Deze Cayman GT4 Clubsport MR is nóg extremer

Auteur: , 14 Reacties

In samenwerking met Porsche komt Manthey-Racing met een hardcore versie van de Cayman GT4 Clubsport.

De Cayman GT4 Clubsport is de racevariant van de straatlegale Cayman GT4. In tegenstelling tot de reguliere GT4 heeft de Clubsport de 3,8 boxer direct achter de voorstoelen gekregen voor een betere gewichtsverdeling. Bovendien beschikt de racer over een rolkooi, een mechanische sper en een automaat met dubbele koppeling. Al met al weegt de Clubsport 115 kilo minder dan de reguliere GT4 waardoor de Duitser het moet doen 1300 kilo.

Dat kan beter, aldus Manthey-Racing. Het raceteam is officieel partner van Porsche in de GTE raceklasse van het World Endurance Championship en ontwikkelde in samenwerking met de Duitsers een nieuwe variant van de racer. De Cayman GT4 Clubsport MR weegt nog eens 40 kilo minder. De deuren en de motorkap zijn van carbon en de voorruit is van polycarbonaat. De spoiler op de Porsche werd vervangen door een eigen ontwikkelde variant van Manthey en het onderstel werd opnieuw afgesteld.

Klanten die al in bezit zijn van een Cayman GT4 Clubsport kunnen upgraden naar de MR-versie. Via Porsche Motorsport Noord-Amerika is het mogelijk voor Amerikaanse klanten om zowel een GT4 Clubsport als een GT4 Clubsport MR te bestellen. Geïnteresseerden buiten Amerika dienen contact op te nemen met Manthey-Racing. Net als de reguliere Clubsport, voldoet ook de MR aan alle officiële GT4-reglementen. Manthey-Racing zal met de MR op deelnemen in de eerder genoemde GTE-klasse.14 reacties

Jammer dat de gele verf opwas. Ben niet zo gecharmeerd van die peugeot 308gti kleurstelling.
@jpoers: Het geld was ook op voor fatsoenlijke foto’s. Wat een berg pixels…

Verder fantastisch gaaf, maar had Porsche zelf die 40 kg kunnen besparen?
@jpoers: ik d8 meer aan Renault Sport-kleuren.
Zo partijtje lelijk die kleuren. Die grijze lijnen in dat geel zien er niet uit.
Ik vind de spuuglelijke achterspoiler ala Halfords echt niet staan. jammer dat ze geen uitschuifbare vleugel hebben ingebouwd. De kleuren zijn niet mijn ding maar de auto natuurlijk wel. Blazen!
@sracert: Uitschijfbare vleugel, volgens mij hebben ze dit vooral gedaan om gewicht te besparen. Vind zelf de gewone GT4 spoiler ook mooier btw
Zo’n Cayman heeft mij altijd al meer aangesproken dan een Boxster ofzo, het plaatje klopt meer vind ik.
Dikjes! Maar ik heb liever de RWB Cayman GT4.
@toyotafortuner: dikjes…… Jij loopt vast in het roze.
Word ie niet perse mooier van…
Is dit het Viva-forum? Kleurtjes, spiegeltjes en kraaltjes.

De ultieme Cayman die waarschijnlijk vlijmscherp rijdt. Beter wordt dat ding niet. Ga hem binnenkort van dichtbij zien maar helaas niet rijden.
@stephane8200: inderdaad ja.
Manthey is iets meer als partner! Gewoon 100% eigendom van Porsche Motorsport.
Leuk speelgoed

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).