Dit is de Bugatti Chiron van een ambassadeur in Marokko

Auteur: , 41 Reacties

Beter dan een Hindustan Ambassador.

Chiron

Opschudding in Marokko door een pakketje van DHL! Tsja, de een laat door de pakketbezorger een setje nieuwe Hella’s aanrukken, de ander doet hetzelfde met een Bugatti Chiron. Zo kon het gebeuren dat de peperdure auto op het vliegveld van Casablanca opdook, zonder dat iemand leek te weten van wie de auto was.

DHL

De Franse hypercar is natuurlijk prima vervoer om mee voor te rijden bij Rick’s Café Américain met Ilsa Lund aan je zijde, maar welke rijkaard kan zich dat veroorloven? Foto’s van de Bugatti deden al snel de ronde op de sociale media en de speculaas was niet van de lucht. De koning van Marokko? Een of andere hoge ambtelijke pief? Een grootindustrieel uit Marrakech?

int

Doch alle mensen die dit dachten zaten ernaast. De Bug is namelijk van een Qatari genaamd Abdallah Fellah Abdallah Daoussari. Deze fella is de Qatarese ambassadeur in Marokko. Het moet een geruststellende gedachte zijn voor alle andere Qatari dat als ze assistentie nodig hebben van de ambassadeur deze snel ter plekke kan zijn. Toch benieuwd wat Pete Hoekstra, de kersverse Amerikaanse ambassadeur in Nederland, hier tegenover kan stellen. (via 24info)41 reacties

Sorry hoor, maar dit is gewoon belachelijk. Dan ben je als ambassadeur toch ook echt al je schaamte kwijt. Nee, dat is geen jaloezie maar in dit soort functies vind ik wel dat je je wat bescheidener mag opstellen. Vooral met zo’n maatschappelijke functie.
@stfu: rede daarvoor is? Je weet half niet hoe lastig deze baan is. Ik weet het uit ervaring je moet 24/7 bereid zijn om te werken en vakanties heb je nouwelijks. Meer dan terecht dat je je zelf wat mag gunnen. Dat vergeten veel mensen en vinden het belachelijk als mensen zichzelf wat cadeau doen. Misschien is een nieuwe Bugatti wat overdreven maar als hij het zichzelf kan veroorloven gun ik het hem zeker.
@lambocars: Goed verhaal hoor, veel werken, weinig vakantie enz maar als onze ambassadeur in Marokko zichzelf een Chiron zou kunnen veroorloven dan gaat er toch wel iets goed mis met zijn salaris van onze belasting centen.
@Donstil: Wie beweert dat hij dit van zijn salaris moet betalen? Misschien heeft de beste man gewoon een vermogen opgebouwd of geërfd voordat hij als ambassadeur aangesteld werd… Bovendien beschouwen sommigen een aanstelling als ambassadeur een erebaan.
@Donstil: in Qatar betalen ze geen inkomstenbelasting. 0%. Nul procent inkomstenbelasting. Net zoals in Dubai.

Überhaupt is belasting betalen weinig aan de orde in de UAE.

Deze post en de meeste hierboven zijn gebaseerd op onwetendheid en een algemene ontwikkeling van mensen met een heel, heel klein wereldje.
@stephane8200: serieus, 10 mensen die dit plussen? Het gaat er toch niet om hoe deze mijnheer dit verdiend heeft? Stel dat Mark Rutte vreselijk rijke ouders zou hebben, dan nog zou het ongepast zijn als hij in een Chiron voor kwam rijden..
@kareljansen: je snapt het nog steeds niet. In een land waar overheidsfunctionarissen niets met belasting of andere door burgers betaalde zaken te maken hebben gelden andere normen.

De vergelijking met Rutte spreekt voor je onbegrip want je redeneert vanuit jouw heerlijke simpele referentiekader vanuit Nederland.

Waarom zou je überhaupt iemands functioneren beoordelen op diens bezit? Ik zie geen relatie tussen beide zaken.

