‘Deze winter mogelijk minder strooiauto’s op de weg’

Auteur: , 79 Reacties

Gaat het een glibberende en glijdende winter worden?

'Deze winter mogelijk minder strooiauto's op de weg'

Tenzij je héél vroeg op een koude winterochtend vertrekt hebben we in Nederland op de bereikbare wegen altijd wel te maken met een gestrooide weg. Al in de vroege ochtenden trekken strooiwagens in de winter er op uit om de wegen minder glad te maken met strooizout.

Nederland heeft z’n zaakjes wat dat betreft goed voor elkaar, al bestaat er een kans dat het dit jaar anders uitpakt. Omdat sinds deze zomer een strengere PFAS (poly- en perfluoralkylstoffen)-norm van kracht is geworden ligt niet alleen een deel van de bouwsector plat, maar komt ook het strooien van zout op de wegen in gevaar.

Het zout dat men nu gebruikt bevat te hoge PFAS-waarden, zo blijkt uit een eerste onderzoek. Er komt een second opinion om de metingen verder te onderzoeken. Dat stelt Zoutbank-directeur Ardin Bos tegenover de Telegraaf. In het ergste geval zal er minder gestrooid worden en zit Nederland de aankomende winter met gladde wegen. Dit kan leiden tot meer ongelukken en nog meer files.

Rijkswaterstaat kijkt met de Zoutbank mee en is in afwachting van het nieuwe onderzoek. Jaarlijks strooit men in de winter gemiddeld 200.000 ton zout uit op de Nederlandse wegen. Wanneer de resultaten van de second opinion bekend gaat Rijkswaterstaat beslissen wat te doen.

Fotocredit: @thomcarspotter via Autojunk79 reacties

Ik denk dat ik voorlopig de dokter mijd, want straks heb ik ook een te hoge pfas waarde…
Helemaal geschift joh!

Na de kredietcrisis belanden we nu in een volgende verzonnen crisis.

Janken om allerlei onzinnigheden, en ondertussen de bevolking explosief laten toenemen….
@forzauno1: kredietcrisis een verzonnen crisis?
@spacemoon24: verzonnen door de roverheid!!1!
@koekwaus: niet als het dieselschandaal, de DSB-gate, het Maiwegge-schandaal en niet te vergeten het kwartje van kok, allemaal waanzin.
@koekwaus: allemaal de schuld van Rutte!!!
@forzauno1: ben er wel mee eens dat ze met de PFAS en stikstokcrisis weer helemaal doorslaan
@forzauno1: bevolking explosief laten toenemen? Met de huidige vergrijzing hebben we straks minder bevolking. Dan moeten we weer meer gaan werken om de economie op peil te houden. Eigenlijk zou de bevolking wat sneller moeten groeien om in de toekomst het huidige welvaartsniveau te kunnen vasthouden.
@mashell: kijk, met die gedachtegang gaat het al stuitend mis.

Een fabel om te denken dat de bevolking alsmaar moet groeien om deze in stand te houden.

En al helemaal niet zoals hier gaande is, meer en meer mensen faciliteren die afhankelijk zijn van steun.

Maar één lichtpuntje, eindelijk begint dat langzamerhand bij steeds meer mensen door te dringen, vanwege de eigen welvaart die nu in het gedrang komt.
@forzauno1: je ziet de economie verzwakken en dus het rechtste gedachtengoed sterker worden. Zo gaat het altijd. Als er veel te verdelen is denken de mensen ook wat socialer. Mensen zijn nu bang hun welvaart te verliezen, geven de schuld aan de migranten die hun baan/uitkering komen inpikken maar dat is slechts onderbuik redenatie. Als we de welvaart op lange termijn willen behouden en zelfs verder willen laten toenemen zal de economie moeten laten groeien en dat kan alleen met voldoende werknemers. Als we die zelf niet maken dan komen die uit migratie. Zie je nu al sterk in vakgebieden met een tekort aan hogeropgeleiden en dat ga je overal zien. Wie geen migratie wil, moet niet voor economische groei partijen stemmen. En dat is verdomd lastig want juist de anti-migratie partijen zijn ook de economische groei partijen (die hebben veelal een conservatieve inslag en erkennen nog niet dat ze tegenstrijdig bezig zijn).
@mashell: Hier gaat het alweer helemaal mis met je redenatie. Onzin om oneindige groei na te streven. Hoe meer mensen je op een klein stukje grond zet, hoe meer regeltjes, minder leefbaarheid, minder natuur en meer wrijving er komt.

