Deze Volkswagen-fans maken de roadtrip van hun leven

Auteur: , 16 Reacties

En dat met antieke busjes!

VW

Het is een idee van menig autoliefhebber: in de auto stappen en gewoon kilometers maken. Een roadtrip. Tot de horizon en verder. Dat is precies wat dit groepje Volkswagen-fans momenteel aan het doen is. Het stel is afgelopen maart vanuit Maleisië vertrokken met drie Type 2-busjes en een Beetle. Bestemming? De Volkswagen-fabriek waar ooit de T-serie van de band rolde in Hannover, Duitsland. Een rit van meer dan 20.000 kilometer.

De tocht heeft ze door meerdere landen en twee continenten gebracht. Na een rit van drie maanden arriveerden de auto’s in Hannover. Hier kregen roadtrippers Cliften Nathaniel, Terence Moses, Stephen Pang, Monica Xavier en Udhaya Kumar een rondleiding. Om Duitsland te bereiken moest er onder andere door Thailand, Laos, China, Rusland en enkele landen in Europa worden gereden.

Hannover was echter niet de eindbestemming. Momenteel zetten de liefhebbers de roadtrip voort door Europa. Ze willen onder andere België, Frankrijk en Scandinavië aandoen. Onderweg bezoeken de Volkswagen-rijders diverse weeshuizen als onderdeel van hun campagne #Live2Drive. Na het bezoek in Europa keren de roadtrippers weer terug naar Maleisië. Daarmee zal het einddoel van 50.000 gereden kilometers worden bereikt.16 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Mooi ritje!
Dan moet je wel hééél veel van je busje houden.
@miata93: en veel vrije tijd hebben
Is ja niks 50.000km
@dirkiii: bijna net zover als van het Groningse platteland naar de bewoonde wereld…
De sponsoring door Volkswagen classic parts is wel een beetje dubbel.
Gave trip!
Volgens mij zie ik hier 2 T1 busjes en 1 T2. Of er zijn 2 T2 bussen omgebouwd naar een T1, maar dat acht ik niet waarschijnlijk.
@ronnys:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Type_2 de naam is weldegelijk juist voor zo wel de T1 als de T2 wat geen benamingen van VW zijn trouwens. VW noemde al hun modellen type gevolgd door een cijfer.
VW Type1 is wat in de volksmond de kever is
VW Type 2 is bekend als T1 en de opvolger als T2
VW Type 3 is de personen wagen uit de 60s.
@shiva:
Ben ik nog de Type 14 (Karmann Ghia) vergeten.
@shiva: en de type 34 en de type 181 etc etc
@shiva: Tja het hangt er vanaf waar je kijkt hoe ze het noemen. Ook intern bij Volkswagen worden die nummering en wel anders gebruikt. In de echte wereld, ook als je bij een specialist komt en vraagt naar een Volkswagen T1 loopt hij naar een spijltjes bus. Maar ook daar zijn nog zeker 4 versies in (nog los van de Braziliaanse) met elk hun verschillen.
@ronnys: So many fails…
Linker busje kan zo door naar Stuttgart.
In het begin tot halverwege 1954, werden de bussen in Wolfsburg gemaakt dacht ik.
Hannover werd toen gebouwd, omdat ze de productie niet meer aan konden in Wolfsburg.
Leuk ritje!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).