Dit is de £6 miljoen kostende DBS GT Zagato

Auteur: , 28 Reacties

Daar is 'tie dan in het vlees.

Aston Martin en Zagato kennen een lange geschiedenis. In 1960 was er de Aston Martin DB4 GT Zagato. Een Aston Martin DB4 met een nieuw koetswerk van Italiaanse makelij. Dat lijkt de perfecte combinatie te zijn, Italiaanse looks in een Britse GT. Nu Aston Martin de DB4 ‘Continuation’ heeft onthuld, krijgt hij een hypermoderne broer. De moderne interpretatie van de DB4 GTZ: dit is de DBS GT Zagato.

De basis is – what’s in a name – de DBS Superleggera. Een DBS Superleggera kost, laten we het bij de origine houden, ongeveer 200.000 pond. De DBS GTZ gaat zes miljoen pond(!) kosten. De Zagato-versie laat echter al vrij snel zien waar het geld in gaat zitten. De carrosserie van de normale DBS is al bloedgaaf, die van de DBS GT gaat nog even een stukje verder. De nieuwe carrosserie is nog excentrieker. De achterkant heeft wat weg van de voorganger Vanquish Zagato, met de bijzondere achterlichten. De voorkant is compleet nieuw, met de grote opvallende grille. De ruitvormige stukken in de grille kunnen bewegen, zodat ze stilstaand een mooi designobject zijn en rijdend genoeg lucht voeden aan de V12.

Aston Martin DBS GT

In het interieur gaat het feestje verder. Ja, de essentiële stukken komen uit de DBS, maar dan bekleed met rood leer. Verschillende stijlstukken zijn uitgevoerd in goud. Het ziet er zeer bijzonder uit, maar dat mag natuurlijk ook wel voor dat geld. Het gouden thema wordt doorgevoerd naar de buitenkant, met gouden Aston Martin en Zagato-logo’s, een gouden streep op de zijkant en gouden velgen.

DBS GT Zagato

Motorisch beschikt de auto natuurlijk over de 5.2 liter Twin Turbo V12. Je betaalt niet 5,8 miljoen pond extra voor vergelijkbare prestaties met de DBS, dus heeft de DBS GT 765 pk in plaats van 725. Alles aan de auto schreeuwt “bijzonder”. Dat is hij ook: er wordt een DBS GT gekoppeld aan elke DB4 Zagato Continuation. Daar komen er 19 van. Een bijzonderheid is het zonder twijfel. En in deze wereld van extreem dure auto’s is 6 miljoen euro ook niet meer wat het geweest is.

Aston martin DBS Zagato28 reacties

Als ze er nou een andere set en kleur velgen onder geplaatst hadden was het een topper. Dit doet afbreuk aan het totaal, dat verder werkelijk fantastisch is
@vtie: ik vind vooral die remklauwen te opzichtig, als die zwart zouden zijn, zou het geheel er een stuk beter uitzien.
Is 6 miljoen voor ze allebei? Of moet je ook nog eens 2 miljoen betalen voor de db4? Want dan vind ik het een beetje duur ;)
@mrb: Nee, 6 miljoen voor de twee samen. Wel exclusief belastingen en met de beperking dat die DB4 Continuation niet af fabriek op kenteken te zetten is.
Tis misschien wel de laatste AM Zagato ….
Rood en goud geen goeie combinatie.
@fendercd60: wel!
dcg via Android app
@jules713: echt iets voor jou dan: https://www.motorauthority.com/news/1070276_red-gold-dream-mercedes-mclaren-slr-up-for-sale
@dcg: grappig, lijkt wel wat op een funny car 😂 🤣
Niet normaal hoe lelijk
Nagenoeg perfect, afgezien van de net iets te grote grille en de net iets te platte koplampen.
Phoe, dat is heel gaaf. Zet maar voor de deur bij mij. Kan ik ernaar kijken.
Die neus lijkt wel van een Meerval en dan die zes miljoen … idioten genoeg daarvoor
Normaal ben ik een enorme Zagato fan; vooral als we het hebben over Alfa’s (Ja, ook van de SZ), maar dit vind ik eigenlijk niet echt een herkenbaar Zagato design; de kont is mweh, t profiel wat over de top.

Doe mij die ouwe dan maar..
Interieur lijkt eerder van de vantage te komen, waarom al die moeite als de basis een dbs is?
Het logo doet mij altijd denken aan de Zaibatsu gang uit GTA2
Wat een ontzettend schitterende auto om alleen al naar te kijken! Serieus zitten denken aan of ik iets van kritiek kan leveren, en het enige is dat het interieur iets strakker en iets minder rommelig had mogen zijn. Verder top ingredienten natuurlijk Aston + Zagato = kunst!
Die grille is écht gaaf!
Oei, dat is toch wel iets te veel van het goede en/of te kitscherig voor mij.
Overduidelijk voor de Chinese/Arabische markt gemaakt. Wat een ontiegelijk ordinair ding is dit zeg. Gatverdamme.
Ik verwacht dat we dit model vrijwel nooit op deze planeet’s openbare wegennetten tegen zullen komen. Wellicht een kleine bijrol in Fast & Furious #14 of #15.
Bij plaatje negen ben ik opgehouden, doe mij maar die leuke oude AM!
Wie kan dat goud eens in gun metal / titanium shoppen? Daar knapt ie denk ik enorm van op.
Als ik niet beter wist, dan had ik gedacht dat dit de auto zou moeten zijn waarmee James Bond naar de hoeren zou gaan
Dat is echt van de pot gerukt veel geld voor zo iets 😂 mensen die dit kopen hebben het geld niet nodig dus ik ga niet lopen mauwen over de huizen die je er voor kunt kopen, maar denk alleen al in autoland… Dit of een Koenigsegg én een Pagani? Chiron speciaaltje? YOLO: F40 én F50 én Enzo én LaFerrari? Nja, de koper hoeft nooit te kiezen.. maar kan me voorstellen als ze het in deze markt niet verkocht krijgen.
Een schande voor de naam Zagato. Dit designer huis is beroemd geworden met het livhter maken van sportauto’s en bijzondere, aërodynamische carrosserievormen. En dan dit gedrocht….. idd: voor arabieren…
Prachtige body, maar dat interieur… veel te kitscherig
Gave auto maar 6 millioen ???? Ik had liever 1 millioen gezien want dat zou betekenen dat ons geld nog waarde had.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).