Wat betreft die werknemers en hogeropgeleide die we hier zogenaamd allemaal nog nodig hebben volgens jou, hier laten we oneindig veel mensen toe die amper iets gaan toevoegen en enkel geld gaan kosten.

Dubbelop feest dus.
@forzauno1: het gaat ook niet helemaal om de mensen die we nu toelaten, daar kunnen we eerlijk over zijn, die zijn al afgeschreven. Die leven hier hun leven uit in veiligheid maar ook in armoede. Het gaat om hun kinderen (die zij wel en wij niet produceren), die leiden we op tot de werknemers van de toekomst.
@forzauno1: ” mensen … die amper iets gaan toevoegen en enkel geld gaan kosten.”. Als je jouw harde en kortzichtige lijn doorzet kun je die omschrijving prima op alle senioren in onze bevolking toepassen. Die mogen er dan ook niet meer zijn? We hebben veel senioren, die niet werken en wel veel geld kosten. Dat werk moeten dus anderen gaan doen. En de enige manier om voldoende werknemers te kunnen krijgen is migratie. We zullen gewoon een heel vol land zijn, kan niet anders.
@forzauno1: “een fabel om te denken dat” bla bla bla. Altijd leuk hé, dingen die totaal niet kloppen als feiten verkondigen op het internet
@forzauno1: @mashell: ff back to topic. Schijnt dat de bevolking enorm groeit van strooizout met een te hoge PFAS waarde. 😂
@mashell: wrong thinking; er zou een wereldwijde bevolkingsafname moeten zijn om de balans te herstellen; dat we méér consumeren als de aarde kan leveren. Minder mensen is minder vervuiling, minder consumptie etc.

Je welvaart koppelen aan bevolkingsgroei is het domste wat je kunt doen. Je zadelt je nageslacht met immense problemen op (vele malen groter als nu).
@406_v6: tuurlijk. Maar je vergeet hierbij de allerhoogste macht in deze wereld. Het geld. Het geld is een dochter van de economie en dat is het allerbelangrijkste. Wat denk je dat ons de PFAS en stikstof crisis heeft opgeleverd? Het voorrang geven van economie op milieu! En zo zal het blijven gaan, van de noodzaak een grote paradigma wissel zijn nog te weinig mensen overtuigd. Dus als we als Nederland over van overtuigd blijven dat we moeten meedoen in de internationale concurrentiestrijd dan zal de bevolking juist moeten groeien.
@mashell: erg aparte gedachtegang…
@mashell: jemig, dat mensen op die manier redeneren gaat het toch al grandioos fout hoor.
@berrybentley: @mashell heeft gewoon gelijk hoor. Europa heeft gigantisch last van vergrijzing. En er is op dit moment geen bevolkingsgroei in Europa maar een bevolkingskrimp. Dit resulteert straks in (te) hoge AOW leeftijden en onbetaalbare zorgkosten omdat men alsmaar ouder wordt. Dit zou betekenen dat wij over circa 50 jaar een massa immigratie uit Afrika nodig hebben om de economie van Europa in stand te houden, iets wat een regelrechte nachtmerrie zou zijn voor de mensen die doorgaans het hardst schreeuwen tegen het klimaat en immigratie beleid.
@rs18011:

Een wereldwijde bevolkingskrimp is juist wat we nodig hebben.
@bas2014: En aan wie is het dan om te bepalen wie wel of geen kinderen mogen krijgen? Dat vind ik altijd het enge aan dit soort opmerkingen. Mogen dat alleen witte welgestelde mensen in west Europa zijn en mogen arme Afrikanen geen kinderen krijgen ofzo?
@1audi1: Heel simpel, in ieder geval eens beginnen met het stoppen van een aanzuigende werking, waardoor mensen hier gesubsidieerd en volledig verzorgd onbeperkt kinderen kunnen krijgen. De kinderbijslag af te schaffen ipv te verhogen. Met dit systeem kan de zwakkere zich onbezorgd voortplanten, met talloze subsidies en uitkeringen, terwijl de hoger opgeleide wel 3 keer nadenkt omdat deze overal zelf voor opdraait.

