Dit is Bentleys eerste SUV

Auteur: , 18 Reacties

Hoewel Bentleys Chelsea-tractor pas in 2016 2017 op de markt komt dacht de PR-afdeling dat het geen kwaad kon alvast zijn neus de wereld in te sturen.

Bentleys CEO, Wolfgang Schreiber, is in ieder geval dolenthousiast: “It will create a completely new segment in the SUV market“, aldus de Duitse eindbaas (dat is PR-speak voor ‘hij wordt nóg duurder dan een Cayenne of Range Rover’). Of het eindresultaat de vieze smaak van de EXP9 F ook wegspoelt? We zullen het zien…

Een jaar na Bentleys asobak verwachten we een productieversie van de Lamborghini Urus, en rond deze tijd, of misschien een jaartje later zal er ook wel eens iets SUV-achtigs van Rolls-Royce komen, misschien ook niet. Rijke mensen willen graag hoge luxe wagens, wen er maar aan.

Afbeelding van de Bentley-truck met zijn anime-kijkers HIER in het groot en HIER vanuit de ruimte met een NASA-telescoop.

Update: Bentley’s SUV zal de eerste plug-in hybride van het merk worden!18 reacties

Lijkt op een hoog-op-de-poten Continental.
@TimoBac: Komt misschien omdat het een Bentley is.
Stiekem lijkt het me een heerlijke bak!
@emilio89: idd! Ik vond de concept maar niks, maar dit ziet er wel gelikt uit
Mmm apart.. Toen Bentley de EXP 9 F SUV Concept onthulde moest ik er niets van hebben, en vond ik hem gruwelijk lelijk! Maar nu ik een beetje aan de nieuwere Bentley-lijnen gewend ben geraakt (Koplampen Mulsanne, Facelift-modellen van de Continantal GT’s etc) vind ik het concept op zich wel gaaf!

Maar hoe dan ook, een Bentley + SUV vind ik heiligschennis!
Ik kan me voorstellen dat ze na die monsterlijke concept eerder, nu zo gauw mogelijk een ander neusje op ons netvlies willen hangen.
En ja, dat gaat natuurlijk net als bij de duitse 4 (Porsche mag wel meedoen, vind ik): alleen de maat veranderen, niet het ontwerp.
de spreuk schoenmaker, blijf bij je leest gaat tegenwoordig voor geen een fabrikant meer op lijkt het
Net echt.
ik las #newbeetle ipv #newbentley
Doe maar niet Bentley, doe gewoon maar niet…
Please????
Nu ik terugkijk op de EXP9 F vind ik hem er best gaaf uitzien.
Ik ben best benieuwd naar die #NewBentley.
De voorkant van de originele is echt mooi maar die van de concept… Afschuwelijk,
ik heb die exp9 f altijd erg mooi gevonden!
Doe mij maar die exp9 f maar prachtig eigenwijs
Voor Spyker wordt de kans kleiner en kleiner om als eerste een hyperdeluxe/snelle/dure SUV als eerste op de markt te zetten (tenzij ik een SUV over het hoofd zie). Was de Peking to Paris al op de markt geweest dan had de PtP het rijk voor zichzelf. Na 2015 wordt het dus “een van de velen” in dit marktsegment. Jammer.
Ach, Bentley heeft al eerder een SUV gemaakt. Weet bijna niemand, was een kleine serie op speciale bestelling van (wie anders) de Sultan van Brunei.
Google maar eens op Bentley Dominator.
En dat is dus geen verbouwde Range Rover, wat wel werd beweerd.

Dan lijkt dit er beter uit te zien.
Dat interieur! Ik ga sparen
had toch gehoopt dat ze meer in de richting van het vorige concept gingen , dit lijkt meer een Continental Gt op hog epoten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).