Nederlandse autoverkoop maakt een sprong

Auteur: , 11 Reacties

Mooie cijfers voor de eerst zes maanden van 2017.

Nederlandse autoverkoop maakt flinke stijging

De autoverkoop doet goede zaken in vergelijking met een jaar geleden. In het eerste halfjaar van 2017 werden 226.509 auto’s op kenteken gezet. Een stijging van 16,8 procent ten opzichte van 2016. Toen werden 193.914 auto’s op kenteken gezet in de eerste zes maanden, blijkt uit cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC.

Volgens de organisaties is de aantrekkende economie een verklaring voor de toename in het aantal autoverkopen. Het mag geen verrassing zijn dat een groot deel van de verkopen vanuit zakelijke hoek komen. Er is momenteel geen specifieke trend zichtbaar als het gaat om de aanschaf van auto’s op de zaak. Dit heeft te maken met het feit dat alleen nog elektrische auto’s genieten van een lage bijtelling. “Leaserijders kiezen nu voor een auto die bij hen past”, aldus de BOVAG.

De best verkochte merken in de eerste zes maanden van 2017 waren Volkswagen, Renault, Opel, Peugeot en Ford. De best verkochte modellen waren de Renault Clio, VW Golf, VW Up!, Opel Astra en de VW Polo.

Fotocredit: @steviedenty op Autojunk11 reacties

En hoeveel procent is gekocht dmv van private lease ? Om het artikel van een paar dagen geleden nog maar even aan te halen.
@kenner: dat is niet echt te achterhalen op basis van kenteken gegevens die de bronnen gebruiken, ik geloof wel dat er aan wordt gewerkt om een duidelijker onderscheid te kunnen maken.
Een auto kiezen die bij je past. En dan vervolgens een Up! aankruisen…
@ekidey: heb je dat gedaan?
@ekidey: als je iets goedkoops zoekt, dan is dat best logisch toch?
@ekidey: voor mensen die niet veel te besteden hebben de leukste nieuwe auto van het moment.
Overigens niets ten nadelen van de Up! hoor. Maar als ik mezelf zou moeten identificeren met een auto zou ik toch voor iets anders gaan.
@ekidey: M’n vriendin heeft een upje van de zaak. Ik ga niet stellen dat ik er fan van ben, zeker niet, maar er is heel weinig mis met die blokhut op wielen. Dat ding is serieus ruim
Dat Criminele volkswagen sjoemelt in Frankrijk met verkoopcijfers, is vandaag te lezen op nu.nl. Wie neemt z’n extreem walgelijk bedrijf als vw en hun sjoemelcijfertjes in hemelsnaam nog serieus?!
@musclecar: Alle mensen die hun produkt aanschaffen nemen hun auto s serieus en TERECHT. Ik vind ze aannemelijker als jou commentaar wat je ergens hebt gelezen!
@musclecar: Daarbij komt dat bij de meest verkochte auto s 3x VW zit!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).