Klopt niet meer he?
@jagftype: Gesubsidieerd kinderen krijgen blablablabla.. Hoeveel kost een kind opvoeden denk je? Zet dat eens naast de hoeveelheid kinderbijslag.
@1audi1:

Onder welke steen leef jij?
Het systeem werkt hier in NL zo, dat wanneer iemand geen inkomen genereert, deze volledig wordt aangevuld met toeslagen, zoveel als nodig is met 1,2,3 kinderen; het wordt verzorgt.

Dit moet niet mogelijk zijn. Niet voor jezelf kunnen zorgen? Dan geen kids.
@jagftype: Zo werk dat systeem niet. Misschien moet je weer eens de schoolboeken induiken.
@bas2014: wat heb je liever? Wat minder zout strooien of wereldwijd een 1-kind politiek?
@bas2014: je snapt dat als we dat eerlijk gaan doen, dan zouden wij in het westen die al die middelen opgebruikt hebben allemaal collectief harakiri moeten gaan plegen. Doe jij het even voor?
@rs18011:en @mashell : De miljoenen Afrikanen die nr NL zijn gekomen is al een massa emigratie denk je niet ? En wat blijkt nou dat het helemaal geen hoog opgeleide mensen zijn, geen talen spreken enz. Beiden ooit gehoord dat de meeste productie processen de laatste tijd vervangen worden door meer robots ?? Dat betekend dat we met veel minder mensen toch economisch kunnen groeien en zelfs stijgen aangezien robots 24/7 werken en niet 5 x per dag allah moeten aanbidden!
@robusa: sorry miljoenen naar Noord Europa ipv NL alhoewel NL als het zo doorgaat wat het ook nog steeds aan de hand is zal NL idd zelf ook miljoenen gaan binnen krijgen,
@RobUSA: ik ga een keer een poging wagen om met je een discussie aan te gaan. Allereerst zijn de ‘miljoenen Afrikanen’ die naar NL komen compleet natte vinger werk. Jaarlijks heeft Nederland gemiddeld een migratie saldo van 100.000 hiervan komt ongeveer 6.000 uit Afrika. De rest komt uit Europa (37), Azië (29) en Amerika (9). Dus zo een grote last heb je waarschijnlijk niet van die immigranten. Daarnaast voert Nederland een zwaar immigratie en asiel beleid. De meeste mensen worden geweigerd, alleen de personen die wat kunnen betekenen voor Nederland en mensen die echt gevaar lopen worden toegelaten. Ik ben het wel met je eens dat ook door zo een proces rotte appels mee kunnen komen. Maar wees gerust gemiddeld is 8,9% van de allochtonen werkloos, van de autochtone Nederlander gaat het om 5,6%. De allochtoon is dus wel in verhouding meer werkloos dan de Nederlander, maar goed het gross gaat gewoon lekker aan het werk. Je tweede punt dat vele banen zullen worden vervangen door de computer is inderdaad waar. Maar dit geldt alleen voor bepaalde takken, denk vooral aan praktisch opgeleid werk zoals vrachtwagen chauffeurs en fabrieksarbeiders. Dat de economie geen mensen meer nodig heeft is dus onzin, er zullen alleen banen verdwijnen maar studies hebben bewezen dat uiteindelijk weer banen zullen bijkomen. Bij elk revolutionair ontwerp denkt men dat de mens wordt vervangen maar in de praktijk valt dat allemaal wel mee. Denk maar aan het moment dat internet/ e-mail gangbaar werd. De postbode is gestopt met brieven te bezorgen maar is pakketjes gaan bezorgen, zo werkt de economie nou eenmaal.
@rs18011: In dit sussende verhaaltje trappen steeds minder mensen hoor,

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asielbeleid/documenten/publicaties/2019/01/14/de-asielinstroom-per-week-2019

Er komen er tussen de 20.000 en 40.000 per jaar binnenwandelen, en meestal dichterbij het laatste aantal. Record na record wordt gebroken, zelfs de noodopvangcentra zitten bomvol.

