flink aan de prijs is. Eentje van Aliexpress halen scheel enorm. Al heb je daar ook diverse aanbieders. Toch een leuk projectje voor de winter avond!
@dutchdriftking: zie hierboven. Enige wat je niet krijgt bij de Porsche is de fancy doos waar je velgen in liggen enzo, moet zeggen dat dat wel gaaf is natuurlijk maar in the end is de bouw-ervaring gewoon gelijk en bespaar je jezelf heel wat geld. Houd er wel rekening mee dat je vaak nog wat invoerrechten betaald aan de postbode maar geen schokkende bedragen, tientjes werk.
@ghost: waarde onder de €22 betaal je niks. Tussen €22 en €150 alleen btw en boven de €150 btw invoerrechten. Dus op die Lepin sets moet je hooguit wat btw aftikken, als je überhaupt gecontroleerd wordt.
@casperh: Kijk dat is het beste antwoord. Ik ben benieuwd of deze onderhuids ook zo gaaf is als de Porsche.
Dit is natuurlijk het B-model dat standaard bij de doos had moeten zitten. Dat paste blijkbaar niet meer in het budget van Lego.
@dare2think: denk dat je eerder moet rekenen op behoorlijk dure royalty’s van Porsche en een stukje arrogantie van diezelfde als het gaat om een B-model van een ander automerk..
Vind die van Hawk toch geslaagder !
http://www.hawkcars.co.uk/hf3000/index.html
@desjonnies: Hehe ja, maar deze stratos heeft tenminste een boxer-6 en geen V6! Hoewel de busso net zo lekker klinkt.
“Het is niet ongebruikelijk dat bestaande LEGO-stenen van een product gebruikt worden voor een totaal andere creatie.”

Newsflash; het is zelfs de bedoeling! Hoewel de mogelijkheden met de moderne ‘blokjes’ wel steeds kleiner worden aangezien ze vaker voor een specifiek model gemaakt lijken te zijn.
@gulli: Niet alleen dat, modellen als de GT3 RS en de Chiron zijn zo complex dat je haast gestudeerd moet hebben om er iets anders fatsoenlijks van te bouwen.
@edge: beauty is in the eye of the beholder

Daarnaast hoef je natuurlijk niet ieder steentje te hergebruiken.
@edge: Er is een redelijke fanclub wereldwijd van volwassenen die enthousiast met Lego Technic gave dingen bouwen. Ik ben zelf ook actief. Om zo’n wagen als deze te bouwen heb je inderdaad wel een aantal jaar ervaring nodig(en heel misschien toch wel een beetje talent). Waar het volgens mij vooral om gaat, is dat je
voor deze hobby niet alleen met je hoofd maar ook met je handen goed moet zijn. Je moet immers eerst een idee hebben, dan moet dat ‘vertaald worden’ in fysieke Legostenen en daarna moet je het ook nog zelf in elkaar bouwen. Die stap, van ‘idee’ naar ‘echt zelf in elkaar zetten’ is iets wat veel mensen lastig vinden (dit laatste is gebaseerd op gesprekken met diezelfde mensen).
Heel erg vet dit, ziet er goed uit.
Maar zou er de Porsche niet voor opofferen 😁
Heel cool! Vetter dan de porker in mijn optiek!
We gaaf maar jammer dat het een poepkleur is .
@emping: ik zou toch eens een bezoekje brengen aan de huisarts als ik jou was :p
@gulli: En dan binnenkomen met de opmerking: “What’s up doc?”
Zo kun je ook instructies krijgen/kopen om vam je Chiron een McLaren 570s spider te maken…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).