Dit is de fraaiste GT86 tot nu toe

Auteur: , 47 Reacties

Hopelijk is er een nieuwe trend op komst.

Elke periode kent zijn kleuren. In de jaren ’70 scoorden bruin, oranje en felgroen uitstekend. In de jaren ’90 kwamen alle mogelijk pastelkleuren voorbij. Tegenwoordig lijkt het alsof wit en matte tinten te lang salonfähig zijn gebleven. Kijk voor de lol eens naar de mogelijke kleuren voor een willekeurige Mercedes-Benz of BMW: veel verschillende tinten grijs. Gaat dat nog veranderen? Vast wel. En hopelijk wordt de boel vervangen door groen! Het is de favoriete autokleur van ondergetekende.

We hebben al wat voorbeelden voorbij zien komen en vandaag is het Toyota dat aantoont dat donkergroen zeer goed kan staan op een auto. Het laatste wapenfeit uit Japan is namelijk deze Toyota 86 British Green. We beginnen met het slechte nieuws, dit speciaaltje is alleen verkrijgbaar op de Japanse markt. De auto is zeer smaakvol aangekleed. Het koetswerk is gespoten in donkergroen. De velgen zijn brons, met daarachter knalrode Brembo remmen. Verder heeft de auto een bescheiden spoiler. Toyota heeft niets gedaan met de motor, die levert nog altijd 205 pk.

Toyota 86 British Green '19

In het interieur wordt het plaatje afgemaakt. De 86 British Green heeft namelijk een two-toen leer-alcantara interieur in het zwart en cognacbruin. De zwarte delen hebben bruine stiksels en de bruine delen juist weer zwarte stiksels. Verder kenmerkt de Toyota 86 British Green zich door het niet hebben van een navigatiesysteem. Eigenlijk is dat een geweldige keuze. Dit is een moderne klassieker en over 10 jaar is het toch zwaar verouderd. De auto kan tot eind mei besteld worden bij de betere Toyota dealer in Japan voor 3.3 miljoen Yen, omgerekend iets meer dan 26.500 euro.47 reacties

Perfecte spec zo.
Heeeeel gaaf 👌🏻
Een prachtige uitvoering. Zeker voor een mooie GT, jammer dat deze Toyota dat niet is.
Prachtig apparaat!
Het zal echt wel leuk rijden en in deze uitvoering ziet het er allemaal best aardig uit. Maar op de een of andere manier rijpt dit autootje niet lekker. Beetje iel, beetje aftermarked-accessoires-foldertje: misschien omdat hij bij introductie al ‘over de datum was’.

