Deze Volkswagen komt niet meer terug

Auteur: , 33 Reacties

Wist jij dat 'ie nog überhaupt in productie was?

Sommige dingen kloppen voor geen meter qua benaming. Neem nu de Volkswagen Golf Sportsvan. Het is een samengesteld woord, bestaande uit ‘Sport’ en ‘Van’. Daar gaat het toch hopeloos mis.

De Golf Sportsvan is namelijk absoluut niet sportief. Tegelijkertijd is het ook echt geen busje. Wat is het eigenlijk dan wel? In principe een Golf, maar dan wat hoger. Een iets hogere instap en wat meer hoofdruimte ten opzichte van de gewone Golf. Wat dat betreft was de naam van de voorloper van de Sportsvan treffender: Golf Plus.

Volkswagen Golf Plus '05

Volkswagen is op dit moment lekker aan het snoeien door het gamma. Zo worden de Golf Sportwagen (ja, zo noemen ze ‘m echt!) van de Amerikaanse markt gehaald. De stationwagon van de Golf blijft in Europa wel gewoon in de aanbieding, maar de Golf Sportsvan krijgt een spuitje. Dat vertelt Marketingbaas Jürgen Stackmann aan Autocar.

Volkswagen Golf Plus '17

De Golf Plus was destijds best een aardige auto, maar we leven in andere tijden. De Golf is ruimer dan ooit en voor mensen die echt ruimte willen is er natuurlijk een Touran. De Sportsvan leed ook onder de toenemende populariteit van Volkswagens als de T-Cross, T-Roc en Tiguan. Welke Volkswagens nog meer uit hun lijden verlost worden is niet duidelijk, maar Stackmann laat weten dat het modelgamma een stuk overzichtelijker moet gaan worden. Zo is de Volkswagen Beetle ook niet meer leverbaar.33 reacties

Rest in pieces
@pielemuis: volgens mij lijkt de nieuwe ID-3 erg veel op dit ding, teveel dus kan er niet naast bestaan :D
Verwacht ook geen Golf 3-drs meer.
@bernoulli: die is er eigenlijk al jaren niet meer. Alleen nog als absoluut basis model en als GTI/GTD. Zo jammer.
@mashell: collega had een dik jaar geleden nog een driedeurs golf met de 1.4 TSI. Was een G7. Geen idee wanneer op kenteken.
Eruit gebonjourd door de SUV trend.

Even serieus, daar de SUV’s helemaal niks meer te maken hebben met de originele benaming voor SUVs, de Sportsvan doet mij realiseren dat we het misschien niet zo erg moeten vinden. Want zeg nou zelf, wat smoelt beter, deze eivormige Golf met zijn waardeloze proporties of een stoere Tiguan/T-Roc? Of de bizar lelijke 2 Serie Active Tourer of een X1/X2?

Zelf zou ik niet gauw een compacte SUV kopen omdat ik jonger ben dan 50 en geen rugklachten heb. Maar de mensen die dat wel hebben, begrijp ik heel goed. Mijn ouders wilden ook eerst een ix20. Het werd een Kona. Dan vind ik die Kona toch een veel leukere auto.

Dus ja, wordt de Sportsvan gemist? Door mij niet. Het is de mooiste auto uit een lelijk segment, dat dan weer wel. Om Jeremy Clarkson te citeren: deze auto is het equivalent van mijn favoriete oogziekte.
Nu weer snijden in de modellen om dat straks weer op te vullen met nieuwe nichemodellen. En zo blijven we doorgaan.
De hamvraag is echter, wanneer komt de Golf 8? Had deze er niet allang al moeten zijn?
@dutchdriftking: Zou wel es handig zijn. Concurrentie begint nu ook leuke C-segmenters op de markt te brengen, dus zou een logische stap zijn om de VIII een keer te presenteren.
@denniss00: Of juist nog even wachten zodat de Golf de nieuwste is.
@dutchdriftking: Was laatst bij een VW dealer omdat ik een offerte voor een Golf GTE en Passat GTE wou krijgen. Zeiden me doodleuk dat dat dit jaar niet kan en levering ten vroegste voor volgend jaar juni zal zijn. Gaat lekker daar hoor, 1 jaar tussen 2 generaties (of zelfs facelift voor de Passat) terwijl er massaal veel concurrenten vergelijkbare wagens op de markt brengen aan een snel tempo.
@gumz: JUNI ? 😂
@phaeton: Production hell I guess ;-)
@dutchdriftking: Golf 8 was vertraagd door wat problemen, had eigenlijk al aangekondigd moeten zijn maar komt nu rond september dacht ik.
@dutchdriftking: voorstelling zou op de komende IAA in september moeten zijn. Dat lijkt uitgesteld en nu moet de ID.3 de belangrijkste auto van VW op de show worden.
Misschien een idee op de hogere Golf een Golf Up! te noemen en een grotere Up! een Up! Plus
Een nóg grotere Up! kan dan weer de Up! Sportsvan genoemd worden.

Succes verzekerd lijkt me.
@bertorelli: En dan nog een model onder de Up!: de UpMinus.
@berlinetta: de Upster.
@bernoulli: Valt me nu pas op dat wij met z’n 3en bertorelli, berlinetta en bernoulli heten. Zullen we een Italiaans restaurant beginnen met z’n allen?
@berlinetta: Ik zou zeker komen eten.
@bertorelli: Up! Up! And Atom!
jammer was altijd goein handel de sportsvans
@gove: Lekker luchtdicht. Pets. Boem. Pats. Lekker wrap. Lekker tastic.
@miata93: gegalvaniseerd gepatenteerd stuk milliumblok met t spruitstuk van een ouwen tomos
Zodra Camiel door de knietjes zakte om met deze unit op de foto te gaan was het gebeurd met de verkooppotentie.
Terecht
De naam sloeg werkelijk als een kut op dirk.

Golf Plus dekte de oude van dagen instelling een stuk beter. Dat is niks om je als merk voor te schamen. De B-klasse of een Verso staat er ook synoniem voor. De markt is er.
Het concept en de vormgeving van de ID.3 lijkt anders heel erg op dat van de Golf Sportsvan.
Deze auto kwam pas in de zoekfilter als je leeftijd boven de 55 was 😉
Jammer.
Vind de naam het bewijs dat Duitsers wel gevoel voor humor hebben.
Had ook vernomen dat zelfs de Golf Variant niet meer gaat bestaan bij de komst van de Golf 8
Mijn collega kocht er zo eentje een half jaar geleden in het wit…. Na wat vragen was het snel duidelijk dat hij geen enkele interesse in auto’s had. Dat lijkt mij het perfecte publiek voor dit soort modellen maar die gaan nu allemaal aan de cross-over omdat het toch wel stoer is…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).