Dieven beschadigen Merc-AMG C63 op brutale wijze

Auteur: , 48 Reacties

De klootzakken.

In Kopenhagen, Denemarken hebben dieven vier velgen, inclusief banden, van een Mercedes-AMG C63 Coupé (rijtest) meegenomen. De prijzige AMG werd op plastic kratten gezet. Hierbij raakte de auto flink beschadigd. Nadat de klus was geklaard, lieten de dieven de C63 in een verdrietige staat achter.

Vermoedelijk gaat het hier om een diefstal op bestelling. In dit geval was het infotainmentsysteem, de airbags of het stuurwiel niet interessant. Het ging de dieven enkel om de velgen en/of banden. De ramen van de AMG zijn niet ingeslagen en het interieur is nog intact. Dit soort onderdelen worden op de zwarte markt verkocht in landen als Roemenië of Polen. In Nederland zijn exclusieve auto’s ook geregeld slachtoffer van dit soort praktijken. Koplampen of andere onderdelen worden zonder pardon gejat.

Het standaard auto-alarmsysteem wil in dit soort gevallen niet altijd uitkomst bieden. De auto in een garage stellen of een alarmsysteem van een derde partij installeren wel. Check hier 6 tips om autodiefstal te voorkomen.

Fotocredit: bilgalleri.dk48 reacties

Roemenen en Polen…

Op ons Hollandse marktplaats.nl is ook genoeg “handel” te verkrijgen.
@stekkerbak: gelukkig zijn Nederlanders altijd braaf.
@seba: Wij Nederlanders doen nooit iets fout. Echt nooit. Kijk maar op feesboek.
@stekkerbak: Dat is het eerste wat ik dacht!
Nice stance!
Holy F. Dit is denk ik de duurste auto van DK?!
@bitd: ken iemand met een Aventador in Kopenhagen ;)
Finnen in Denemarken. Ook voor de hand liggender dan in Nederland.
@porschepdk: of Nederlanders in Nepal
Dat ziet er echt verdrietig uit, jammer.
Wat kost zo’n C63 AMG setje velgen met banden trouwens?
@dirkv: 4000€?
@ritchie: Denk dat je daarmee op twee wielen rijdt…
1 tip: gebruik in het vervolg kratten van Heineken, die zijn iets steviger of blijf gewoon met je klauwen van andermans spullen af!!!!!
@raoufff: Dat zijn 2 tips
@raoufff: Vroegûh gebruikten ze stoeptegels of bakstenen.
Triest gezicht zo! Zou die geen slotbouten gehad hebben? Of maakt dat voor de profs tegenwoordig ook niks meer uit?
@frenkyboy: Daar heb je makkelijke setjes voor. Bijvoorbeeld een dop die je om de slotbout heenslaat en zichzelf vast bijt.
@g60gti: kan je die niet gewoon uitboren met een batterij boormachine en een boorkop van de juiste dikte?
@acizane80: Veel te veel werk. Zoals als aangegeven mep je er een dop klem op.
@acizane80: Boren duurt veeeeeel te lang. Er zijn gewoon ‘lopers’ voor te krijgen, doppen die zich eromheen vast bijten werken vaak ook niet. Maar wat je ook doet, als ze iets willen jatten doen ze het wel.
@g60gti: is er niet een andere manier om je tegen wielendieven te beschermen? Als zo’n slotje niet werkt heeft dat ook weinig zin…
@pomoek: Het beste wat ik kan bedenken is met airride de auto plat op de grond parkeren.
@g60gti: ik zet er altijd een pullitrekker op, met een race-spec krik (alu > lichtgewicht! en korte overbrenging > snelheid) ben ik binnen 4 minuten pleitte met een set. Op kratten of stenen zetten is alleen belangrijk bij een hellingsensor. Wel een poosje wachten met op internet aanbieden.
Inclusief banden? Wow, dat is echt erg want normaal gesproken nemen ze alleen de velgen mee!
@vroaaar: Ja, oftewel een setje wielen.
Ik had bij ‘bilgalleri’ op wat anders gehoopt.
@amghans: Ik ben daar (en in Zweden) ook regelmatig bamboozled. Bil is afgekort van Automobil, helaas. Hoewel er genoeg auto’s zijn met een goed achterwerk is het toch niet hetzelfde.
Nooit genoegen nemen met een OEM, ze zijn te makkelijk om te omzeilen. Een aftermarket alarmsysteem maakt het al moeilijker.
Mooi land Denemarken. Zou er zo naar toe willen verhuizen (al is mijn Deens niet geweldig). De velgen van mijn auto zijn niet interessant dus zal niet snel last van dieven hebben 😊
@rammillius: eens, ook Kopenhagen is de moeite waard. En je bent dan ook nog eens zo in Malmö, wat ook een fijne stad is.
@rammillius: Ik vind het dan weer juist één van de minst interessante landen (zeg maar gerust saai) binnen Europa. Ben er één keer geweest (Viborg en omstreken) maar snap niet waarom mensen dit mooier en leuker vinden dan bijvoorbeeld de rest van Scandinavië. Echt werkelijk niks bijzonders aan, meer een verlenging van Noord Duitsland, en dat is niet positief. Noorwegen is, met zijn prachtige fjorden, Noorderlicht, de Lofoten etc. toch veel mooier?
@skinnybmw: Noorwegen is zeker een mooi land. Alleen hou ik graag van een biertje en wijntje. Om dan krom te gaan liggen om het te betalen weerhoud mij er van er heen te gaan. Ook dat ze graag alle benzine/diesel motoren willen verbannen stoot tegen mijn hart 😔
@rammillius: voor de alcohol zijn genoeg oplossingen. Maar met NL-geld is Noorwegen inderdaad ontzettend duur. Maar doe je goed je best dan is het prima vol te houden, helemaal als je in Noorwegen gaat wonen en werken. Daar verdien je dan ook een stuk meer.

