Dieven proberen Golf GTI van trein te stelen, falen groots

Auteur: , 54 Reacties

In hun hoofd was dit ongetwijfeld beter gegaan.

In verhalen zijn de plannen van criminelen vrijwel altijd waterdicht en zo feilloos dat alleen de held in staat is op wonderbaarlijke wijze de dag te redden. In het echte leven is dit absoluut niet het geval en gaat het regelmatig al mis bij het plannen van een dergelijke operatie. Exhibit one: deze totaal gefaalde poging een Volkswagen Golf GTI te stelen van een stilstaande trein.

Toen een aantal agenten recentelijk reageerde op een oproep van een depot, werden zij tamelijk verbaasd door wat zij daar aantroffen. De desbetreffende Golf GTI, die klaarstond om vervoerd te worden naar zijn eerste eigenaar, zat vast tussen de vangrails. De dieven hadden bedacht een stuk van de vangrails weg te halen om zo de auto te kunnen pikken, maar zij hadden in hun berekeningeen duidelijk niet het formaat van de Volkswagen meegenomen. In plaats van dat de auto eenvoudig door de opening kon rijden, kwam hij daar juist vast te zitten. Dit resulteerde in de nodige schade aan de auto.

Voor de dieven was dit uiteraard niet de beoogde uitkomst, maar met lege handen vertrokken ze niet. Integendeel, voordat ze de benen namen, wisten ze de Golf GTI en een aantal andere bolides van hun navigatie- en infotainmentsystemen te ontdoen. De politie is nog altijd op zoek naar de daders.54 reacties

De GTI ging tijdens de ontsnapping duidelijk niet als een trein.

okay, okay ik laat mezelf er wel uit.
@sketcher: had prima gepast als er gewoon dwars doorheen gegaan waren, in de lengte gaat inderdaad niet lukken
.. schade valt gelukkig mee hij stond nog in de grondverf.
Ze kunnen het beter gelijk bij de leverancier van die navi systemen ophalen. Hoeft VW de moeite van het inbouwen ook niet te doen.

Als ze al beginnen bij net uit de fabriek geassembleerde auto’s is het wel heel erg vooraan in de keten.
Balen… zit je 6 maanden te wachten op je nieuwe GTI… krijg je dit op je bord
@vanfleppensteyn: Niet zeuren joh, hij rijdt nog wel en de motorkap is nog goed
@vanfleppensteyn: gaan ze de eigenaar niet eens vertellen waarschijnlijk. Heb ooit een vakantiebaantje gehad bij een dealer, nieuwe wagens lopen regelmatig schade op tijdens transport. Wordt voor aflevering weer gefixt, klant ontvangt vervolgens zijn ‘nieuwe’ auto. En ja, dit zijn ook auto’s die van de trailer donderen
Donald zou zeggen; Fake news – VW was testing out autopilot
Is dit geen TCR?
@petrolhead95: volgens mij niet, die is er niet in nardo.
@ghost: is dit nardo of komo? Ik haal de grijskleuren en Italiaanse vakantiebestemmingen altijd door elkaar.
@mashell: lac du Como of Sac du Komo, blijft een lastig taaltje dat Italiaans😂😂😂😂
@ghost: Was het trouwens niet Lago di Como?
@gandini: jup, maar het was slechts een grap, niet al te serieus onderzoek gedaan.
@ghost: Volgens mij wel. Kijk maar naar de velgen; niet te krijgen op een gewone GTI.
@Stefje: staat er ook op. Op de 3de foto bij de achterdeur juist onder de vangrails
@petrolhead95: oké, ik heb lang getwijfeld of ik de vraag zou stellen. Nu besloten het toch maar te doen en achteraf te denken “dat had ik kunnen weten”

Waar staat TCR voor?
@mj76: Touring Car Racing, why?
@petrolhead95: Yep dit is een TCR. Deze week dezelfde gezien in de showroom van D’ieteren. Dit zijn ook velgen die alleen onder de TCR te krijgen zijn. Gr
@leeno: dan is de TCR met een beperkte oplage zojuist nog zeldzamer geworden.
Ik denk dat het qua breedte wel paste maar ja, hij moest nog een draai maken en kon er niet recht in rijden.
En hopelijk stond er dan een vrachtwagen klaar of wilde ze hem op twee plankjes naar beneden rijden?
wat raar bij fats en furious werkte het wel
De eigenaar zal er vast een nog groter strik op krijgen bij de aflevering met een goedkop witte wijntje. Nooit dat hij er achter zal komen.
@vagtroep: Toen ik nog voor een VW dealer poetste paar jaartjes terug, kregen we regelmatig nieuwe auto’s zonder motorkap en bumpers te poetsen. Die hadden nl Transportschade en de onderdelen werden bij de spuiter opnieuw gespoten. De eigenaar mocht het absoluut niet weten!
Doet me denken aan die scène van F&F5 waarin ze die Ford GT jatten uit een rijdende trein
@e46coupe: Naar deze reactie zocht ik
@e46coupe: dit waren duidelijk amateurs..
@ghost: en die andere acteurs.
@e46coupe: dit was ongetwijfeld de inspiratiebron

