Dit is de coolste badge voor op je auto

Auteur: , 37 Reacties

Je kan de ///M-plaatjes van je 316i halen, dit wordt de nieuwste rage.

Brenthon

Merkwaarden, beleving, kwaliteit, historie. Zomaar een paar redenen waarom wij autoliefhebbers bepaalde merken een warm hart toedragen. Als kenners dragen we dan graag de specifieke merken aan als Lotus, Alfa Romeo, Alpine, Saab of Honda. Het gros van de mensen gaat echter voor de wat meer voorspelbare route: dik, Duits en premium. En dan niet zozeer vanwege de ‘merkwaarden’ als een romige zes-in-lijn (BMW), over-ontwikkelde bouwkwaliteit (Mercedes-Benz) of catastrofaal onderstuur (Audi), maar puur en alleen voor de badge. Of zoals @Jaapiyo zou zeggen: Baaaháadge.

Brenthon

Daar komt dit briljante merk om de hoek kijken: Brenthon. Nooit van gehoord? Wij ook niet. Op hun site staat een hele reeks aan foto’s die eigenlijk wel een beetje bekend voor komen. Dat is ook logisch, want het zijn allemaal bekende auto’s als de Audi R8, Hyundai Veloster of Kia Sportage. Wat is er dan anders aan een Brenthon dan het standaardmodel hoor ik u zeggen? Dat is het mooie: helemaal niets.

Brenthon

Brenthon richt zich namelijk enkel en alleen op badges. Je brengt je willekeurige auto naar Brenthon, zij zetten er Brenthon-badges op en je bent helemaal het mannetje (m/v). Aan de ene kant is dat natuurlijk complete kolder. Een Kia Optima met Brenthon badges is nog altijd een Kia Optima. Aan de andere kant, als er Bentley logo’s op een VW Phaeton staan, betalen we ook graag meer. Toppunt is natuurlijk de 218d Gran Tourer, die auto is voorzien van BMW badges, maar dat is het. Wij, als consument, willen graag gewoon misleid worden. Aanschouw hoe reguliere huis-, tuin- en keukenauto’s ineens enorm stijgen in aanzien. Niet in de laatste plaats door de frêle dames die zich enorm aangetrokken voelen tot mannen die zo’n badge in de grille hebben staan. Over 5 jaar rijden we rond met vergulde Brighton badges. Let maar op.

Brenton37 reacties

Kraaltjes en spiegeltjes ..
Echte petrolheads zijn er gek op ..
-edit: nutteloze bijdrage-
@lincoln: Spiegeltjes zijn nog niet half zo geliefd als ik graag zou willen zien in het verkeer.
Briljant. Ik wou dat ik het had verzonnen. Maar VAG was ons allemaal voor.
Plak maar een Brenthon badge op die meid met dat rode jurkje, kan er wel mee leven dat ze merkloos is.
@piquet1986: kijk uit hoor. Ik hoor een me2’tje aankomen
Maar wat nou als je een Audi hebt? Moet je dan 4 van die logo’s in je grille plakken????
@raoufff: Yep! Gaat goed samen, de gemiddelde Audi rijder denkt toch een 4x betere auto te rijden dan de rest.
Brenthon klinkt ook als ” brand on ” eigenlijk wel logisch dus.
Volgens mij zie ik niets nieuws dit is wat chinezen al sinds jaar en dag doen toch?
Zijn we straks allemaal primijum, wedden dat dit uit de koker van Jesse Klaver komt, nu nog aan de eekhoorntjes pyjama !
@desjonnies: bedacht op zijn wekelijkse vrije papadag.
Ik vind dit prachtig! Gewoon een dikke fuck-you naar alle grote merken die jaren lang hun best hebben gedaan hun positie in de markt te verwerven. Of het aanslaat bij het grote publiek, nee denk het niet.
@potjak: volgens mij kun je zonder consequenties geen BMW (en al helemaal geen Ferrari) onder een ander label verkopen zonder goedvinden van de desbetreffende fabrikant of je dient een daadwerkelijk aangepast model op de markt te brengen zoals Ruf en Alpina.
@potjak: lees nog eens, jij de consument brengt je eigen wagen naar hun en zij plakken er de logotjes op. Als consument mag je natuurlijk
Helemaal zelf bepalen welk logo je op je wagen wilt hebben.
@mopar: denk ik niet want het is een professioneel bedrijf die het faciliteert.
@potjak: Dat maakt toch niets uit. Ze doen niets anders behalve hun logo erop plakken. Ze geven geen modelnamen aan de auto’s die ze aanpakken en verkopen de wagens zelf niet. Ze verkopen alleen een badge die erop gemonteerd kan worden. Niets anders. Dat is niet tegen de regels.

Als ze zelf auto’s in voorraad zouden hebben en die zouden verkopen en marketen als zijnde hun eigen ontwerp, dan zou dat wel tegen de regels zijn. Dit wat ze nu doen valt meer onder tuning.
@mopar: men voorziet een auto met ‘hun’ merk. Dit is een pure rebranding…
@potjak: rebadging
@potjak: je snapt het nog steeds niet…..goed, wat jij wil.
Swek!
Maar er is niks mooier dan een Alfa Romeo badge, dus het nut van deze meuk ontgaat me dan ook volledig.
@trustmeiamanengineer:

Alfascisten zijn dan ook echte petrolheads ..

Plak em op een fiat of Opel of Nissan bijv. ..
@lincoln: precies, of op een Alfa of Jaguar.
Mij ontgaat nog een beetje wat nu precies het voordeel is?
Is dit een slechte grap?
Nieuwste rage, een Brenthon badge, én…

“Over 5 jaar rijden we rond met vergulde Brighton badges. Let maar op.”

Net zoals hele volksstammen met Ralf Lauwren, Tommie Hillfinger, Lowie Vuitton en Armanie zooi rond sjouwt maar dan met auto’s…
@moveyourmind: bij het vergulde tanden publiek zéker
@sanderm3: Penisnijd?
@moveyourmind: en uit pure afkeer alle namen verkeerd spellen, haha
Nou eerlijk gezegd ziet het er op die Kia Optimus Prime wel beter uit dan dat cheap ass Kia logo.
@e36thuglife:
Waarom zou het Kia logo goedkope kont zijn? Heb je liever een Aston Martin ripp off logo voor Kia, net als ze bij Genesis hebben gedaan? Toyota heeft toch een soortgelijk logo en Mazda ook? Het is herkenbaar dus het werkt.
@stationcar:
Waarom staat tegenwoordig bij elke reactie van mij ‘je reactie moet nog worden goedgekeurd’? Sta ik op de zwarte lijst ofzo?
@stationcar: Nee dat is bij mij ook zo. Dat betekent dat je reacties zo dope zijn dat de autoblog mannetjes ze altijd als eerste willen lezen.
Ik wil er 2
Of juist helemaal niets. Ik haal altijd type aanduiding en zelfs logo audi en volvo eruit. Bij mn bmw.gaat moeilijker
Ipv een m plaatje op je 316i
Weer Jalopnik archief van een week oud gelezen zie ik?

In Zuid Korea is er hoge import tax op buitenlandse auto’s dus je ziet daar eigenlijk alleen Kia’s, Hyundai’s en SsangYong dus als je iets anders wil dan de rest van je collega’s/buren is dit dus een mogelijkheid. Ik vind het wel grappig. Zoals ze het op een eerder genoemde website noemde, de definitieve stap in badge engineering.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).