Porsche NL geeft je een extra saaie 911 Targa

Auteur: , 47 Reacties

Het is een ode aan de Rijkspolitie Porsche, maar als je dat niet wist zou je het niet zeggen.

De 911 Targa 4S Exclusive Alex Edition is een uitvoering die exclusief naar Nederland komt en van dit type worden slechts 25 stuks in elkaar geschroefd. De details komen van niemand minder dan Piet Boon die eerder al verantwoordelijk was voor diverse Land Rovers en Range Rovers.

Omdat de vroegere politie-Porsches opereerden vanuit de Alexanderkazerne, kregen de Targa’s de bijnaam Alex en daar heeft dit speciaaltje dus ook z’n naam aan te danken. Zoals gezegd kreeg Piet Boon de eer om het design op punt te zetten, daarna zorgde Porsche Exclusive Manufaktur voor de verdere uitvoering. Voor je denkt dat de Alex alleen maar grijs en grauw is: het interieur is besprenkeld met oranje accenten die herinneringen oproepen aan de popoPorkers van weleer… Hoe subtiel.

Voorzien van enkele extra’s kost de 450 pk sterke Alex Edition met 7-traps PDK een heftige 248.966 euro. Waarschijnlijk zijn alle exemplaren al uitverkocht, maar je kunt de importeur gerust een belletje geven. Onze rijtest met de Targa 4S check je HIER.

Oh, en komende zondag gaan er tientallen oude politie-Porsches de weg op. Vanaf Porsche Centrum in Heteren rijdt men naar Lichtenvoorde, het doel is een vermelding in het Guinness Book of Records. Tevens zal men geld inzamelen voor de Vereniging Verkeersslachtoffers.47 reacties

Whahahaha het ding is zelfs al poepbruin. Kijken ze hoever ze kunnen gaan met een drol verkopen aan hardcore fanboys?

Leuk detail die deuren.. doet me denken aan de C4 airbumps. Gaaf hoor!
@w0o0dy: misschien is voor jou een bezoekje aan de dokter een idee als jouw poep deze kleur heeft.
@jackass266: of een nieuw beeldscherm kopen
@w0o0dy: dit is Agaatgrijs, toch?

Wat eet jij op een dag?
@willeme: wie zegt dat ik het niet over hondenpoep had? Maar ik geef toe het was in tweede instantie iets minder bruin dan ik dacht toen ik het schreef.. de rest van het verhaal is wel correct. Kennelijk denkt/weet Porsche NL dat ze voor achterlijk veel geld deze niet speciale “speciaaltjes” kunnen slijten aan mensen die werkelijk overal intrappen als het maar goed verkocht wordt in een marketing verhaaltje.
@w0o0dy: beetje zoals apple doet
@trolle: Laat deze discussie even buiten AB please…
@trolle: Apple en Porsche vragen flinke prijzen voor producten die fijner in gebruik zijn dan de goedkopere ‘concurrentie.’ Beide ook erg waardevast. Ja: veel overeenkomsten.
@w0o0dy: Ik begrijp niet precies wat je bedoeld. Als ik het persbericht van deze 911 erbij pak, zie ik dat bijna elke optie is aangevinkt. Dus dan loopt het met die prijs al gauw die kant op. Ik kwam al met gemak op 235.000 euro. Ik weet zeker dat ik wat dingen vergeten ben mee te rekenenen, dus zo ‘achterlijk veel’ is het eigenlijk niet. Of je het ervoor over hebt is een tweede.

Het is niet een model waar ik bijzonder blij van wordt (het is een Targa), maar het is voornamelijk een volgepakte Special Edition. En die doen het traditioneel erg goed als occasion, dus je afschrijving valt ook nog eens mee.
Oké, hangt een beetje van je dieet af lol.
Een stoffen kapje moet er wel op IPV die glazen achterruit anders lijkt het niet op de politie Porsches. Daarnaast waren die wit.. heel erg wit.
Zonder de tekst te lezen wist ik dat dit een Piet Boon ontwerp was.