“Dat kunnen wij ook”
Dat zo een waardevolle lading nog steeds onbeveiligd wordt achtergelaten vind ik echt uit de middeleeuwen. Dan nodig je de lutsers gewoon uit. Middeleeuws onder stroom zetten is ook een optie, aanraken is gefrituurd worden met je dievenklauwen(ja, het klinkt wat op z’n sultan van Brunei,’s ik weet het, even frituren dan, paar seconden op 230V) ….
@autodrome: je klinkt idd als de Sultan van Brunei. 🙈😂
Aan het beton achter de trein te zien is dit ook echt voor de deur van de fabriek gepoogd.
@jochempie: je herkent de volkswagen fabriek aan het beton? Dat is echt wel VW fanboy extra-extreem.
@mashell: Ik heb het waarschijnlijk fout, maar een jaar of tien geleden ben ik per trein naar Berlijn gereisd, en dit beeld deed me er aan denken.
Ze bedachten dat losse onderdelen verkopen een lucratievere manier van geld verdienen is….
Ik vraag me toch af of VAG bewust kiest voor eenvoudig te demonteren infotainmentsystemen (zodat ze na diefstal eenvoudig vervangen kunnen worden). Bij andere merken doen ze dat toch beter: mooi geïntegreerde schermen met geïntegreerde bedieningspanelen. Demonteren heeft geen zin want dan moet je het volledige dashboard eruithalen.
@sirprize: hoe makkelijker het los te halen valt hoe minder ze verder beschadigen. Het ding eruit krijgen lukt ze toch wel.

Ik vraag me wel af hoe ze hadden gedacht daar naar beneden te rijden, lijkt mij nog een behoorlijke afstapje.
@sirprize: Geloof het of niet. Ze hebben enige moeite gedaan. Zo is het niet meer één vaste unit in de dash, maar zijn het twee units. Een in het dashboardkastje en de andere in de dash. Twee keer zoveel ‘moeite’ dus. Als Golf eigenaar weet ik helaas het fijne ervan. Meerdere onderdelen zijn meerdere keren gejat. Had besloten dat kutding weg te doen, maar de vrouwmens weigert aan een andere auto te wennen😒😒 Prima, ze mag zelf bepalen waar ze in rijdt. Je zou bijna hopen dat er weer wat gejat wordt, want dan heeft ze niks meer te zeggen en mag dat onding weg.
@sirprize:

Is gewoon kiezen voor het snelle geld. Dik verdienen aan reserveonderdelen en geen geld stoppen in ontwikkeling. Daar wordt je toch blij van.

Anno nu zouden dergelijke grove nalatigheden gewoon bestraft moeten worden. Dit werkt alleen maar diefstal in de hand en kost de maatschappij klauwen met geld.
@timberleek: dat lijkt mij ook.
@timberleek: het valt wel weer mee. Alle navi’s zijn tegenwoordig op chassisnummer gecodeerd. Je kan ze jatten, maar niet gebruiken. Dingen worden bij nieuwere Golfjes etc dus zelden nog gejat.
En Porky stuurt z’n waggies op de trein door Wit-Rusland… Hoop dat ze goede verzekering hebben.
https://www.autoblog.nl/nieuws/porsche-kiest-hier-voor-een-nieuwe-manier-van-transport-122427
Met een dashboard over straat valt toch meer op dan een dubbel DIN apparaat in je rugzak. Feit is wel dat geïntegreerde systemen veel minder vaak gestolen worden. Want er is ook geen markt voor.
@sirprize: was @towi1989 bedoeld
@sirprize: Waar baseer je jou “feit” op en dat er geen markt voor is? Ken genoeg verhalen van mensen bij wie hun complete geïntegreerde systeem uit hun dashboard is gesloopt.
@danmar: ok, “geen markt” is wat kort door de bocht, maar neem als voorbeeld de Volvo V40. Ze rijden genoeg rond dus aan het aantal kan het niet liggen. Die heeft een volledig geïntegreerd systeem. Het enige waar je uit kan kiezen is een groot of klein scherm. Voor de rest valt er niks te kiezen. Ik heb echt nog nooit gehoord van een V40 waar het dashboard uit is gesloopt, simpelweg omdat alle V40’s hetzelfde systeem hebben. Het enige verschil is misschien de onderliggende hard- of software (dat weet ik niet). De apparaten van VAG heb je er binnen 3 minuten uit en er is blijkbaar veel vraag naar op de zwarte markt, dat is toch interessanter voor een dief. Maar misschien zit ik er helemaal naast. Ik ben geen expert.
@sirprize: daar jatten ze de koplampen uit
Hoe zielig kun je zijn, auto niet kunnen meenemen dan maar als troost het infotainment systeem.
Wat een Golf van kritisch commentaar hier zeg, de daders droegen zeker Polo’s en op de terugweg keken ze naar Up! Ze hebben wel een goed gat in die vangrail kunnen Bora
Ver komen ze toch niet of ze moeten al tanken
Je kan toch op zijn minst even uitzoeken hoe breed zo een ding is zou je zeggen
Was de tcr niet alleen in 3 deurs?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).