Hierin komen de Corvette C8 en BMW overeen

Auteur: , 22 Reacties

Niet perse het meest geweldige ding wat je kon 'lenen'.

Corvette

De Chevrolet Corvette C8 is radicaal veranderd, zoals we allemaal weten. De auto heeft zijn motor nu achter het passagierscompartiment liggen, niet ervoor, zoals hij al sinds 1953 heeft. Daar gaat het vandaag even niet over, want die discussies over of dat goed of slecht is zijn nu al lang genoeg gaande. Vandaag richten wij ons op een ‘innovatie’, iets waar BMW al een tijdje nogal veel gezeik mee heeft.

Matt Farah van The Smoking Tire heeft al een stukje mogen sturen in de nieuwe Corvette. Wat hij er van vond staat op zijn YouTube-kanaal, een klein dingetje wat hij op Twitter zette is wat ons opviel. De Corvette heeft kennelijk deels gegenereerd motorgeluid, wat er ondersteuning door de speakers geblazen wordt.

Op papier is het helemaal geen gek idee. Bij BMW werd het ooit in leven geroepen in de M5 (F10), maar was het écht ‘logisch’ in de i8. Die had een vrij kleine motor en daarom is geluidsondersteuning misschien wel een goed idee. Bij Renault vonden ze het ook een leuk idee, de Clio RS (uitgaande generatie) had zelfs variabel motorgeluid. Zo kon je het geluid van een Nissan GT-R of Clio V6 door je speakers blazen.

Toch is het niet een functie die kan rekenen op veel lof van autoliefhebbers. Het mechanische gedeelte van de motor moet zijn werk doen voor het geluid natuurlijk. Goed, Chevrolet heeft dus ook ‘speakergeluid’ toegevoegd aan de Corvette C8, zo weet Farah mede te delen.

Valsspelen? Of is het juist fijn dat de V8-roffel van de LS-motor even extra wordt versterkt in de cabine? En als Chevrolet er echt zo trots op was, hadden ze het dan niet zelf meegedeeld?22 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ik verwachtte iets in de trant van ‘eigenaren hebben de minste vrienden’ of ‘eigenaren hebben de meeste SOA’s’.
@jaapiyo: of….. ‘gebruiken en minst de richtingaanwijzer’…
Ach, zolang Tesla ze niet achterna loopt…..
Tja, als ze ook auto’s in plekken zoals California willen verkopen zullen ze wel moeten. Dat harde brullen enz is allemaal veel te spannend voor de Hipster enclave.
Wen hier maar alvast aan, dit is een voorbode van elektrische auto’s waar je eender welke motor soundtrack kan laden, zal waarschijnlijk gecategoriseerd met een bibliotheek volgens decennium, merk, motor enzoverder…
@Volvo_440_turbo: je haalt de woorden uit mn mond. Helaas zal dit wel de toekomst zijn.
@Volvo_440_turbo: dat is er al een decennium dat heet de vroombox
Zeer vreemd ik heb haast alle youtube vids al gezien en als er iets niet mis is het wel het geluid SMH !!
Maar het zal wel de enigste overeenkomst blijven want Corvette reed en zal ook rondjes om elke BMW blijven rijden (bron: Ringtijden )
@RobUSA: SMH??
@zesinlijn: sex met Harry?
@zesinlijn: Shaking My Head :)
@RobUSA: dus je hoort fake geluid en constateert vervolgens dat er geen gebrek aan geluid is..?!
@robusa: Goede vergelijking ook wanneer het ene merk geen “supercar” variant heeft. Om een eerlijke vergelijking te doen moet je dus twee dezelfde modellen pakken. Dus wat zijn de twee modellen die overeen komen [M4 GTS en Camaro ZL1, coupé en straat legaal]
M4 GTS deed de ring in: 7:27:88
Camaro ZL1 deed de ring in: 7:29:60
@speedgeek:Eens maar neem dan wel ook het topmodel van de Camaro ZL1 1 LE : 7.16 en leg dan nog de prijzen ernaast en de Camaro kost dan de helft.
@RobUSA: die is niet straat legaal volgens EU normen. Dan zal je als goed vergelijkbaar materiaal daar een M4 GT4 tegen over moeten zetten.
Ik rij bmw en heb ook corvette c7 gereden. Allebei goeie autos. Corvette kan je echt niet vergelijken van 10.jr terug. Corvette kan je ook lange afstanden/comfortabel rijden
Er zal ongetwijfeld ook nog wel een bosch pinker module of ruitenwissermotor gedeeld zijn met een Ferrari of lambo of up! (yours).

Maar toegegeven die motorgeluiden doorheen de luidsprekers. Mèh!
Dan hoor ik het liever gewoon niet.
https://www.youtube.com/watch?v=JoL1vYvCZyI
Whyyyyy ??
@robusa: Geluid is top !
@RobUSA: wat mij vooral opvalt is hoe rap de motor daalt in toeren. Opvallend voor een relatief low tech Amerikaanse V8.
@poes: En vandaar dat ze erg betrouwbaar zijn met zeer lage onderhoudskosten en een zeer lange levensduur en de totale prijs van een auto veel lager kunnen houden.
Apart. Lijkt deze heerlijk rochelende en brubbelende Amerikaanse V8 toch niet nodig te hebben.
Motorgeluid over de speakers oppimpen is altijd nep en fout.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).