Dit horloge is een eerbetoon aan de Bugatti Chiron

Auteur: , 32 Reacties

Ettore Bugatti draait zich om in zijn graf.

Bugatti en het Zwitserse horlogemerk Parmigiani Fleurier zijn tien jaar aan elkaar verbonden en dat moet gevierd worden. Dat Bugatti onlangs het doek trok van de Chiron is natuurlijk extra reden tot een feestje en dus besloten ze bij Parmigiani Fleurier om van de PF-Buatti 390 Concept een eerbetoon te maken aan de nieuwe hypercar.

Als de Chiron een mens was, dan zou hij/zij waarschijnlijk reageren als Tjitske Reidinga bij het zien van de ‘eerbetonen’ bij Sterren op het Doek. Parmigiani Fleurier heeft van het horloge namelijk zo’n lomp lelijke creatie gemaakt dat ik vermoed dat in de Westerse Wereld niemand dit mooi gaat vinden. Gezien het prijskaartje van 350.000+ oliedollars richt men zich dan ook hoogstwaarschijnlijk op het Midden Oosten.

De Zwitsers hebben overigens een geschiedenis in het maken van afzichtelijke en protserige Bugatti-horloges, ook voor de Veyron en Veyron Supersport kwamen ze al met dergelijke kleinoden.32 reacties

Hoe kan je nu een Hommage uitbrengen aan iets dat misschien een paar maand oud is?
@davidw: kunnen ze mooi op de optielijst zetten voor de ultieme nouveau rich
LELIJK GEK
Ik denk dan Ettore zich al eerder in z’n graf heeft omgedraaid. Bij de introductie van de V(w)eyron bijvoorbeeld.
@karaya: Ettore heeft zich al zovaak in zijn graf omgedraaid dat hij niet meer weet wat boven en onder is.
@berlinetta:

Ze hadden er beter MAN op kunnen zetten.
Ik ken Casio`s van 3 tientjes die er beter uit zien…
@dutchdriftking: Dit horloge is er niet om mooi te vinden, het is voor de handel! En voor degenen die t wel mooi vinden; binnenkort te koop op de Alibaba site “AliExpress”
Ziet eruit alsof hij zo uit een 3D printer komt.
Tjitske Reidinga. Wat een bazin. Ik moest zo hard lachen om haar. De link maken met dit horloge, Ettore en Tjitske verdient een plusje! Ik vind het ook echt een lelijk horloge.
Doe mij voor deze prijs maar een Omega Speedmaster uit de 60s en t wisselgeld….
Ik kan genieten van die plaatjes van opengewerkte uurwerken, dat is gewoon vakwerk op de vierkante millimeter.

Dit klokje zou ik echter niet om mijn pols willen hebben, niet voor 350.000 en ook niet voor 35 euro. Dan reis ik nog liever met de trein om op de stationsklok te kijken hoe laat het is.
Wat gaaf zeg. Ik vind het altijd wel mooi hoe ze zo’n complex mechanisme kunnen maken. Maar de Hublot die voor de Laferrari is gemaakt gaat nog net iets verder.
@clarkson: die ziet er ook indrukwekkend uit. Maar dit is echt spuuglelijk.
@MAB: Haha het is inderdaad niet de mooiste nee. Maar toch blijf ik het gaaf vinden. En wie weet ziet hij er in het echt best leuk uit.
@clarkson: Nou vind ik die Hublot voor LaFerrari toevallig bijzonder lelijk, en deze juist weer mooier. Maar zo zie je, smaken verschillen. Dat het technische hoogstandjes zijn, daar is iedereen het over eens denk ik. Al die klokjes worden trouwens in mijn achtertuin gemaakt (ik woon in CH), en wij werken voor de R&D afdelingen van de grote horlogemakers. En sommige dingen die zij met de hand kunnen is echt onwaarschijnlijk knap. Andere dingen zijn dan weer teleurstellend low tech, maar dat terzijde…
@MDA: r&d??
Lelijke horloges zijn te kopen, smaak niet.
Mooi niet, wel indrukwekkend.
Ja, waar blijft nou het eerbetoon aan de Alfa 159?
@caferacer: voor de zoveelste keer uitgesteld.
@Dizono: Haha, geniaal!
Dit horloge past natuurlijk perfect bij de Chiron: fantastisch op technisch gebied maar qua uitzicht trekt het op niets.
Zoals @clarkson al zegt is het natuurlijk geweldig om te zien hoe ze zo’n complex mechanisme kunnen maken, maar het horloge is toch wel heel erg lelijk. Geef mij dan maar maar een Patek Philippe die wat minder complex van buiten uitziet.
Kan ik er ook de tijd op zien?
Doet me eerder denken aan optimus prime “transformers”.. zal wel aan mij liggen😁
En zoals het bij tegenwoordig veel luxe-horloges gaat, kun je de tijd amper aflezen. En dat is best, voor de tijd te lezen kijk je toch gewoon op je smartphone :). Degelijke horloges zijn voor de liefhebberij of/en om mee te pronken. Las laatst een artikel van een zakenman die 2 horloges om zijn polsen draagt. Een exclusieve Omega en om zijn andere pols een smartwatch. De Omega is zijn pronkstuk, zijn ‘beloning’ de smartwatch vind ie enorm handig voor zijn berichten etc…
@scaglietti612: Che Guevara (due terrorist) droeg 2 rolexen. Aan iedere pols heen .
Mooie techniek die mechanica maar horloge is lelijk zeg!
Dit laat duidelijk zien hoe secuur gereedschap tegenwoordig is ..

Dit hele principe bestaat nml al 300 jaar ..
Verschrikkelijk. Dan liever een RM voor dat geld.
Vind die eerste gericht op de Veyron zeker een mooi klokje. Heeft volgens mij ook prijzen gewonnen. Deze is volgens mij niet meer afleesbaar met je handen aan het stuur.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).