Audi toont ons eerste stukjes elektrische ‘A7’

Auteur: , 6 Reacties

Er zit een grotere versie van de Audi e-tron GT aan te komen.

Audi e-tron concepts

Audi doet hun best om de elektrische auto deel van de samenleving te maken. Zo is de huidige e-tron die je kunt kopen gewoon een nette SUV die niet van de daken schreeuwt dat hij elektrisch is. Het lijkt erop dat Audi daarom experimenteert met ‘coole’ elektrische auto’s. Kijk maar naar de e-tron GT die eraan zit te komen. Een gave vierdeurs coup√©, maar dan volledig elektrisch. Die mogen we in 2020 of 2021 verwachten, maar er is nog meer.

Audi heeft namelijk speciaal voor hun grote(re) elektrische modellen het PPE-platform in leven geroepen. Dit is een elektrisch platform wat gedeeld wordt met Porsche om de modellen ter grootte van de e-tron, Taycan en de aankomende e-tron GT en Q4 e-tron. Terwijl zij aankondigen hoe en wat op het gebied van het PPE-platform, gaven ze een paar cryptische afbeeldingen vrij. Hier zien we de eerdergenoemde modellen, met een extraatje.

Audi teaser

Het vierde model is een model wat lijkt op de e-tron GT maar erboven in het gamma geplaatst wordt. Hoe en wat wordt later duidelijk, maar we kunnen de vorm, wat kleine designdetails (zoals de koplamp op onderstaande afbeelding) en dus het platform afleiden uit de plaatjes. De auto zou een soort elektrische A7 worden.

Audi teaser

Audi doet dus hun best om de elektrische auto’s een beetje extra ‘cool’ mee te geven. Of dat gelukt is, dat moeten we maar zien als de e-tron GT en zijn grote broer op de markt komen. Een tijdje geleden liep Casper tijdens zijn proefrit met de Yaris GRMN een setje A7’s met camouflage tegen het lijf, misschien een voorbode op deze nieuwe elektrische A7?6 reacties

Zie ik daar nou een acceptabel formaat gril?
Die coupe ziet er wel heel strak uit. Die door ontwikkeling van de A5 blijft toch mooie auto’s opleveren.
Kom maar gewoon door met die A5 e-tron
Die gele pijl maakt een hoop duidelijk
Is er nu niemand die zijn Audi deftig kan parkeren?
Ik heb begrepen dat de auto die gebaseerd is op het PPE-platform, het formaat krijgt van een A5 SB en niet van een A7.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).