Dit heeft Brabus met de Merc-AMG A 35 4MATIC gedaan

Auteur: , 15 Reacties

Genadeloos harde tuning na de klik.

Het is nog even wachten op de kers op de tuning-taart in vorm van de Mercedes-AMG A 45. Tot die tijd heeft Brabus dit lekkertje in vorm van de A 35 4MATIC. De tuner brengt het vermogen van deze A-klasse nog niet naar het niveau van een A 45, maar het begin is er.

Standaard is de Mercedes-AMG A 35 goed voor een vermogen van 306 pk en 400 Nm koppel. Brabus brengt dit naar 365 pk en 460 Nm koppel met de BRABUS PowerXtra + B 35 S upgrade. De hot hatch is meer dan vlot te noemen. Het sprintje naar de honderd gaat in 4,4 seconden. De topsnelheid is nog steeds elektronisch begrensd op 250 km/u. Naast dit plus-pakket is er ook een mildere vorm van tuning voor de A 35. Deze PowerXtra-kit tilt het vermogen naar ‘slechts’ 350 pk. Het koppel blijft met 460 Nm gelijk aan dat van het plus-pakket.

In combinatie met de uiterlijke tuning van Brabus is de A 35 een klein sinister apparaat geworden. Je trekt er in elk geval behoorlijk de aandacht mee. Dat is ook precies wat Brabus wil bereiken, want deze A 35 4MATIC debuteert op de Brabus-stand op de IAA in Frankfurt binnenkort. Naast de bekende logo’s werd de A-klasse voorzien van onder andere een nieuw uitlaatsysteem, achterspoiler, BRABUS Monoblock T 19-inch velgen en dikkere bumpers.15 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Nette waardes, maar is het dan niet interessanter om gelijk voor de A45 te gaan?
@kennone: ligt natuurlijk geheel aan de prijs / en het land waar je je begeeft. In NL is een A35 al flink belast met BPM, een A45(s) zal nog wel gekker uitstoten dus verwacht geen korting daar, dan kan zo’n kitje achteraf je heel wat geld besparen.
Voor een brabus vind ik em nog best ingetogen. Rijdt in t dorp waar ik woon een vorige generatie a45 brabus rond, de spoiler daarop lijkt alsof ie van een hill climb car is gepakt.
Een standaard A35 met deze chip van Brabus zou ik zeker niet afslaan. Zou ik misschien nog liever hebben dan de A45. Ik denk dat die me iets te hardcore wordt.
@berlinetta: Ook als die chip 3000 Euro kost?
@simonmc: Als ik een A35 kon betalen dan zou die 3k ook nog wel moeten lukken.
Jammer dat ze geen chip hebben voor de andere versies.
@ericc: ze hebben voor de A250 ook een chip. Van 250 naar 270 PK
Bahbus
@polar: bangbus
Lekker hoor. Bijna een a45 en flink minder duur.
Im vind dit soort modellen leuker dan de toppers, zelfde met bijvoorbeeld een E53 t.o.v. een E63. Echt een lekker bommetje zo, zelfs met de Brabus logootjes.
Haha, dat carbon op die velgen.
Dan maar het niet-plus-pakket, koppel blijft het zelfde, en dat is toch het meest aangesproken vermogen. Nu nog de zin en centjes hebben om een A35 te kopen 🤔
BRABUS is al vanaf de CLS Rocket en C-Classe Bullit niet meer mijn ding. Puur commercieel bedrijf die geen service/garantie/coulance kent.
Nu maken zo ook al geen remmen meer?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).