Dieven proberen Huracán Spyder te jatten in Diemen

Auteur: , 52 Reacties

Gelukkig voor de eigenaar kreeg het boevenstel de Lambo niet aan de praat.

Dieven proberen Huracán Spyder te jatten in Diemen

In de nacht van zaterdag op zondag hebben autodieven een poging ondernomen om een witte Lamborghini Huracán Spyder te stelen. De Italiaan stond geparkeerd in de Bastingstraat te Diemen. De boeven gingen hardhandig te werk. Een ruit werd ingegooid en het complete dashboard werd losgeschroefd.

Helaas voor de dieven is de Huracán niet de zoveelste BMW of Volkswagen Golf. Ze zijn er dan ook niet in geslaagd om de supercar mee te nemen. De volgende dag werd de Lambo door agenten in de straat aangetroffen. De politie Diemen Ouder-Amstel heeft vervolgens in samenwerking met Team Transport Amsterdam de auto veiliggesteld en meegenomen. Daarna werd de eigenaar op de hoogte gebracht. Uiteraard zal er aangifte worden gedaan.

Van de daders ontbreekt elk spoor. De politie is dan ook op zoek naar getuigen die iets verdachts hebben gezien of gehoord in de nacht van zaterdag op zondag in de Bastingsstraat / Rode Kruislaan.

Fotocredit: Politie Diemen Ouder-Amstel via Facebook. Met dank aan iedereen voor de tips!52 reacties

Een Lamborghini in Diemen?

Criminelen die van criminelen stelen dus
@baklava: zo’n typische hele jaloerse maandagochtend opmerking. Niet tevreden met je baantje?
@pomoek: Ik snap wat je bedoelt, maar de reactie van @baklava is overduidelijk met een knipoog geschreven. Ik lees er geen jaloezie uit.

OT: Auto’s jatten, en stelen überhaupt, te triest voor woorden. Wellicht dat de daders in de shit zitten, maar stelen? Hoe durven zulke mensen hun moeder nog in de ogen aan te kijken. En ik heb het dan over de moeders die geen Penoza-baas zijn ofzo.
@granlusso: Ik denk dat de auto net als de Audi RS6 is weggereden met het Kessy-systeem en als je de motor uitzet dan start ie niet meer zonder sleutel op zak.
Goed dat het niet is gelukt. Jammer, maar begrijpelijk, dat de eigenaar vanaf nu de auto achter 14 sloten in een garage gaat stallen. Is het straatbeeld per vandaag weer een stukje minder leuk.
@pomoek: waar lees jij dat?
@kennone: dat lijkt me een goede aanname.
@pomoek: Waarom ga je er van uit dat de eigenaar/gebruiker van de auto zo veel van zijn auto houdt dat hij het gaat koesteren achter sloten en grendels ? Heel soms zijn er mensen die niets geven om een auto .
@599gto: Niets geven om een auto. Dus geven we rond de 3 ton uit aan een auto. Klinkt plausibel.
@viezefreddyw: Soms is 300K niet echt iets waardevols voor ‘sommige mensen en geven ze ook niets om 300K waar veel mensen dingen voor zouden doen waar hun moeders een bak lading sambal in hun mond zou stoppen afgewisseld met onder de koude douche met kleding .
@599gto: wie doet hier nou ongeloofwaardige aannames?
@599gto: Haha vent, kom op. Voor werkelijk iedereen is 300.000 Euro gewoon veel geld, miljonair of miljardair of niet.
@viezefreddyw: idd. Of niet!! :p
@viezefreddyw: Het zal je verbazen er zijn mensen die zo denken en leven
Ik vraag me af wat ze er mee wilden. Zo’n exoot is toch super lastig te verkopen. Valt toch veel te veel op. Een gejoept doekie van Vermeer zet je ook niet eventjes op marktplaats.
@tenaci: zo’n wagen (net als vele anderen) staat binnen een dag of twee in het Oostblok. Daar zijn ze niet zo kritisch op de historie van een auto ;-).
@mennok: O ja? Is dat zo? Moet je deze Oostblokker toch even uitleggen dan. Ik ken namelijk alleen heel kritische Oostblokkers die bij één verkeerde stempel de auto al laten staan. Daarnaast zijn wij Oostblokkers natuurlijk nog steeds aan het rijden met communistische auto’s, huifkarren en Golf Mk.2 Dieseltjes. Goed bezig pik, what’s next? Ieren die een aardappelverslaving hebben?
@vonklausenburg: Die crimineel die de auto weer koopt, interesseert zo’n stempeltje niet.
@shadowbroker: Want in het “Oostblok” zijn het immers alleen criminelen die dit soort auto’s rijden. Logisch. In West-Europa zijn het natuurlijk allemaal zeer brave en goede mensen die keihard werken voor het geld.
@vonklausenburg: Ik denk niet dat je deze auto nog in Europa zult zien, want dat valt eerder op. En ver weg in het Oosten zul je deze auto niet meer terug vinden
@shadowbroker: worden naar een ander continent verscheept zoals afrika, zuid-amerika daar worden de chassiscode’s gekopieerd van niet gestolen auto’s. Ff langs de keuring de keurmeester schrijft het chassis nummer over en hopla je hebt daar een kenteken.

