Deze supercarbouwer geeft auto’s onverwoestbare* lak

Auteur: , 18 Reacties

Met een disclaimer, dat dan weer wel.

panoz

Terwijl de gevestigde orde zich bemoeit met het alsmaar krachtiger maken van hun sportwagens, hebben kleinere fabrikanten ruim de tijd zich te richten op onnodige, maar o zo fijne opties. Het Amerikaanse Panoz, o.a. bekend van de Esperante en de DeltaWing, doet precies dit, nu het bedrijf een partnerschap heeft opgestreken met een producent van zelfhelende verf.

Panoz is recentelijk het huwelijksbootje ingestapt met Feynlab. De verf-fabrikant, die de speciale coating de bijzonder duidelijke naam Self-Heal Plus geeft, zal alle toekomstige modellen van de sportwagenbouwer van de lak voorzien. Een toepasselijke feature voor bolides van die prijsklasse; de goedkoopste auto van het merk kost om en nabij de 160.000 dollar. Waarom voeren niet meer autofabrikanten hun auto’s uit met dergelijke opties?

panoz

Wel, misschien omdat het toch niet helemaal ‘het einde’ is. De verf en coating werken eigenlijk alleen voor onschuldige krassen of plekken. Zet iemand met grote kracht zijn sleutel in je portier, dan heb je er niets aan. Mocht het nu in de eerste categorie vallen, dan lost de verf het gelukkig op simpele wijze op. Laat de auto in de zon staan, houd er een föhn boven (óf ga er met je bierbuik bovenop liggen) en de plek verdwijnt. Simple as that. (Bron: Autoblog)18 reacties

Het lijkt me een lak die door warmte terug vloeibaar wordt en dus niet helemaal uithardt en daardoor eigenlijk net meer krasgevoelig is.
@alfapeter: knap hoor. En dat zonder eerst de tekst te hebben gelezen! 👏🏻
@joost1990_2: de “meer krasgevoelig” conclusie is je dus ontgaan?
@alfapeter: Als alfisti onder elkaar kan ik niet anders dan toegeven dat ik dat inderdaad verkeerd heb geïnterpreteerd!
Klinkt als een uitvinding van Connie breukhoven
via Android app
@rickilicious: Vóór Connie denk ik eerder..
Nanotechnologie…

Gaat het helemaal worden. Niet alleen in autolak, maar ook in anti-rimpelcrème, op vensterglas, in baby-olie, antibacteriële kussenslopen voor je door de NASA ontwikkelde gezondheidskussens.

Totdat net als bij wondermaterialen als asbest en Teflon en Chroom 6 ontdekt wordt dat het toch niet zulk heel fijn spul is.
@moveyourmind:
Nano’s dat zijn die hele kleine beestjes die mij ’s nachts dikker maken !
@desjonnies: Dan heeft je vrouw óf antibacteriële Nanokussenslopen voor de door de NASA geteste kussenslopen gekocht tijdens een busreis voor bejaarden… Of ze bakt al veertig jaar de sukadelapjes in dezelfde sleetse Tefalpan… Of ze gebruikt kilo’s Nano-nacht-antirimpelcrème…

Zou beginnen met je vrouw in te ruilen voor een jonge meid, 99% kans dat je binnen een maand kilo’s kwijt bent. En zo niet kan je altijd nog nieuw beddengoed kopen.
@moveyourmind: die laatste alinea is meer wat voor viezefreddy, als ik tekens zijn reacties lees die met vrouwen te maken hebben..
@desjonnies: nee, dat zijn caloriën: heel kleine beestjes die je kleding ‘s nacht een maatje kleiner maken…
@desjonnies: nacho’s bedoel je!
Waarom voeren niet meer autofabrikanten hun auto’s uit met dergelijke opties?? Lexus heeft dit al een jaar of 15 op de topmodellen!
Jaren geleden kon je dit al bestellen bij Nissan. Was wel een dure optie toen. Ik heb een aantal keren met die lak gewerkt en het is wel heel bizar spul als je opzettelijk en kras maakt en er vervolgens een föhn op zet.
@dragspert: precies! Nissan was hier al vroeg mee
Ik ken wel verschillende (glas) harde coatings maar van een zelf herstellende lak had ik nog niet eerder gehoord. Zou de werking ervan wel graag eens in het echt willen zien. Als het inderdaad werkt dan lijkt het me hoog tijd dat alle fabrikanten dit toe gaan passen.
@densk: Nissan had dit jaren geleden al.
Ik heb dit soort lak al jaren op mijn Alfa Romeo zitten, is inderdaad het is een luxe. Vogelpoep vlekken en kleine krasjes verdwijnen gewoon weer na een tijdje of na eens goed te staan bakken in de zon. Maar onlangs heeft er een grote hond op mijn motorkap gestaan en jammer genoeg is de lak nu toch serieus beschadigd..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).