Ik neem het je niet eens kwalijk want je weet waarschijnlijk niet eens beter.
@Donstil: Is toch totaal niet vegelijken. Quatari, Emirati, en Kuwaiti worden geboren met een olieveld in hun achtertuin. En ook een Nederlandse ambassadeur kan miljonair zijn door andere verdiensten. Misschien had hij een bedrijf voordat hij ambassadeur werd. Neemt niet weg dat er een verschil in mentaliteit is. In Nederland zou het not done zijn. Daar denken die arabieren anders over.
@wijsneus: Juist, vergeet echter niet dat diezelfde Arabieren ook anders denken over het helpen van vluchtelingen, zelfs als het hun directe buren zijn. Daar doen ze namelijk niet aan, net zoals ze niet aan mensenrechten doen. Slavenhandel is echter geen probleem … Nee, commentaar hebben op het rijden van een auto van 1000 lokale Marokkaanse jaarsalarissen wordt weggezet als ‘kleinzerig’; i.p.v. die mensen aanspreken op hun verantwoordelijkheid, wat een schrijdend gebrek aan opvoeding !
@dawwg: als Marokko nu het toonbeeld was van mensenrechten. Ik noem slechts West-Sahara en dan mag je de rest zelf met Google nazoeken.
@wijsneus: heel veel emirati’s en soortgenoten hoeven slechts enkele jaren te werken in een publieke functie, beetje vergelijkbaar met de dienstplicht van vroeger in Nederland. De rest van hun leven kunnen ze wat aan thee lurken, en in een winkelcentrum omhangen. De gemiddelde douane beambte, of medewerker van immigratie rijdt al een Mercedes AMG G-klasse.
@lambocars: ik geloof goed dat ze hard werken maar dat is niet een miljoenenauto waard. Plus veel ambassadeurs zijn nogal arrogant, omdat ze geen boetes bv. hoeven te betalen. Ik sprak er laatst 1 en die zei doodleuk: “Ik hou van hard rijden, maar ik hoef toch geen boetes te betalen haha”. Ik zat echt hem aan te kijken van: nou, goed hoor. Wees er maar trots op..
@stfu: jij zou je keurig aan de snelheid houden als jij je boetes niet hoeft te betalen?
Moraalridder
@hplh: als ambassadeur heb je toch wel een voorbeeld functie of niet? Of heb je schijt aan het land waar je zit? Dan zit je niet op de goede plek of wel?
@lambocars: nouwelijks??? Man man man
@maarten020: rede vind ik daarbij in deze zin ook wel zorgelijk 😉
@lambocars: bescheiden en Qatar gaan niet samen…
@maarten020: inderdaad. Lijkt alsof heel veel mensen er weinig van snappen. Waarschijnlijk van een belangrijke familie en deze functie of titel heeft niets met arbeid zoals wij dat kennen te maken.
@stfu: dit zien typische arabische acties.
@stfu: hij komt wel uit Qatar, dit is voor hem wat een golf GTI voor ons is.
@koekwaus: kom kom. Dit is meer de S amg daar.
@stfu: Als iemand privé een auto koopt voor zichzelf, maakt het dan uit welke functie hij bekleedt? En al zou het zakelijk zijn, in een aantal Arabische landen is een dergelijke auto heel normaal.
@stfu: er gaan geruchten dat hij deze Chiron tegelijk met een Tesla Model 3 heeft besteld. De Chiron voor privé en de Model 3 voor verantwoord zakelijk. De Chiron heeft een levertijd van 1,5 jaar…
@rhellema: en de tesla een van 3 jaar 😂
@stfu: het basisinkomen voor een Qatari zonder dat er een prestatie tegenover staat is al een aantal euroton per jaar en daar bovenop krijgen ze zaken als een woning etc. vaak gratis van de staat. Als je er dan wel wat voor doet (zoals deze ambassadeur) zit je vrij snel in Bugatti gebied.
Tijd voor een andere beroep.
Ik denk dat Pete Hoekstra een pantservoertuig heeft proberen te bedongen. Bang dat hij ergens in een van onze vele ‘no-go’ zones als politicus in de fik gestoken wordt.
@camber24: Fake news!
@flatsix010: nee, fakkel nieuws
@camber24: lach er maar niet te hard om…..
Och och wat een gejank weer onder de reacties. jaloezie ten top.

Lekker boeiend of hij dit zakelijk kocht, prive kocht en hoe die het voor elkaar heeft gekregen? snap nooit waarom mensen daar moeilijk over gaan doen. gun het die vent gewoon ipv moord en brand roepen dat het niet normaal is voor zo een functie. Wellicht koninklijke familie? of uit een grote industriele familie zoals die landen kennen (de “al shaya” familie runt bijv nagenoeg 99% van alle winkels en winkelketens in kuwait bijvoorbeeld), wellicht goed gedaan in de bitcoins? of in de canadese wiet aandelen de laatste tijd… er zijn vele opties.
Ach, ik werk voor de Nederlandse overheid en ik zie ook gewoon ambtenaren in Maserati’s of Porsches rondrijden. Ethisch verantwoord? Nee absoluut niet. Maar het gebeurt ook gewoon hier.
@baklava: wat heeft dat nou met ethisch verantwoord te maken. Misschien hebben ze wel jaren geld opzij gelegd om zo’n mooie auto te kunnen bezitten. De selectieve verontwaardigheid is echt typisch Nederlands, “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg…” pffff…kansloze jaloezie.
@maarten020: in Nederland is belasting betalen aan de orde. Daar niet. Dus ik vind de vergelijking met Nederland nogal dom.
@stephane8200: ik kwam niet met die vergelijking
@maarten020: was ook niet aan jou gericht uiteraard.
@maarten020: ben het grotendeels met je eens, maar soms komt het wat dubbel over als mensen een bepaalde sociale rol vervullen. Bijvoorbeeld je huisarts; leuk voor hem dat ‘ie goed verdient (hij krijgt de baan immers niet cadeau) maar als je de dikke Porsche ziet die hij van jou en andermans ellende kan betalen geeft dat soms een beetje een moeilijke indruk. Kan me dan voorstellen dat je wat subtieler in je keuze bent.
@davelepeef: ik vind het jammer dat het je in NL blijkbaar niet gunt. Heb je in de VS of dichterbij huis Italië een mooie auto krijg je een duim omhoog en bier in NL wordt je auto gekrast en moet je “normaal” doen..2 woorden: afgunst & jaloezie
Ligt het aan mij of wordt dit ding nogal basic getransporteerd??? Ik verwacht dat zo’n auto in een gesloten trailer voor m’n deur wordt gebracht, niet dat ik, voor ik er zelf aan heb gezeten, er foto’s van op internet zie rondvliegen?
En heel simpel gedacht, als beambte zou ik me niet op de plaat laten zetten als ik met m’n reet in andermans’ auto zit. Weet verder de omstandigheden niet, maar het lijkt weinig discreet?
Allah tie 10 chirons… veel plezier ermee pik!
Vraag me af of hij met zijn chiron voor rijdt als hij op het matje wordt geroepen door de Marokkaanse koning bij een diplomatieke rel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).