Dit is de BMW M6 GT3

Auteur: , 17 Reacties

Gefortuneerder racers, dit is BMW's GT3-snoepje voor 2016.

BMW levert sinds 2010 de Z4 GT3 uit aan raceklanten met GT3-ambities, maar die coupé gaat met pensioen, om vanaf volgend jaar te worden vervangen door de BMW M6 GT3. Daarmee hebben de Duitsers weer een passend antwoord op de Continental GT3 van Bentley en de Mercedes-AMG GT3. Op de M Night, de traditionele opening van het M Festival bij de Nürburgring, werd de M6 GT3 alvast getoond in een psychedelisch wrapje, om de niet alle details in één keer vrij te geven. Maar combineer de foto met deze eerdere schetsen en je hebt al een aardig beeld van de klantenracer waarmee BMW in 2016 het GT3-seizoen betreedt.

Dit is de BMW M6 GT3

Details over de M6 GT3 zijn nog schaars, maar we weten dat de auto minder dan 1.300 kg weegt en het schakelwerk door een sequentiële versnellingsbak met zes versnellingen wordt verricht. Verder is de wielbasis van deze silhouetracer langer dan de reguliere BMW M6 en levert de 4.4-liter V8 onder de kap 500 pk en “absurd veel koppel” om snel uit een langzame bocht te komen, aldus BMW-fabrieksrijder Jörg Müller. Vanaf 2016 zien we hem aan de startlijn van nationale en internationale GT3 kampioenschappen.17 reacties

Dan vraag ik me af: rijd dit niet heel anders dan zo een z3 gt3? Zijn toch vrij verschillende auto’s om in dezelfde klasse te racen lijkt mij
@keeper1: silhouetracer wil zeggen dat het dus alleen de kap van de m6 is zoals vroeger bij je RC autootje.
Onder de kap kan het dus erg gelijkend zijn alleen hebben ze bij deze gekozen de m6 te promoten ipv de z4.
@Foramen: idd, maar toch best goed voor het imago van het model.
@foramen: danku :)
@foramen: toch vraag ik mij af hoe ze deze dan bij het gt3 kampioenschap gaan inschrijven. De SLS, 911’s, 448’s en v12 astons zijn overduidelijk geen silhouette racers, maar gestripte productiewagens. De bentley heb ik nog nooit van dichtbij gezien, daar weet ik het niet van.
@lambo4all: Ik zou niet weten hoe het reglement van de GT3 klasse er uitziet, legde naar aanleiding van het artikel alleen uit wat een silhouetracer is.
Nice
Het zou leuk zijn als ze een nieuwe m1 zouden bouwen en daar de gt3 van bouwen
@agera: dan is misschien een gt4 variant een betere optie, zoals porsche deed met de cayman
Minder dan 1300kg. Dus gewoon lichter dan een 2 serie. Dat zal wel lekker spelen met 500pk!
@E34M5Touring: idd, komende v 1845kg standaard M6
@E34M5Touring: is nogsteeds veel te zwaar voor een racewagen..
Komt er wel een opvolger voor de Z4?
Als je denkt dat je alles op het gebied van teasers en hypen hebt gehad, verzint BMW het om een auto te pre-onthullen, waar gaat dit heen?
Zo op het eerste oog een fraaie auto ben benieuwd naar het eindresultaat en hoe het rijdt.
Nice maar wel een lange neus lijkt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).