Dit 69 meter lange jacht is geïnspireerd door raceauto’s

Auteur: , 26 Reacties

Dat zie je toch meteen?

Dit 70 meter lange jacht is geïnspireerd door raceauto's

Een Amerikaans stel heeft recentelijk alweer hun derde jacht laten maken door de Italiaanse specialist, Benetti. Het jacht is ook deze keer geïnspireerd door een waslijst aan dingen. De James Bond-films hebben bijvoorbeeld een grote rol gespeeld bij het ontwerp van de ‘Spectre’, maar raceauto’s uit de jaren ’50 en ’60 hebben evengoed bijgedragen aan de stijl van het 69 meter lange gevaarte – al vinden wij het nogal lastig om dit daadwerkelijk terug te vinden.

Het stel, John and Jeanette Staluppi, legt zichzelf duidelijk graag in de watten, want zoals gezegd is het alweer de derde boot die ze bij deze Italiaanse fabrikant hebben aangeschaft. De Spectre volgt de ‘Moonraker’ en ‘The World is Not Enough’, maar is verrassend genoeg de langzaamste van het stel. De Spectre heeft een topsnelheid van 21,2 knopen en wordt aangedreven door een bijna 3.500 pk sterke krachtbron.

Voor wat betreft deze indrukwekkende snelheid van de boot kunnen we de vlag uitgooien, want niemand minder dan Frank Mulder van het Nederlandse Mulder Design heeft de zogenaamde “High Speed Cruising Hull” gemaakt. Hierdoor is hij 30 procent sneller dan vergelijkbare jachten, ondanks het feit dat deze over eenzelfde vermogen beschikken. Tegelijkertijd wordt er ook aanzienlijk minder brandstof verbruikt op lange afstanden. Daarnaast heeft het jacht een hoogwaardig navigatiesysteem. Tevens vaart het schip zeer comfortabel, dankzij het zogenaamde Total Ride Control-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat het jacht als het ware minder heen en weer rolt. Tot de luxe voorzieningen van de Spectre behoren o.a. een groot zwembad en een helicopterplatform. Het heeft 750.000 manuren gekost om het apparaat te bouwen.

John Staluppi heeft zijn enorme vermogen van ongeveer 400 miljoen dollar met name weten te vergaren in de autoindustrie. Staluppi is mede verantwoordelijk voor het naar de Verenigde Staten halen van Honda en Hyundai.26 reacties

Hmm ook vast geinspireerd door bevroren water, sneeuw is ook voornamelijk wit.
Met alleen deze foto is het inderdaad lastig te beoordelen..
Ziet er goed uit, maar wat mij betreft zijn het vermogen en de topsnelheid een teleurstelling.
Beneden gemiddeld voor het type jacht, terwijl het er bovengemiddeld snel uitziet.

Net als bij auto’s heb dat liever andersom, een sleeper i.p.v. een 1.1 met hele dikke wielen en allerlei spoilers.
@dracae: voor een boot van 70 meter is dit gewoon vergelijkbaar met andere jachten van deze grote die er ook snel uit zien. 40 km/h is gewoon hard met zo’n ding.
@87sandyd: niet heel hard hoor.. Een cruiseship vaart rond de 22-23 knopen op open zee..maar sommigen ook een stuk sneller boven de 30knopen. De grote containerschepen doen 23-25 knopen en grote olietankers varen wat langzamer maar de snelheden van bijv de “fast ferries tussen Italië en Griekenland en Denemarken Noorwegen doen daar nog ff een stapje overheen met 40-45 (!) knopen..
Het kan dus allemaal veel harder maar de vraag is of je dat wil, zeker als je al 1 van de snelste jachten ter wereld tot je beschikking hebt (de one world is not enough kan namelijk 70(!) knopen!!), uiteraard is die boot kleiner en heeft veel meer vermogen nog…. Acht t zijn vragen die de meeste van ons nooit zullen begrijpen..
@dracae:
Het gaat er in die wereld om wie de grootste en de meest luxe heeft, niet de snelste, want dan kan je iedere keer een heel nieuw servies kopen, pleurt de heli over boord, kotst de kok de galley onder en moeten de Cats weer een beurt hebben.
@desjonnies: Dat snap ik, maar ik vind jachten best wel interessant. Een soort moderne kastelen.
Als je eens rondkijkt in die wereld zie je dat heel veel van dit soort jachten echt een stuk sneller KUNNEN.
Ze doen het vast niet vaak vanwege de redenen die je noemt, maar goed de meeste Porsches rijden ook niet vaak op hun topsnelheid.

