Dit is de Audi RSQ e-Tron

Auteur: , 16 Reacties

Flashbacks!

Audi-RSQ

We nemen je even mee terug naar 2004. Een Amerikaanse science-fictionfilm genaamd I, Robot is te zien in de bioscoop, met Will Smith in de hoofdrol. De film toont een scenario in de verre toekomst, met futuristische problemen zoals de overmacht van robots. Dat is even niet relevant, wél relevant is de Audi die Smith gebruikte in de film. Een Audi RSQ, een eenmalige concept car die speciaal ontworpen was voor I, Robot. Er bestaat een fysiek model van, maar het is voor een groot deel gewoon een marketingstunt.

RSQ

De wielen, of het ontbreken ervan, evenals de Lykan-achtige ‘zelfmoordvleugeldeuren’ geven aan dat de RSQ niet in productie zou gaan. Toch is de auto best invloedrijk geweest. De auto bood qua design een goede basis voor de eerste Audi R8 in 2007. Ook de voorgestelde motor, een vijfliter grote FSI V10 (waarschijnlijk hetzelfde blok als in de vorige RS6), vond zijn weg in productiemodellen. De unit van de R8 was uiteindelijk een 4.2 liter V8 of een 5.2 liter V10, maar het komt in de buurt.

Het is daarom makkelijk om te denken dat het laatste project van Audi een wegwerpauto is. Voor de film Spies in Disguise van 20th Century Fox wordt de naam RSQ afgestoft en rijdt de hoofdpersoon wederom in een vette Audi concept-supercar. Er is een keerzijde: de auto bestaat niet. De film is namelijk een animatiefilm en dus zijn er geen ‘echte’ auto’s nodig. De RSQ e-Tron heeft wel degelijk de hersenen van de Audi-designers getraind, maar een echt model van de auto zal er in de verste verten niet komen.

RSQ e-Tron

Het geeft de designers op een manier wel vrij baan. Er hoeft verder geen rekening gehouden te worden met realisme, dus kun je compleet los gaan op het ontwerp. Want er is niks coolers dan een auto met gadgets voor spionnen. Wat die gadgets zijn, zullen we zien in de film die pas in september 2019 in de bioscopen draait. Is het overigens toevallig dat de RSQ voor de film Spies in Disguise werd gemaakt? Nee, de hoofdpersoon uit de film wordt vertolkt door Will Smith. Hey, is dat even toevallig! De e-Tron in actie check je hieronder:16 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ziet er erg futuristisch uit maar er klinkt gelukkig wel een verbrandingsmotor.

Zou wat zijn als straks Fast and The Furious elektrische auto’s gaat gebruiken, niet meer schakelen tot de 17e versnelling en hoor je de halve film alleen maar banden geluid en windgeruis
@allesmetturbo: electromotoren kunnen ook behoorlijk janken.
@kobus1967: meestal hoor je vooral de overbrenging die aan de electromotor zit
@allesmetturbo:
Ja inderdaad. Die films zijn zodanig realistisch dat ze nooit zullen durven het geluid van een v8 te gebruiken over het geluid van de elektromotor 😏😅
@allesmetturbo: Zou wat zijn als er nog meer van die kut films gaan komen, ongeacht welke autos ze nu gaan gebruiken. Ooit is het goed geweest en we zijn dat punt ondertussen al meerdere jaren voorbij.
@duckmefaddy: 2Fast 2Furious was er al teveel aan eigenlijk…
Wat een gaaf ding!!!

Erg jammer ze hem niet in het echt gaan bouwen en het bij ‘Voorsprong door animatietechniek’ blijft.
Pfoe hé! Hier kan Tesla echt niet tegenop! Een getekende Audi! En dan heeft Tesla alleen maar een gewone, echte auto. Ik moet het ze nageven: ze hadden gelijk toen ze zeiden “wacht maar tot wij met een elektrische auto komen!”
@jeroenwz: die wordt momenteel in Brussel gebouwd fyi.
@misterdrogba: Zegt VW. En we weten hoe betrouwbaar hun claims zijn…
Meh, ik wacht wel op de audi RSQ e-tron allroad sportback quattro s-line
De RSQ e-tron kan zomaar komen als de opvolger van de R8, die als er al een opvolger van komt, 100% zeker volledig elektrisch wordt.
Wat een kut namen en ditto modellen zeg. Ik heb net dat artikel van die oude RS6 gelezen. Dat waren nog eens coole tijden. Dat de dikste Audi’s iets lager en breder waren dan de normale en zilveren spiegels hadden. Toen waren de S8 en S3 nog echt indrukwekkend om te zien. En nu is het de ene na de andere Tupperware S dit en RS dat.
Kan zo in GTA 4
Lijkt me wel een geinige film, eigenlijk.
Ha! Het muziekje van de Volkswagen Easy Private Lease reclame is geremixt voor deze film. Én een T3 gespot in de parkeergarage die opblies. Volgens mij is VAG sponsor van deze animatiefilm. Lijkt me wel een toffe film.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).