Dieven hebben het gemunt op Porsches in Limboland

Auteur: , 27 Reacties

Limburgers opgelet!

Porsche

Porsches in Limburg zijn niet veilig voor het boevengilde. Via Burgernet is opgeroepen om uit te kijken naar een oranje 911 Targa uit 1973 en een witte 356SC uit 1964. Beide voertuigen werden gestolen en de politie heeft de Porsches nog niet teruggevonden.

De Targa met kenteken 84-YB-70 stond in Maastricht en de 356SC in Heerlen. Er wordt niet direct gesproken over een verband, maar twee klassiekers die kort na elkaar worden gestolen kan bijna geen toeval zijn. Bovendien verdween vorige week ook een Porsche 911 Turbo (964) uit 1991 in Vaals, meldt 1Limburg. Het moge duidelijk zijn dat deze autodieven het hebben gemunt op oudere Porsches.

De witte 356SC werd gestolen vanuit een accountantskantoor in de Limburgse gemeente. Bij de klassieker hoort het kenteken DL-77-27. De Porsche is wit van kleur met een roodbruin interieur. Van de twee andere Porsches is alleen een korte omschrijving bekend. Mensen die tips hebben dienen contact op te nemen met de politie.

Porsche

Foto’s via Facebook. Met dank aan Boy voor de tip!27 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik zou ook wel zon prachtige klassieker willen.

Maar wat ik dan zou doen is heel lang werken en sparen zodat ik misschien ooit zelf iets kan kopen.

NIET JATTEN DUS!!! Klote volk.
@peke: O ja, dus jij denkt dat dat jattuig er heerlijk mee gaan touren haha?!
Foto’s van de 964 of de targa?
@cossiekiller: Artikel gelezen?
@cossiekiller: plaatjes goed bekeken?
Die roomwitte 356SC heb ik, voordat ‘ie gestolen werd, wel eens in Heerlen zien rijden. Prachtding. Zonde dat de eigenaar hem nu kwijt is…
Ik ben G. Herman wel dankbaar, nu kan ik die dieven uitschelden zonder dat mijn reactie in de spanfilter terecht komt. Het ZURE MATTEN GOMBALLENVOLK verdient wat mij betreft een hele harde schop tussen hun GOMBALLEN en mag wat mij betreft gaan brommen. En als het dieven uit het buitenland zijn, per direct de toegang tot Nederland ontzeggen. Als je niet normaal kunt doen hoef je hier ook niet te zijn.
Bah bah!
Kijk, als de zoveelste (lease) Golf of Megane wordt gestolen is dat al balen en komen de degene die dit doen er letterlijk en figuurlijk te makkelijk mee weg.

Maar hier gaat het om toch wat uniekere auto’s waar mensen voor gespaard hebben, vertroeteld en verzorgd zijn door hun eigenaar die er een bepaalde band mee opgebouwd hebben. Helemaal ellendig lijkt me dat!

Hoop dat iemand de auto’s snel spot en adequaat reageert…
@ukbob: Een ander heeft wellicht ook hard gewerkt voor een ander merk auto…