Je hebt qua uiterlijk bij jachten allerlei trends, sommige richting enorme luxe, terwijl andere er heel snel uitzien.
Het is verder gewoon persoonlijk, maar ik heb liever dat het uiterlijk en de prestaties overeenkomen.

Sidenote: Er is zelfs een nederlands fregat omgebouwd tot groot en snel jacht!
@dracae:
Het meest afschuwelijke jacht ter wereld is van Flavio Briatore, dat ding lijkt op een uit de kluiten gewassen viskotter.
@desjonnies: Hij heeft er geloof ik meer dan 1 (gehad), maar ik weet welke je bedoelt. Er zijn aardig wat ontzettend lelijke jachten. Een beetje net als met hele dure auto’s. Degene gebaseerd op een Kortenaer-fregat is ook niet erg fraai.

Ik ben vergeten van wie ze zijn, maar veel overdrevener dan een jacht met een ander jacht ernaast waar je personeel in woont en je helikopter op staat kan het niet.


Ik ben niet echt jaloers, maar als ik de ‘Powerball’ win kan ik me best voorstellen dat ik een flinke boot laat bouwen. Ik hou ook niet echt van SUV’s en ben geen groot Mercedes fan, maar als ik flink geld had kocht ik nu wel een GLS… Lijkt me heerlijk voor de langere ritten die we regelmatig met 4- 6 man maken om een rondje achtbanen te maken.

Een mens kan dromen…
@dracae: Hoe wil je een jacht van 69 meter sneller laten gaan dat dit?

Nee wacht, laat eens voorbeelden zien van jachten van 69 meter die (aanzienlijk) sneller kunnen dan dit?
@lekbak: Ik kan je best een lijst geven, maar die kun je zelf ook makkelijk vinden, ik hou het dus bij een aantal voorbeelden.

Kijk alereerst eens naar oorlogsschepen. Het is daarbij doorgaans zelfs makkelijker om een groter en langer schip sneller te maken. Met andere woorden, je hebt minder extra pk nodig dan je zou denken om een vliegdekschip net zo snel te maken als een fregat.
Moderne Amerikaanse vliegdekschepen en sommige van de de enorme slagschepen uit WW2 haal(d)en dan ook 30-33 knopen. Dat is een stuk sneller dan dit jacht.

Je zou ook de andere jachten die in het artikel genoemd worden kunnen opzoeken, voor zover ik me kan herinneren is één ervan bijna het snelste jacht dat er is met meer dan 65 knopen.

Dan is er nog het grootste jacht ter wereld, Azzam, bijna 3 keer zo lang en 50% sneller.

Even voor de duidelijkheid, 20 knopen is snel genoeg voor een luxe jacht, mijn punt is alleen dat het langzamer is dan je zou verwachten van eentje die ontworpen is om er snel uit te zien.
Een beetje als een S-line Audi, of M-sports BMW, met een instapmotor of een bodybuilder die een jampotje niet open krijgt. Ik hou daar dus niet van, maar dat is verder persoonlijk.
@dracae: Jij hebt een heel verhaal geschreven, maar nog steeds geen antwoord gegeven. Jij zegt dat het makkelijker is om grote scheper snel te laten gaan en dan noem je daar voorbeelden van. Blijkbaar snap je niet dat snelheid beperkt is door de lengte. Dus nogmaals, noem mij eens een paar jachten van deze lengte die harder gaan. Want ik kan ze niet vinden. Of noem grotere jachten die significant sneller dan rompsnelheid gaan, want die vind ik ook niet…
@lekbak: Wat probeer je hier te doen? ‘Ruzie’ zoeken over niks?

