Dít is de bloedmooie Mercedes EQS

Auteur: , 31 Reacties

Das Beste oder Elektrisch.


Elk merk heeft tegenwoordig zijn label voor elektrische auto’s. Denk aan de Auto e-tron, BMW i-serie en natuurlijk de Volkswagen ID-modellen. Bij Mercedes-Benz vallen de milieuvriendelijke en vooruitstrevende auto’s onder het ‘EQ’ label.

Er is al een Mercedes EQC, een elektrische SUV van het formaat GLC. Dan is er een Mercedes EQV, de elektrische uitvoering van de Mercedes-Benz V-Klasse. Uiteraard hoort er bij zo’n label ook een absoluut topmodel. Welnu, die is er: Mercedes-Benz noemt hem heel toepasselijk EQS.

Het is een geheel elektrische auto met volledig variabele vierwielaandrijving. De elektromotor levert een vermogen van 350 kW (476 pk) en een maximum draaimoment van 760 Nm. De 0-100 km/u sprint neemt minder dan 4,5 seconden in beslag. De topsnelheid van deze bloedmooie limo bedraagt ‘meer dan 200 km/u’.

De Mercedes-Benz EQS heeft een accupakket van zo’n 100 kWh. Volgens de WLTP-testmethode is het mogelijk om op één lading 700 km ver te komen. Snelladen is uiteraard mogelijk. In 20 minuten kun je de accu’s tot 80% bijladen. Kijk, dan wordt elektrisch rijden ook een alternatief voor mensen die veel lange afstanden rijden. Uiteraard is de auto te bezichtigen op de IAA.31 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Nouja bloedmooi… een 500sec of een 300sl is bloedmooi. dit? meh.
@rikv99: moet wel zeggen dat dit lekkere lijnen zijn!
@rikv99: huh, doe dan een 560sec.
@geenidee1975: die zou Ferry van der Zaaaaaande ook pakke jeh!
@kennone: dasne skonne woaguuuh… 😂, die rijdt honnettwinnig, honnettwinnig meh gemak!
@geenidee1975: Ach de amateur in mij… bedoelde ook de 560… ;(
@rikv99: front is gejat van Nissan/Renault/… Hyundai mss? ’t Is moeilijk origineel te blijkbaar…
Prachtige auto! Kan er al ge-pre-ordered worden?!
EeN tEsLa Is SnElLeR oP dE 100!

Acceleratie is niet het enige waar elektrische auto’s goed in zijn. Ik denk dat zeker een S-klasse, of het nou een coupe of een sedan is, enorm gebaat is bij een elektromotor. Veel koppel en toch fluisterstil. Plus je bent in staat om de hele layout van een auto aan te passen, weg zijn de aandrijfassen in de middentunnel, weg is de bult in het dashboard waar de versnellingsbak zou zitten. Veel meer been- en hoofdruimte (in potentie) en de meer modulaire bouw zorgen voor eindeloos meer mogelijkheden om je interieur in te delen. Ik ben benieuwd wat de toekomst ons gaat brengen, met deze EQS als mooie voorbode.
Bloedmooi is de enige juiste omschrijving, ja! Wat een prachtig apparaat. Gooi er een wat normaler interieur in, monteer van die iPace-achtige verborgen handgrepen en produceren die hap!

Overigens ook leuk hoe blij en trots Gorden Wagener naast zijn meest recente creatie staat te shinen. Al die anderen lachen als een boer met kiespijn, als ze al lachen, maar hij is oprecht blij en trots met het resultaat. en terecht!
Graag 1 op 1 de markt in gooien; wordt het straat/weg beeld alleen maar aangenamer van!
Een hele grote elektrische CLA met blauwe lampjes. Hij is zeker niet lelijk, maar ik kan zo tien mooiere Mercedessen opnoemen.
@dutchdriftking: in de verste vette geen CLA. Minder banaan, minder overhang, meer verwijzingen naar de hogere modellen (zie de achterlichten bijvoorbeeld).

Als het ergens op lijkt dan is het een Tesla vanwege het silhouet.
Wat een lelijk ding! Zal de echt Hollandse lease gier zich wel weer helemaal kleurendoof op rukken…..
“Bloedmooi” is een groot woord. Knapper dan een Tesla, dat wel.
In 20 minuten 80% volgeladen? Dan is dit een 1200SEC :P
@paulvtec: ik moest lachen. :)))
@geenidee1975: Graag gedaan!
Welke idioot dacht:

“Hé, voor onze fotoshoot zoeken we even het meest doodse , steriele, rechtlijnige, grijze, gebetonneerde stukje stad dat we kunnen vinden, wat dat geeft de juiste sfeer aan ons nieuwste technologisch hoogstandje… “
@Esprit_de_Flandre: vergeleken met zo’n achtergrond is je onderwerp al gauw fleurig 😊
Trouwens, bloedmooi? Ik vind er niet veel speciaals aan eigenlijk. Het ziet er een vrij generieke vorm uit, met stijlkenmerken van de EQ-lijn opgeschilderd voor en achter. Als je er een andere merkstijl zou opplakken, laat zeggen Hyundai, zou het ontwerp ook werken…
@esprit_de_flandre: ja dacht ik ook al en lijkt niet echt op een Mercedes
Mooi zeg. Hoog ‘I, Robot’ gehalte, ben benieuwd hoe snel en met hoeveel aanpassingen dit in productie gaat.
Ja, bloedmooi is correct!
vind hem wel mooi maar erg blauw een chrome grill is denk ik mooier
Beeldschoon. Niets meer aan doen.

Alhoewel…. Interieur-wise zou je juist het midden console wat helemaal door loopt naar achter achterwege kunnen laten. Dat de stoelen kunnen draaien. Ideaal om te pokeren terwijl de auto je van A naar B brengt…
Bloedmooi idd
Erg mooi.
Zou hem zeker nemen als volgende s zolang hij maar onder de 2ton is.
700km is meer dan zat voor mij en als hij zo snel kan laden zou 400-500km zelfs genoeg zijn.
Ik denk trouwens dat dit concept interieur, en dan met name het display in het midden heel veel zegt over hoe de nieuw S-klasse eruit gaat zien. Op spy shots is ook al gezien dat er een joekel van een scherm in het midden van de test wagens hangt. Jammer want als iets geen luxe gevoel bij mij geeft zijn het wel touchscreen schermen, zeker als ze de (ver)werksnelheid hebben van een Samsung Galaxy S2, wat vaak het geval is bij veel automerken.
Ik vind het wel wat weg hebben van een computermuis
Als concept heel mooi. Straks in werkelijkheid net zo’n gedrocht en met wanstaltige grille zoals de EQC.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).