Gebeurd veel met gestolen auto’s
@vonklausenburg: Kan je van aardappelen wodka maken ? zo ja dan zijn veel oostblokkers verslaafd aan aardappelen
@vonklausenburg: Ik zie je punt. Tegelijk hoor ik nog recente verhalen van NL die exoten fotograferen in ‘zulke’ (da’s natuurlijk nogal ruim) landen, en dan NL kentekens geëtst op de ramen aantreffen, die checken en merken dat die als gestolen te boek staat. En dit filmpje deed ook niet veel om het beeld weg te nemen: https://www.youtube.com/watch?v=qNCzPlQGb-4
@mout: o, ik ontken echt niet dat bij mijn Blokgenoten er verschrikkelijk tuig zit. Maar, dat tuig zit net zo goed hier, als Nederlanders.
@mennok: Oostblok wellicht niet, maar nog een stukje verder oostelijker wel in van die bananenrepublieken als Tajikistan, Turkmenistan, Noord Korea en half Afrika. Daar rijd bijna geen legaal verkregen luxe auto rond.
@tenaci: Die gaat helemaal uit elkaar en in onderdelen naar China/Oostblok/Rusland.
@dutchdriftking: Nigeria ….zo kan je wel door gaan en het mooiste je kan de auto echt rijden alsof ie gestolen is :)
@tenaci: Ik noem maar wat …..helemaal uit elkaar halen en op de plank zetten en wachten op mensen die een onderdeel nodig hebben. Natuurlijk weten ze dat de electronica niet te verkopen is omdat de techniek zo ver is dat het als gestolen kan worden geregistreerd.
@599gto: Die word ergens diep onder de grond weer actief gemaakt zodat er geen signaal naar buiten kan. Dan kan een handige hacker deze op z´n gemakje ombouwen.
@dutchdriftking: Ik denk dat het kessy systeem net als de RS6 die was gestolen en afgebrand roet in het eten heeft gestrooid. Je kan er mee wegrijden met draaiende motor maar zodra je de motor uitzet kan je niet meer starten zonder sleutel.
@599gto: als ze hem in eerste instantie konden starten zonder sleutel, kan dat een tweede keer ook
Dus de politie neemt eerst de auto mee en licht daarna pas de eigenaar in? Dat is toch ook diefstal?

Niet dat ik het een slecht idee vind, maar als de politie er met mijn auto vandoor zou gaan zou ik graag eerst op de hoogte gebracht willen worden. Wel pluspunten dat ze gelijk de auto kunnen onderzoeken natuurlijk, kunnen ze misschien nog de daders pakken.
@peug206: Ehhh, nee. Het is behulpzaam zijn.
’t Is net zo diefstal, als het ontvoering is om iemand die bewusteloos op straat ligt mee te nemen voor onderzoek en verpleging.
@mout: ze hebben zat middelen en met een telefoontje weten ze waar ze naartoe moeten bellen voordat de sleepwagen er is….
@peug206: iets met azijn
Auto net zo duur als het huis waar die voor staat…
@bin_sbo: dat is een politiebureau..
@stfu: Dan is de auto duurder
@bin_sbo: Dat is een politiebureau. Geen goed teken als dat je huis is ;)
Ik heb deze auto inderdaad op de rode kruislaan geparkeerd zien staan toen ik naar huis reed. Wat een mooi apparaat om te zien! Waar de auto geparkeerd stond zijn idd sociale huurflats met mensen die een niet al te hoog inkomen hebben. Maar desalniettemin kan de auto gewoon gehuurd zijn of iemand op bezoek zijn geweest. De auto trok in de buurt wel veel bekijks, maar dat is ook logisch want dit zie je niet dagelijks staan :)
@maikel2303: Bruiloft ? misschien een jaloerse buurman of bruiloft gast :)
@599gto: zou heel goed kunnen
@maikel2303: Jammer dat Lamborghini het kleine broertje niet mooi heeft gemaakt om de grote broer niet voor de wielen te rijden. De Huracan is me toch lelijk voor gaat het nog maar de zijkant en achterkant is kansloos vooral de luchtinlaten.
Technisch gesproken zijn het geen dieven, zoals in de kop wordt gesuggereerd. Ze hebben het goed zich niet wederrechtelijk weten toe te eigenen, zogezegd.

Dat dus. Joe.
@nicolasr: Advocaat? :D
@ancak: een duur woord voor oplichter /dief
@599gto: Totdat je er 1 nodig hebt. Dan piep je wel anders!
@nicolasr: Nog nooit een nodig gehad en ik hou denk ik ook zo wel zo makkelijk :)
@nicolasr: Maakt niet uit 60% van de aangiftes blijft in de la liggen bij het korps in die regio.
Italianen zijn blijkbaar beter in het beveiligen van auto’s dan Duitsers. Zou dat dan ook voor de R8 gelden?
@lalancia: lamborgini is van Audi (VAG)
@xypds: ja, dat weet ik. De R8 is op een Lamborghini gebaseerd, dus vandaar mijn opmerking.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).