Porsche Panamera Sport Turismo is Autoblog auto van het Jaar 2017

Auteur: , 52 Reacties

We like!

Porsche Panamera Sport Turismo

Sinds 1 december konden jullie weer stemmen via een poll op onze frontpage. Deze poll was een shortlist met 14 modellen, nieuwe modellen die dit jaar(!) zijn uitgekomen en dus ook in Nederland op de weg te zien zijn. In tegenstelling tot andere ‘verkiezingen’ gaan we dus niet in de toekomst kijken en gokken welke auto er populair zal worden, of welke auto er volgens journo/dino’s de beste is. Neen, het publiek kiest de winnaar. En ja, jullie hebben gekozen.

Met zo’n 4.000 stemmen is de de Porsche Panamera Sport Turismo de winnaar geworden. Een terechte winnaar wat ons betreft, want Porsche zette een zeer mooi en vernieuwend model neer. Nederland is een stationwagen-land en deze station van Porsche is de ultieme alleskunner. Volgens velen is ‘ie fraaier dan de standaard Porsche Panamera en daar waren jullie het blijkbaar mee eens. Tevens is de Porsche Panamera Turbo S e-hybrid Sport Turismo waarschijnlijk de snelste stationwagon ooit, nog een reden om verkozen te worden tot de Autoblog auto van het Jaar!

Ter info, de winnaars van afgelopen jaren waren de Alfa Romeo Giulia (2016), de Volvo XC90 (2015), de Porsche 918 Spyder (2014), de Tesla Model S (2013), de Ferrari F12berlinetta (2012), de BMW M5 (2011) en de Saab 9-5 (2010).

Image credit bovenin: deze shots van een grijze Panamera ST.52 reacties

En nu allen naar de dealer om ff één en een kwart tonnetje stuk te slaan.
@connielingus:
Welke Panamera koop jij bij de Porsche-dealer voor EUR 25.000,-???
@bennyweisz: een en een kwart is toch 125.000€ of ben ik nou gek?
@wimco: vind dit nog steeds weinig. Hoe kan je daarvan de Turbo rijden??
@connielingus: Het is geen Panamera maar een Panamera Sport Turismo!
Verder is een kwart miljoen voor dit stuk blik in Turbo uitvoering gewoon lekker prijzig.
Een paar opties aanvinken en hij kost je €250.000.
@t16: Gewoon een stationbak dus ..
@connielingus: Eens! Hahaha. Super dat het topsegment nu de Stationwagon ontdekt. Ik ben benieuwd of er genoeg verkocht worden buiten Europa. Ik dacht ergens gelezen te hebben dat 10% van de Panamera kopers gaat voor de Sport Turismo. Ik vind dit zeker de mooiste Panamera. Fijn dat Porsche hier een prijs weet te winnen op AutoBlog. Ik moest ook nog denken aan de Porsche 928 die in 1998 de auto van jaar verkiezing won. Toch wel armoede dat gewone automerken de huidige AutoBlog lezers niet meer weten te boeien. Een lichtpuntje is dat de Stelvio mooi tweede is geworden in deze verkiezing. Die zijn te koop van 55K. Dat bedrag kun je uiteraard ook uitgeven aan wat opties om je Panamera Sport Turismo leuk aan te kleden.
@ibssr: Precies, de Porsche is veel te duur noch vernieuwend.
Het is de verlate station-variant van een bestaand model, de wagon, de estate, de 5-deurs met neerklapbare achterbank. I.m.h.o. geen verkiezing waardig.
@ibssr: Stiekem hoop ik op een familiale uitvoering.
En wanneer wordt deze verloot onder de stemmers/reaguurders?
Nou is een auto fraaier maken dan een standaard Panamera niet heel moeilijk natuurlijk… Maar goed, het is best wel een gave kar, en als Turbo S e-hybrid een krankzinnig snel kanon.
Dus de reacties over dat iedereen hier ‘VAG-hater’ is kunnen ook de prullenbak in.

Vind het zelf trouwens de mooiste Panamera. Keurig ding.
@viezefreddyw: “de mooiste Panamera”. Tja onder de gedrochten ………. Blijft een lelijk ding, technisch knap maar erg zwaar, log lelijk
@spideriv: Ik vind hem niet zo lelijk hoor. Vind het een mooie auto om te zien.
@viezefreddyw: ben zelf geen porsche fan maar kan deze wel waarderen
Hij is veel mooier dan het vorige model en verder gewoon een hele goede auto

Wat ik vooral bizar vind is dat iedereen hier alfa geil is wat resulteert in de stelvio op de 2de plek van de verkiezing.
De stelvio ziet er niet uit, is een matige auto en voor een merk als alfa eigenlijk gewoon een schande..
Ik zag net dat er in het totaal maar 4.001 stem gegeven zijn en dat de Porsche daarvan er 736=18% stemmen heeft gekregen, in de tekst lijkt dat anders, maar goed dan lijkt het allemaal wat mooier.
Het was niet mijn keuze, maar evengoed gefeliciteerd.
@Orichy: 14 auto’s en dan bijna een vijfde aan stemmen krijgen is gewoon veel…
Ik wist niet eens dat je kon stemmen, grappig…
Blij te zien dat zo velen het met mij eens zijn :-)
Ik kan al niet meer wachten!
@9114life: Je zit zeker alleen op de app? Stemmen kon alleen via de website..
@pieterpoes: ja bijna alleen op de app.
Hoe bestaat het :( Wordt alleen maar verdrietig van zulke auto’s. De Multipla van Porsche
Ik vond het eigenlijk maar een middelmatig lijstje. Geen van de auto’s sprong er echt uit naar mijn mening.
Dikke bak!!
Terecht, ik vind dit zelf ook de ultieme station. Erg fraai, vooral de kont.