Uit een ander bericht van je blijkt dat je weet dat het niet alleen om de lengte gaat, maar om verhoudingen en ook om het ontwerp van de romp zelf. Tenminste het lijkt alsof je dit snapt.
Toch vraag je me eerst om te vertellen hoe een schip van een bepaalde lengte (69 meter) sneller kan en om voorbeelden. Focus dus op ALLEEN de lengte.
Ik geef voorbeelden van langere schepen, maar ook van een korter schip van de zelfde eigenaar en jij vraagt weer om 69 meter. Als ik je geschrijf serieus neem moet ik haast wel concluderen dat je alleen maar geïnteresseerd bent in voorbeelden van precies 69 meter die sneller kunnen?!?

Ik heb geen zin om lang te zoeken naar voorbeelden van precies 69 meter, dus als je er gelukkig van wordt kun je concluderen dat je de discussie gewonnen hebt…. Veel plezier ermee!
@dracae:

Hij kan er nog zo snel uit zien boven water, de bepalende factor blijft nog steeds de rompsnelheid. Kunt er wel meer pk’s instoppen, maar die persen het water dan alleen maar naar achteren zonder harder te gaan.
@jack_abarth: Rompsnelheid heeft alleen te maken met de lengte van het schip en niet met de vorm van het schip. Al kan je niet met elke vorm de rompsnelheid halen. Maargoed, de rompsnelheid van een schip van 69 meter ligt onder de topsnelheid van dit jacht. Met andere woorden, deze gaat al over de rompsnelheid en maakt dus inderdaad alleen maar golven als je er meer vermogen in stopt.

Tenzij er een hele slimme ontwerper is geweest die dit ding soort van laat planeren. Het is mogelijk om sneller dan de rompsnelheid te gaan zonder op de klassieke manier over het water heen te glijden zoals een speedboot. Maar dat is next level hydrodynamica, en gaat ver boven mijn pet.
@lekbak: Grotendeels waar, met dit als aanvulling: meer vermogen kan wel degelijk een schip sneller maken, ook als de romp niet optimaal is, maar dan praat je wel over enorme vermogens-toenames voor relatief beperkte toename in snelheid.
Meer weten, of werken met echte schepen, in plaats van deze Italiaanse rommel.
http://www.werkenbijfeadship.nl
@jack_abarth: Dat weet ik, maar daar ging het mij niet om. Je kunt ook een heel ‘snel’ design gebruiken voor een auto met een shit onderstel en geen vermogen.

Deze heeft als ik het goed lees overigens wel een relatief snelle romp, maar gewoon weinig vermogen.
Het zal wel een eco dingetje zijn…. want de eigenaar heeft/had ook een groot jacht die meer dan 3 keer zo snel ging. Ik geloof van een Nederlandse bouwer, maar dat weet ik niet zeker.
Yep, 2 halo’s
Die gaat ie niet lang houden, met een vermogen van 400 miljoen
Alleen al met het in de markt zetten van Honda in de Verenigde Staten moet hij een godsvermogen verdiend hebben. Jarenlang heeft de Accord daar de verkoopranglijsten aangevoerd.

Supermooi jacht trouwens. Modern, maar er zitten ook de mooie klassieke lijnen in van een passagiersschip uit de jaren ’20-’30 van de vorige eeuw.
Nou ze genieten er wel van… Ding staat al te koop voor €65.000.000.
Mooi bootje!
Slechtste aankoop die je kunt doen.. een boot kopen. Als ik zo’n vermogen had dan had ik buiten wat vastgoed verder geen eigendommen. Alleen een plastic kaart en een schone onderbroek.
@jaso013: om het helemaal authentiek te maken hoort bij je zwerverslevenstijl nog een hond en een winkelwagentje.
@jaso013: ik heb uit betrouwbare bron dat het zelfs bijzonder lucratief kan zijn.

Nieuw kopen is bijvoorbeeld 70mil aftikken en een jaar wachten.
Na aflevering kun je hem meteen doorverkopen voor zeg 75mil aan iemand die geen jaar wil wachten. Er zijn jaren dat ik geen 5mil verdien met ‘nietsdoen’

Sommige mensen hoeven niet perse zelf de keukenkastjes uit te zoeken en kleurstaaltjes uit te proberen. Die willen NU een boot om aan de vrinden te kunnen laten zien.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).