Een oude Z3 coupe ligt lekkerder op het netvlies.
@eklasse: het was de bedoeling dat de koper dit als een blank canvas zag en alle verfraaiing zelf aanbracht.
@gulli: oja, dat klopt inderdaad. Ooit iets over gelezen.
Meh
Staat em niet mis. Toch zou ik groen enkel kiezen bij luxe GT’s zoals Bentley of een luxe SUV zoals RR. Ook een 911 met cognac interieur is heerlijk, of wat gezegd van Alpina-groen?
Groen is een belachelijke kleur voor een auto. Misschien een gifgroene Lambo, voor de rest kan ik geen auto verzinnen die er op zijn best uitziet in het groen.
@pallas: Mini, Jaguar en eigenlijk wel alle Britse mobielen.
@utregcity: Bij britse auto’s zijn we door de jaren heen geconditioneerd om BRG mooi te vinden, of het objectief mooier is is een tweede… Iederen mag uiteraard vinden wat ie wil maar Claude Monet was het met mij eens, just saying….
@pallas: tja! Als die ouwe van Monet ’t ermee eens is dan kan ik m’n argumenten met zo goed gelijk in de prullenbak gooien! 😝
@pallas: En die reed ook al auto? 🤔
@utregcity: vast wel, hij blies pas in 1926 zijn laatste adem uit.
@pallas: wil je nu zeggen dat je groen niet mooi kan vinden omdat Claude Monet zijn bedenkingen er over heeft?
@rhellema: Dat is precies wat ik zeg
@pallas: vandaar dat ie zoveel tuinen, parken en vijvers schilderde (en een vrouw in een groen jurk)…
@vroaaar: Dat was gewoon zijn werk, moeilijk natuur schilderen zonder groen. Privé liet hij geen mogelijkheid onbenut om zijn afkeer van de kleur groen te delen met iedereen die het wilde horen. Ik kan het weten, ken namelijk iemand die een documentaire heeft gekeken over mensen die Claude heten.
@pallas: ik zag er ook iets over op pagina 6 van de Google zoek resultaten, dus het is waar.
@pallas: Ik kan ook geen auto verzinnen die er het best uitziet in het grijs. Niks mis een groene DB7 oid.
@pallas: een F-type coupé in Brittish racing green met a: chocolade bruin of b: mooi licht interieur. Dat is wel erg mooi hoor, sjiek en toch bruut, hetzelfde als de auto
@pallas: paljas
@pallas: Bentley continental gt, Koenigsegg Regera’s, diverse Aston Martins, Bugatti Chiron, Porsche’s, Ferrari’s, Mclaren Senna’s, Audi’s, Lancia’s, BMW’s, Jaguars, Mercedessen. Oftewel zo’n beetje elke auto.
@antoombom2000: Groene Continental ziet er uit als een enorme pantoffel…
@pallas: Volvo 340 ziet er pas uit als een opa pantoffel
@pallas: en als ‘ie roze is, ziet ie er uit als een enorme Barbie-auto.
@drdre1: haha ja, wat een lelijk ding in elke kleur.
@pallas: Ik wel hoor, makkie! http://www.vsoc.nl/collection/sold/citro-n-ds-19-cabriolet-chapron-1964-forrest-green
@creaminator: Das valsspelen, ik ben biologisch niet in staat iets negatiefs te zeggen over een DS…
Zo zo ..
Echte schijfremmen nog well ..

Om de Alpina fangirls te overtuigen dat het een echte is ..
De fraaiste geeft je net geen kokhals nijgingen… goed bezig toyota.
Heeeuul mooi :)
via Android app
Nu nog een Rocket Bunny body-kit en het is perfect
Hoe groot is hij in vergelijking met de supra. Daar ben ik benieuwd naar
Ah, ik snap hun plannetje al, die slinkse Japanners ook.

In verhouding tot de Z4 Coupe, ziet de GT86 er natuurlijk fantastisch uit. Een ideaal moment dus om dit model eens extra aan te prijzen. En ik moet zeggen, het werkt ook nog.
Het zijn toch vooral de senioren die de Toyota showroom weten te vinden. Dit zal hun aanspreken. Ik heb liever een rode Supra, maar waar vind ik die Toyota showroom?
Deze moest je eigenlijk in linksgestuurd versie hebben en dan een supercharger erop met 100 pk erbij. Dan is het een perfecte toerwagen.
Kleurtje is top!
Groene lak en pindakaasleder. Altijd 10!
Meestal is British Racing Green wel fraai op een auto maar hier misstaat het in mijn ogen op de een of andere manier. Dan veel liever de (fantasievolle naam…) BLue Edition:

https://ph-classic-prod-images.s3.amazonaws.com/nimg/38117/GT86BlueEdition_05.jpg" alt="Image" />
Relaxt, gaat m’n mosgroene 944 nog harder in waarde stijgen.
Dus eigenlijk net zoals de Roland Garros versies van 20 jaar oude Peugeots ;)
Ja.
Het staat goed, dus het kan wat mij betreft.
Staat goed!….. Op een Bentley. Doe maar gewoon normaal en laat dit over aan de tuner fanboy’s. Niet fancypancy doen met een Toyota
26.000 euro…. en hier start hij bij 60.000 …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).