Nu nog een winnend lot..
Lelijk, spuuglelijk, gefeliciteerd allen.
Maar de auto is het geld niet waard. Als een derde vd prijs belasting is betaal je toch 120 rooien voor een auto die, volgens Porsche zelf, maar 80 rooikes waard is. Stationswagen of nie.
In 2010 de saab 9-5.
Haha waren alle stemmers dronken?
@hplh: Nee hoor, dat was dat jaar gewoon verreweg de mooiste en beste auto. En dat ook nog in een periode dat Autoblog er nog toe deed: kreeg 30% (!!!) van de 20.000 (!!!) stemmen! Da’s nog wat anders dan die paar stemmen voor de Panamera…
@svenska_aeroplan_ab: dat komt omdat er nu een app is. Ik kijk alle artikelen via de ios app en ik ben nog nooit een poll tegen gekomen.
@dirkiii: Nou, ik zit vanaf vrijwel het begin op Autoblog, en er is al tig jaar een app.
@svenska_aeroplan_ab: de saab die benoemt werd komt uit 2010 dus dat is 7 jaar geleden. De tijd dat de i-pad nog een luxe was. Nu ligt er in elke woonkamer minimaal 1 tablet. En de ios app is er sinds 2010 en de android app sinds 2011. Ik denk dat het wel degelijk iets uitmaakt als er in de app geen poll is.
Tja, typisch Nederlands is ie zeker: een VAG stationwagen in lease grijs. De natte droom van elke vertegenwoordiger die er nu al 1 heeft, maar dan een Golf Variant met 90 pk diesel ofzo… Kop boven het maaiveld uit dan gaat hij eraf, zelfs in de topklasse. Caravan erachter en het plaatje is af.
@svenska_aeroplan_ab: tsja, de Zondag.. verplicht langs de schoonmoedert.. morgen weer werken.. ik snap de frustratie maat..
@lekkaah: heeft gewoon gelijk in mijn ogen .. niks te maken met bezoek aan schoon mama.
Hoe vast zit jij in patronen eigenlijk? Het lijkt er verdacht veel op of lepel je clichés op (heb je wel een schoonmoeder?)
Bij ons is het 1) geen straf en 2) niet aan vaste dagen. Misschien ben ik een uitzondering 😂
@bischero: ik heb meerdere schoonmoeders.. nou jij weer..
@lekkaah: Ik weet niet, of dat een pluspunt is?
@lekkaah: slow clap 👏😂
Een gezinsauto? De bezoekers van autoblog worden burgerlijk.
@mashell: we worden ouder. We groeien met de site mee
Weer een leasebak ..

Arme Nederlanders ..
En dat staat in het lijstje van de 9-5 en de Giulia.
Hoe krijg je het verzonnen; zo een lelijk en vooral niet kloppen ontwerp (achter overhang anybody?) krijgt de meeste stemmen.
Maar goed, priemiejum scoort blijkbaar ook op dit forum 🤔
@bischero: heb je de wagen al eens in het echt gezien? Ik vond het er op foto’s ook niet uitzien. Totdat ik de wagen in het echt zag. Het is echt een indrukwekkende wagen waarvan het design heel harmonieus is, en dat is knap voor zo’n grote stationwagen.
@mashell: ja ik heb hem wel degelijk in het echt gezien .. snap je punt, maar blijf het gewoon geen mooie auto vinden.
Heb voor de Arteon gekozen, ben geen VAG freak maar dat vind ik wellicht de meest (positief) ‘verassende’ nieuwe wagen van dit jaar van het lijsjte.
@lekkaah:

Dichterbij democratie komen dan dit gaat het niet worden voor een NLer ..
@lincoln: dit is gewoon een raadgevend referendum georganiseerd door stichting aap. De uitslag zegt Porsche Panamera Sport Turismo maar in de beste traditie van uitslagen van referenda negeren kies je gewoon weer een Opel Astra als leasewagen.
@mashell: Die keuze is toch een Skoda Octavia Stationwagon(Of hoe het ook heet?), in de kleur grijs/grauw.
Als “Value For Money”.
Ik heb zelf op de kia gestemd. Persoonlijk vind ik dit 1 van de meest lelijke auto’s de je nieuw kan kopen. Helemaal op de eerste foto. Ik vind het gewoon een spuug lelijk ding. Maar noem is eemn nieuwe Porsche die wel mooi is. Dat lukt je ook niet !
Geloof ik niets van. De Giulia had de meeste stemmen.
@imba: Correctie, ik bedoel Stelvio.
Echt .. zoek een mooie auto in plaats van zo’n afgetrapte en opgeleukte Lada 112.
De eerste Panamera. De éérste Panamera was mooi. De gefacelifte kon ik al niet pruimen, teveel 911 stuff erin.
Net als de ‘vernieuwende’ Cayenne eind 2010. Bah, bah, bah, bah, bááááááh !! De eerste was gewéldig. Heb er van genoten, heerlijk onderscheidend van al die ‘ikbenweereenporschedielijktopdevorigezestigmodellen’.

Waarom moet alles bij Porsche op elkaar lijken ?

Er zijn een áántal Porsches die mij wel kunnen bekoren. Maar Porsche moet steeds weer een geweldige auto verNEUKEN totdat het teveel lijkt op een uitgemolken 112 jaar oude koe. Bah.

Excuses voor de klaagzang, maar het is net alsof een merk gewoonweg geen vernieuwing kán bedenken. Niet alleen Porsche heeft deze ‘ziekte’, maar veel merken zoals Porsche zijn er niet.

Gelukkig heult er in onze schuur nog een échte Porsche waar geen enkel ander model op lijkt. Heerlijk.
Een uitgerekte Macan lijkt me op deze foto

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).