Kopenhagen is een leuke stad, maar ik weet genoeg leukere steden in Europa. Leg mij eens uit waarom Denemarken zo’n mooi land is vergeleken met alle andere landen in Europa. Ben heel benieuwd.
@skinnybmw: Smaken verschillen. Daarbij ben ik nog niet in alle Scandinavische landen geweest. In Denemarken ben ik in vooral kleine dorpjes geweest aan het water. De rust, lokale bevolking, kleine kroegjes, heerlijk. En Denemarken heeft Lego☺️ mijn favoriete hobby.
@rammillius: Schotland is dus wat voor je ;-) Hebben ze vast ook Lego.
@skinnybmw: Ook een mooi land ja. En whisky is ook lekker
Hij heeft ieder geval €3,90 statiegeld!
Bijzonder, zo’n dure auto en dan een alarm zonder hellingshoekdetectie…
@n54coupe: Zo’n hellingshoekalaram werkt pas als een auto wordt opgetakeld, maar bij het verwijderen van velgen is het tussen de 2 en 5 graden grofweg. Dan gaat zo’n alarm niet af.
@thearchitect: Echt niet.
Uit ervaring kan ik zeggen dat als ik mijn auto opkrik, het alarm al af gaat voordat er een wiel los van de grond komt.
En ik heb een M-onderstel onder de auto.
@n54coupe: I stand corrected, dan.. ;)
@thearchitect: ik heb aantal jaren geleden een C klasse gehad uit 2003. op vakantie op een veerpont schommelde het van links en rechts, en het alarm ging continue af zonder dat de auto van de grond kwam. Het was trouwens gewoon een standaard Mercedes alarm.
@thearchitect: Op een nieuwe audi A3 heb ik zelf al gemerkt dat het alarm inderdaad al af gaat voor één band van de grond is.
Nu mogelijks hebben ze er 4 kriks tegelijk onder gezet?
Zo wat een vooroordelen en wijsheden in zo’n kort stukje :)
Moet ik m’n scherm calibreren? Ik dacht dat het matzwarte velgen waren die er nog onder zaten.
Slotbouten: Een stuk of 8 sleutels van Mercedes die je overal kan kopen, eventueel als 24 delige set met BMW en VAG erbij. Je hebt ook diverse tools om ronde bouten los te krijgen die kunnen helpen.
Alarm: Alles flink los draaien voor het krikken en ze zijn weg voordat het eerste gordijntje opengaat. Laten we niet doen alsof de neighbourhood watch binnen 3 minuten met knuppels aan komt rennen.
Het zijn geen ervaren lui geweest als je dat zo ziet met die kratjes.
Knap vervelend. Voorkomen kan je het nooit. Het enige wat je kan doen is jouw wagen beter beveiligen dan die van de buurman en dan hopen dat dat de doorslag geeft. Een garage is uiteindelijk natuurlijk het mooiste, wat je niet ziet ga je niet stelen.
@dutchdriftking: moet je wel een buurman hebben met een net zo interessante auto als jij hebt (of nog interessanter).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).