Persoonlijk kan ik niet echt warm of koud worden van oude kevers. Dus ieder zijn ding..
Hier in de grensregio wordt sowieso veel gejat aan auto’s. Maar die Porsches zijn natuurlijk ook nog zeer waardevol geworden de laatste jaren. Als ik er een had, zou ik heb veilig stallen en volhangen met gps-systemen.
@saffie89: Een gestolen Porsche die dus in het criminele circuit komt zonder papieren is in zijn geheel haast geen drol meer waard. De onderdelen daar in tegen…
@venividivici: Ik vroeg het me inderdaad ook af. Deze auto’s zijn zo zeldzaam en bekend bij de echte Porsche nerds dat het mij ondoenlijk lijkt om die voor een goede prijs van de hand te doen. Zelfs in het Oostblok is het best opvallend als je opeens in een witte 356 rond rijdt. Best triest om te bedenken dat deze auto’s as we speak uit elkaar worden getrokken….
@pomoek: je kan hem altijd nog in de woonkamer van je zomer paleis in St Petersburg plaatsen….of een willekeurig andere locatie verder oostwaarts…..,zie het als een 3D schilderij
@pomoek: in Rusland is er best veel vraag naar klassieke auto’s. Niemand heeft het door als deze auto’s bijv. in Chelyabinsk gaan rond rijden. Europa is een ander verhaal.
@venividivici: deze auto’s worden gewoon omgekat. Er staan er genoeg in de wereld die een (snelle) restauratie kunnen gebruiken. Dus zijn zeker geld waard.
@venividivici: nou misschien niet meer de echte marktwaarde maar je kunt er in het oosten vast nog wel een leuk prijsje voor krijgen, anders waren ze wrsl niet gejat.
@venividivici: Nou, zoek maar eens op wat alleen een los stuur al kost.. Ookal verkopen ze maar de helft van de auto, dan is het nogsteeds een erg lucratieve hobby..
@saffie89: Ik heb men Dobermann en beauceron in de garage slapen, effectiever wordt het niet. Als mevrouw het dak openlaat van haar auto springt de hond er nog in ook. Knappe jongen die weg komt :)
Ik denk dat ook heel veel “gestolen” wordt om het verzekeringsgeld op te strijken..
@fj272: Als je een dergelijke auto rijd heb je dat meestal niet nodig, rare reactie
@amnesia: nee hoor. Mensen met geld willen vaak….méér geld.
@sanderm3: dergelijk volk rijd andere wagens…
@fj272: ik vraag me eigenlijk af of de verzekerde waarde van die dingen beetje in lijn is met wat er tegenwoordig soms voor gelapt moet worden?
Als je een oude Porsche hebt in NL is ie simpelweg niet veilig. Al 3-5 jaar niet meer.
Zet je dit ding vaak neer op dezelfde plek zonder goed hek ervoor oid; dan ben je een doelwit.
Stuursloten, alarm, GPS trackers, andere netwerk trackers: heeft geen zin. En als ie weg is, vind je m nooit meer terug; ten minste, niet in 1 stuk.
@gregorius: gps heeft wel zin. Alleen is het tegenwoordig zo dat dieven vaak gps-jammers gebruiken, maar ook daar is wat tegen te doen. Je hebt er die een alarm laten afgaan als de gps wordt gejammt. Bovendien kun je beter een passieve gps gebruiken, die niet continu maar eens per dag de locatie doorgeeft. Die zijn veel moeilijker op te sporen.
@saffie89: Passief, actief; hele combinaties. Als ik om mn klassieker zou geven, zou ik ze natuurlijk ook inbouwen.
Maar om het even: het ding is in een paar minuten weg. Zodra dat ding aan het verplaatsen is (dichte oplegger/kar), blocken ze de GPS. Tegen de tijd de politie eindelkijk op pad is, zijn ze 10-20km verder op.
Een passieve versie, moet ook nog maar even langs die blocker komen. Maar goed, stel dat dat gebeurt. Wederom bel je de politie. Waarschijnlijk wordt je auto nog vervoerd. Wederom weinig kans dat de politie m vindt; ergens halverwege een autobahn in Duitsland gaan ze echt geen fuik op zetten om alle voertuigen waar mogelijk een Porsche in vervoerd kan worden tegen te houden. Wieweet dat een lokale Jens even voor de lol zijn autobahn-opel (met geluk een bmw) even open zet en misschen 1 verdachte Pool/Roemeen/Etc naar een parkeeplaats verwijst om te checken. Daarna is het wel over met je ene signaal per dag.
Op het moment dat ding over de grens is buiten Duitsland/Oostenrijk; veel succes.
Ben eigenlijk benieuwd wat de mede reaguurders hier zou doen als ze bv bij thuiskomst zo’n oostblokker aan zijn/haar auto zien prutsen voor de deur. Ik denk dat ik hem/hun helemaal total loss sla.
@sanderm3: nadat ze helaas gestruikeld zijn, en daardoor buiten westen zijn, keurig aan de politie overdragen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).