Ieder weldenkend mens kan op z’n vingers natellen dat dit totaal niet meer gaat werken.
@bas2014: dat is maar de halve waarheid, er vertrekken ook weer veel immigranten:
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/51/prognose-18-miljoen-inwoners-in-2029
Immigratie is niet het probleem, het is de oplossing tegen de vergrijzing!
@mashell: Niet te redden jij.
@RobUSA: houd je bek dicht man sukkel. Kijk waar het artikel over gaat en kijk wat jij zegt. Alsof door 5 keer bidden economische groei belemmerd word. Ik weet precies wat voor persoon jij bent rob. Jij zielig ventje, gooi jezelf alsjeblieft in de prullenbak met deze gedachtegang.

Mensen zoals jij zou ik echt willen tegenkomen en dan een paar vuisten op die kaak van je geven kijken of je nog steeds van die bagger uitspraken gaat doen. Met je denigrerende ondertoontje jegens deze bevolkingsgroepen met geloofsovertuiging. Wat denk jij? dat jij beter bent ofzo? Ga lekker naar pegida forum of PVV forum dit soort uitspraken doen zieke man.
@mashell:

Meen je dit nou serieus? Denk eens na, oneindige groei dus… te dom.
@caspart: dom mag je het van mij noemen. Maar het nastreven van oneindige economische groei is gewoon regeringsbeleid.
@mashell:

Het is maar goed en gezond dat veel mensen jouw standpunt niet delen. Laat ik het daar bij houden.
@mashell: volgens mij vergeet je het huidige immigratiebeleid
@mashell: haha mensen zijn het roerend met je eens zo te zien..
@mashell:
nog sneller🙄

De bevolking van Nederland groeit in 2019 met 10.000 personen per maand!!!
In de jaren 2016 t/m 2018 was de bevolkingsgroei 9.500 per maand.
2020 wordt een nog hogere groei verwacht.
Rare redenering hou jij erop na.
@yipikaye: allemaal tandartsen, chirurgen, en bouwkundigen hoor.

Bovendien komen die echt niet voor de uitkeringen en subsidies hier, want die zijn in polen, spanje en Hongarije veel hoger.
@yipikaye: dit is mijn bron: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/51/prognose-18-miljoen-inwoners-in-2029
Een kleine netto immigratie en erg veel bejaarden. Ziet er niet goed uit voor de omvang van de beroepsbevolking en daarmee de economie.
@mashell: je zou ook kunnen besluiten de welvaart laten af te nemen en het welzijn toe. Die schaalvergroting die we al decennia heiligen is als een gezwel.
@forzauno1: allemaal de schuld van de Rabobank!
@forzauno1: Ach, de overheid heeft zeer recent de vergunningen voor PFAS dumpen in de grond nog verlengd en opgerekt, zodat we ZEKER geen zout meer mogen strooien; WTF ? Sowieso is die gestelde norm totaal niet wetenschappelijk onderhoud (geven ze ZELF toe) –> drijfzandwetgeving –> aanvechten voor de rechter –> winnen –> gewoon strooien en bouwen –> economie en mensenlevens gered !
We zijn hier zo helemaal de weg kwijt dat het gewoon lachwekkend is geworden.
@viezefreddyw: over lachwekkend gesproken, wat doe je voor werk: “zoutbank-directeur”..
@porsche911991: Ik weet niet zo goed wat daar lachwekkend aan is.
@viezefreddyw: inderdaad, ze zijn compleet van de pot gerukt. Wat een imbecielen zeg!
De Chinezen, Amerikanen en Russen moeten toch kapot gaan van het lachen om die rare Europeanen…..
@dutchdriftking: Om de NL… rest van Europa doet niet zo debiel als NL hoor. Lees jij iets in het nieuws over dat bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk of Spanje zo paniekerig debiel idioot lopen te doen met allerlei krankzinnige klimaat maatregelen? Ik niet!
Ja joh. We strooien gewoon wat minder omdat stikstof slecht voor ons is en we daarom wellicht eerder overlijden. Dat er hierdoor direct meer mensen tegen een boom aanrijden en naar de hemelen gaan is een mooie bijzaak: nog minder stikstofuitstoot! Moeten we ze alleen niet cremeren.
@kartmans: Te laat; heb net in m’n testament gezet dat ik met diesel gecremeerd wil worden en een Amerikaanse V8 bak als lijkenauto wil en 2 monstertrucks als volgauto’s ter compensatie :)
Dat wordt leuk met al die RWD model 3tjes, > 250pk en relatief jonge bestuurders.
@olivier420: Relatief jong is volgens u?
@bmw2coupeeigenaar: 23 jaar, ononder is piep-piep jong.
@bmw2coupeeigenaar: De gesjeesde papa leeftijd. 30-35.