Best knap van mijzelf. Mag ik een schouderklopje?
@exotic: Een plek aan de desk bij RTL Boulevard of/en een eigen woonprogramma lijkt me logischer.
@exotic: door die stijgerhouten zooi herken je zijn stijl meteen. Wat een saaie bak zeg.
@roppp: nee, steigerhout is het handelsmerk van van die andere Piet, Piet Hein Eek. Piet Boon is vooral donker, lomp en saai.
Doe mij maar een normale Targa, word hier niet warm of koud van.
@atrak: niet warm of koud maar wel een beetje somber. Of eigenlijk gewoon weer helemaal depressief.
Die oranje accenten die het interieur wat moeten opfleuren zijn wel heel beperkt. Piet Boon snapt veel van woning interieurs maar van auto’s heeft hij geen kaas gegeten.
@mashell: Piet Boon, poep bruin
Eerste wat ik dacht inderdaad. Dat is een hommage aan de Politie Porsches. De kleuren, het interieur, alles eigenlijk. Nog een geluk dat Piet Boon ook de originele Politie 911’jes heeft gestyled. Anders was de gelijkenis niet zo ontzettend treffend geweest……………..
Idee is leuk, als ie nou wit met knaloranje stickers was… maar helaas. Dit zou je natuurlijk ook bij de gemiddelde wrapper/stickeraar kunnen laten doen. Scheelt je waarschijnlijk ook een kleine ton…
@racert: Als ze Jan des Bouvrie gevraagd hadden en de 911 Targa dus helemaal wit was geweest had het toch nog meer op een Rijkspolitieporsche geleken,
Blijft grappig dat Porsche Manufaktur. Neem je als optie van die dure en prachtige afgedraaide wielen af fabriek op je 911. Gaan ze die er weer afhalen als de auto uit de fabriek komt en spuiten ze de velgen handmatig in mat of glans zwart en reken ze nog een keer 1500,- euro .
@thomasthomas: Die schamele 15 meiers maken dan ook niet meer uit.Dat is dan een etentje meer of minder.
Dit is werkelijk één van de slechtste hommages die ik ooit heb gezien.
Hij ziet er een beetje uit als een hommage voor een bepaald slagje volk met leuke winterjassen van Komo vuilniszakken;
https://viceland-assets-cdn.vice.com/blogs/nl/files/2010/11/fan2.png
@viezefreddyw: ben het compleet met je eens!!
Ben ik de enige die de zwarte vlakken/wielen er nogal geshopt uit vind zien?
90k aan opties valt toch best mee?
Verder vind ik t er niet uitzien, maar er zijn vast 6.224.150 euro’s die daar anders over denken.
@gregorius: en dan krijg je ook nog eens van die standaardvelgen voor dat geld…. bizar!
Poeh, nou, ik sla even over. Ik heb nog nooit een mooie Piet Boon auto mogen aanschouwen maar dit is een van de slechtste creaties ooit.
Toch liever een keuken van Piet Boon dan deze Targa… niet mijn smaak.
Inderdaad goed dat het een en ander in het begeleidend verhaal verduidelijkt wordt. Anders dan had het een willekeurige kleurstelling kunnen zijn. Met dit verhaal in je achterhoofd valt het kwartje ook ( of wat het equivalent daarvan in euros mag zijn) de zwarte vlakken moeten de oranje vakken voorstellen en het getal 911 staat voor het nummer waarvan de Politie Porsche destijds voorzien was.
Andere kleurstellingen waren dan inderdaad beter geweest.
Piet boon, als iemand geen smaak heeft kwa auto’s is die pippo het wel…
Moe van die exclusive editions, dom staal, dikke bubbel, niet cool
Ach mannen, vergeet niet Piet Boon is van oorsprong een aannemer/klusser uit Noord-Holland. Overigens wel netjes wat hij (samen met zijn echtgenote) heeft opgebouwd.
@50mchljn: hmm… Goed marketing bureau achter zich ja. Zelfde als Jan de Bouvrie heb ik eens gehoord.

En slaaf worden van je eigen naam, hij liever dan ik hoor! En elke keer het zelfde interieurtje stylen hier en daar… Bagger kwaliteit verkopen voor de hoofdprijs…
Zeer sombere auto die niets met de rijkspolitie te doen heeft. Mislukt kunstproject zou ik zeggen
Ik zal mijn (imaginaire) Porsche wel zelf samenstellen vanuit de optielijst. Bijzondere kleurtjes hoeven niet, het is een Porsche, dat is al voor mij al onderscheidend genoeg.
Wat een depressief hok
Ik hoef nog geen hanglampje of deurstopper van deze designclown.
Ik dacht dat het een ode aan de vuilniszak was.
@desjonnies:

Hommage ..
Hommage aan de vuilniszak ..

Komo livery jonguuuuuh ..
Alsof er een posche bestaat die niet saai is? Is al 100 jaar hetzelfde model.
Als Porsche liefhebber wordt ik hier niet warm of koud van. Mislukte poging. Had aanzienlijk beter gekund

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).