Deze Testarossa is een bouwpakket voor volwassenen

Auteur: , 28 Reacties

Praktisch alle onderdelen zijn erbij, maar het geheel moet nog wel even in elkaar gezet worden.

Aan de andere kant van de grote plas wordt deze witte Testarossa (rijtest) momenteel geveild en het lijkt erop dat deze niet voor de hoofdprijs weggaat. Dat heeft alles te maken met de huidige staat van de auto en de nogal dubieuze geschiedenis. Maar ja, het is wél een Ferrari. Een witte Testarossa om precies te zijn, zij het uit Santa Monica in plaats van Miami.

In 1994 raakte deze sportwagen betrokken bij een aanrijding, wat resulteerde in ernstige schade. De auto kreeg destijds zelfs een zogenaamde salvage title, een aanduiding op het kenteken dat de auto schade heeft opgelopen waarvan reparatie circa 70 procent of meer van de dagwaarde van de auto kost.

Desalniettemin is de Testarossa indertijd opgeknapt, zij het niet perfect. Her en der lijken de panelen niet helemaal lekker op elkaar aan te sluiten. Ook het interieur vertoont flinke tekenen van slijtage en dat is precies de reden dat de vorige eigenaar besloot de auto langs te brengen bij een specialist voor vervanging van het interieur. Deze begonnen destijds vol goede moed met de demontage, maar het project kwam stil te liggen toen de eigenaar niet betaalde en vervolgens niets meer van zich liet horen.

Gelukkig voor de koper lijkt de auto grotendeels compleet, al missen er her en der wel wat logootjes en verkeert het interieur nog steeds in matige conditie. Een flink restauratieproject dus, maar ook een leuke en enigszins betaalbare basis voor een leuke rijauto. Persoonlijk zou ik er geen fortuin in steken om hem terug te brengen in nieuwstaat, maar er een iets minder nette Testarossa van maken die je durft te rijden alsof je hem hebt gestolen. De auto wordt geveild bij Bring a Trailer, het hoogste bod staat momenteel op 24.500 dollar.28 reacties

Leuke circuit racer. Stripwerk al gedaan! Kooitje erin, slicks eronder en gaan
@suheyl: mijn idee.
Ik dacht eerst dat het een modelauto’tje was… Haha
@wimbraber: ik ook
@wimbraber: Ik wou meteen bestellen :,(
Dit kan wel eens de miskoop van de eeuw zijn.
Lijkt wel een shaalmodel
Iets voor Richard Rawlings van Gas Monkey. Hoewel velen het met mij oneens zullen zijn vond en vind ik zijn F40 erg goed gelukt. Zo’n ontzettende purist ben ik niet. Qua investering niet top, maar wat boeit dat, voor investeringen zoek je maar een leuk beursfonds. Ga je gang Richard, make it Fast ’n Loud!
@tenaci: yeehaa.
@kobus1967: GYSOT!
Mehh, I’ll pass..
Kontje doet denken aan die van een e31.
@roadrage: liever een e31 graag
Leuke site wel dat bringatrailer, soms wel schrikbarend om te zien voor wat voor lage bedragen auto’s weggaan. Daar kunnen we hier alleen maar van dromen! Scheelt ook wel dat er daar voor de domestic market veel meer gemaakt is en de onderdelen overal te vinden zijn
Persoonlijk zou ik er helemaal niet aan beginnen. Dit is alsnog een tamelijk specialistische klus. Je kunt niet ff een boekje bij de bieb halen om te kijken hoe het in elkaar hoort, of ff op de sloop zoeken. Zelfs een club met duidelijke foto’s zal lastig worden. Maar ben je wel goed genoeg lijkt me dit een leuk project om inderdaad een gebruikersauto te creëren.
@lekbak: idd wil je alle panelen mooi sluitend krijgen zul je echt wel even aan de bak moeten, lees; ervaren plaatwerker zijn. En dan de rest…
Met een rol ductape en busje wd40 moet je een heel eind kunnen komen.
@gunthervogler: Haynes manual erbij is ook wel makkelijk hoor.
Tubbs, Crocket
B is for Build !
Laat je pornosnor staan en bouwen dat ding met je blote mannenhanden.
Duidelijk geen ervaring met dat net ff scheve paneeltje en de ‘eventueel’ missende onderdelen… zeker met een wagen als deze de reden om het snel te verpatsen.
Ik zeg beurt geven, zorgen dat tie recht op ze wielen staat en zelf een strakker interieur erin bouwen. Is allemaal vierkant en technologie zit er niet zoveel in.
Carbon dash, rechte deurpanelen, paar periode correcte kuipen erin en vlammen.
Wat een frontoverhang!
Prijzen in de VS voor dit soort wagens zijn nog alleszins redelijk, twee weken geleden nog op een keurige zwarte 911 met G 50 bak zitten bieden, maar helaas, ik zat ernaast.
Gaaf!!!!

Is toch kicken om zoiets via internetveiling te kopen en dan van je werk thuiskomen en staat er ineens een groot houten krat met opdruk “Assembly required, Qty 1 Ferrari” op de oprit.

Mooi begin van je kerstvakantie!
Waanzinnig gaaf. Ik zou niet weten wat ik zou moeten doen om weer in goede staat te krijgen maar dat lijkt me wel erg leuk om te doen
Kopen en even langs Gas Monkey brengen zie maken er wel weer iets moois van.
‘k zou er een Lexus motor inhangen. Schijnt een populaire conversie te zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).