Of zoals ik, de overbetaalde consultant met 27 jaar. Gelukkig een AWD, kom ik nog wel weg in de sneeuw :D

Gelukkig zijn goede en veilige auto’s hier absoluut niet duur door alle regels die de staat opgesteld heeft. Kan 90% van Nederland nog mooi een nieuwe auto aanschaffen voordat het echt begint te vriezen en het glad wordt omdat er geen strooizout gestrooid mag worden.
@marijn90: met allemaal rijhulp systemen waar ze op vertrouwen, dat die hen onder alle omstandigheden red.
Prima, had toch altijd een helkel aan al dat pekel… Ik rij een Engelse auto…
We zijn helemaal gestoord in dit land, echt. Maar goed, het is wat de kiezer wil. Zo is het dan ook weer.
Wat een leuk sociaal experiment! Je geeft 15 duizend leaserijders die absoluut niet gewend zijn aan power (want voorheen spaardiesel) een auto met 238 pk op de achteras (Tesla model 3), wacht op een gladde winter en beperkt het strooien. Dat moet wat geinige filmpjes opleveren!
@koeberg: het sinterklaasgeschenk van 2019, de dashcam.
@rubenpriest: volgens mij wordt nu het zout van Eurosalt gebruikt en niet van de zoutbank. Ze kunnen het met een gerust hart bliiven volgen….
@crosscabouter: ze=RWS uiteraard. Bron: NOS.nl
Als eigenaar van twee klassiekers juich ik dit dan wel weer toe. :)
@frederik: U ziet graag een onbestuurbaar geraakte auto in de flank van uw klassieker?
@koeberg: De smiley stond er niet voor niets….
CO2, NOx, PFAS. Voor je het weet wordt er gezegd dat er teveel gescheten wordt. Tijd voor een drollentaks.
Toch opmerkelijk hoe men er in geslaagd is de stikstof en PFAS discussie te vermengen. Die discussie zijn niet hetzelfde.
@mashell:

Je hebt je al helemaal laten inpakken door alle dreigende oneliners in de media, zo te zien.

Wie denk je dat met al die dramatische metingen en cijfers op de proppen komen?
Juist ja, linksgedraaide Wageningse oud studenten die zich nu expert noemen.
@mashell: vraag eens aan je lokale aannemer hoe hij over die stelling denkt. Wordt een leuke discussie.

Of je wacht gewoon tot je zelf een inrit gaat aan legen. Of een vijver of een gat voor een trampoline. Dan kom je er zelf wel achter.
Ah mooi, ik heb net het contract van mijn 1-serie RWD met een jaartje verlengd 😊
Jullie Nederlanders kunnen toch ook wel een stukje klagen hoor. Jullie hebben 12 miljard begrotingsoverschot, wij Belgen 12 miljard te weinig en nog steeds geen federale regering na een half jaar. Ik denk niet dat jullie het zo slecht hebben. Wij ook niet, maar klagen zit nu eenmaal in de mens.
Rijkswaterstaat hoeft voorlopig geen beslissing te nemen, want die betrekken hun niet bij de Zoutbank maar bij Eurosalt en die hebben “schoonzout” (volgens eigen zeggen).
En over enkele maanden als headline “explosief aantal (dodelijke) verkeersongevallen”. Het hele land gaat werkelijk naar de kloten door een verzonnen crisis en wanbeleid, maar vooral dat laatste zijn we de afgelopen jaren wel gewend.
Wat me slechter lijkt voor het milieu, is dat er meer schade gereden wordt. Ofwel, meer sloop en meer reparatie- en spuitwerkzaamheden.
bijkomend voordeel; door alle co2 en pfas en weet ik veel is de aarde zo opgewarmd dat we uberhaupt nooit meer hoeven te strooien #winning

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).