Dit is de hilarische BMW-haatmail van een AB-lezer

Auteur: , 139 Reacties

Achter de schermen krijgen we weleens juweeltjes binnen waar we flink om moeten gniffelen, of dat nu de bedoeling was of niet. Dit was zo'n geval.

4-serie

Doorgaans krijgen via [email protected] beschaafde, vriendelijke, interessante en geinige reacties/tips/voorstellen binnen (waarvoor dank). Meestal van vrouwen die een beschuitje willen eten met @casperh. Soms zit er ook weleens zo’n bericht tussen waarvan je denkt ‘wat is dit nou?!?’. Het mailtje van G.Herman (echte naam bekend bij de redactie) was zo’n bericht.

De weloverwogen mail houdt het midden tussen een ordinaire subjectieve scheldpartij en de keiharde absolute waarheid. We wisten dat we er iets mee moesten doen, maar we wisten niet direct wat. Dus hebben we uiteindelijk besloten de mail maar verbatim* te publiceren. Komt ‘ie dan…

—Beste liever redactie,

BMW is het kwaad. De nieuwe M5 is werkelijk de grootste FAAL ever ever ooit ever in autoland. NEE, DOWNSIZE TURBO IS GEWOON KATJA APEKOPPEN!!

Ik was laatst in De Hel, een BMW-dealerschap, en stond naast een BMW 4-serie. Dat was ooit een klein, compact autootje, met prachtige lijnen en schitterend en uniek interieur. Nu is het een boot met wielen. Het exterieur is zo groot dat het groter dan een 7-serie uit de jaren ’80 is. Alles is recht en hoekig. De motorkap is zoals alle autos met motor in de voorkant: lomp, dik en stug, en vooral: lelijk. DIT IS NIET GOED TE PRATEN!!

Het interieur is nog verschrikkelijker. De stoelen zijn van hout, type 70s camping. De opties zie je op alle autos terug. En een LCD scherm voor de meters? WHAT. THE. SALMIAKBALLEN!!!????

De nieuwe M5 gaat nog een berg taartscheppen erboven op gooien: veel pks met ”lekker veel koppel onderin (ik hoop dat die woorden spontane COLA KOGELS veroorzaken bij iedereen die ze uitspreekt) en nog VEEL GROTER, ZWAARDER en vooral LELIK!!! EN ZONDE GEEN GELUID! EN GEEN DIKKE NA V8!!

BMW is gewoon EEN ZURE MAT. BMW haat autorijders. Ik wil graag een fund-me actie starten om een vliegtuig boven hun Rijswijk-gruppe Hauptkwartier rondjes te laten vliegen met een sleep waarop staat: BMW: JULLIE ZIJN GUMMIBEREN!!1!!11

HAAT!! BMW HAAT!! IK HAAT ZE!!

Fijne avondmaaltijd.—

*sommige krachttermen zijn mogelijk vervangen door smakelijke suikerwaren.

Nou vind ik zelf ook dat de hoogtijdagen (aankoopadvies) van BMW ongeveer in de periode 1985-2005 lagen, maar zo erg als Günter vind ik het nou ook weer niet gesteld met het merk uit Beieren. Ben jij het wel eens met deze heetgebakerde analyse?139 reacties

Ik vind eerlijk gezegd dat BMW kwa rijeigenschappen niet te evenaren is op dit moment. En vooral geen haat!! Reacties van haters aub want dit is mijn ervaring en mening. Alvast bedankt voor uw medewerking!
@vagtroep: jezelf vagtroep noemen en vragen of haters a.u.b. niet willen reageren.

De werking van een brein blijft wonderbaarlijk.
@2wheeler: lees!!!
@hplh: je hebt gelijk, mea culpa!
@vagtroep: meen je dat nu echt? Het merk dat zijn volledige filosofie weggooit voor pure winst. Ik heb een dagje met een 428i GC met M-pakket. Wat een stuiterbak was mij dat.
@leeno: haha, wat wil je als je een 4 serie rijdt met M pakket, dan kun je verwachten dat het stuiterd.
@bmwfreak038: dus…. als je een goed uitziende 4GC wil, dan is het niet erg dat het stuitert.
qua uiterlijk is de 4GC een prachtige auto, maar alleen al daarom zal ik m Nooit aanschaffen. En ja, ook ik heb een 428i GC met M pakketje gereden.
t ding had instelbare dempers: k dacht effe op comfort te zetten. wat die moffen bij bmw verstaan onder comfort weet ik niet, maar dat was gewoon vullingen verliezen. de tandarts was blij haha
@vagtroep: Heb je al eens met de nieuwe 5-Reeks Touring gereden? #FreudeAmComfort
@vagtroep: ik in april een groene Mercedes besteld en dat vind ik best kut.
Geen idee waarom je als AB dit soort verbaal gemankeerden een podium zou willen geven.
@amghans: Hier deed hij het voor. Al die aandacht en de hoop dat ze het op de voorpagina zetten.
@amghans: en dan ook nog eens gecensureerd…
@amghans: ‘verbaal gemankeerden’ veeg mij maar op! 😂

Ik snap deze briefmeneer een klein beetje als in ‘wat jammer dat de auto’s van BMW (en veel andere merken) alsmaar groter, zwaarder en aangekleed met dure, vaak overbodige junk worden’.

Maar dat een hoogtoerige NA motor weg is, dat is nu eenmaal de trend. BMW kan niet aan komen kakken met een 5-liter V8 met 600pk en 500nm bij 5500rpm die 1 op 4 zuipt terwijl de concurrentie een 600pk en 750nm turbo V8 gebruikt die zuiniger/(veel) sneller is. Dan verkopen ze maar een handje vol van deze dingen en dat levert geen poen op. Hoe jammer dat ook is.
@nerekop: keurig beschreven!!! … die plofkip denkt niet verder dan z’n snavel breed is. Hij snapt niet dat BMW een bedrijf is;)
@nerekop: BMW Fis (het ontwikkelingscentrum) denkt serieus over terugkomen van downsizing: 3 worden weer 4-cylinders, 4 weer 6. Wel altijd met turbo. Zoals wij allen weten, zijn de normverbruikcijfers van de downsizemotoren mijlenver verwijderd van de werkelijkheid
@560pk: en hele goede zaak! Ik meen ooit eens gehoord te hebben dat een wat grotere (turbo) motor eigenlijk veel constanter in verbruik is dan zo’n opgenaaid torretje dat enkele op cruisen met 80km/h zijn rendement haalt en anders boven zijn macht moet werken als het ware.
@amghans: lijkt wel op Facebook hier, recensies schrijven op die appie pagina dat er tegenwoordig geen koekjes meer liggen in de gratis koffiecorner. Die hoofdletters maken het ook helemaal af….
@amghans: zonder de ‘smakelijke suikerwaren’ blijft er idd weinig over om te lachen
Die opmerking achteraf over de smakelijke suikerwaren deed mij erg lachen. Mooie subtiele toevoeging / wijziging in het bericht van de antiturbo dude door AB..
Waarom geven jullie deze onzin ruimte op je forum. Zelden zoveel dom gelul gelezen.
@e34m5touring: BMW-rijder met lange tenen?

Edit: Of het woordje hilarisch gemist in de titel?
@autoblogger: Really?
@autoblogger: ook als het het woord hilarisch erbij schrijft dan wordt iets wat vooral zielig is nog niet hilarisch. De klager moet zich eigenlijk in München melden die jongens in Rijswijk verkopen ook alleen maar door. Of de klager moet gewoon eens in 2017 aankomen. Dat is het gemakkelijkste, gewoon ontdekken dat BMWs door hun formaat eindelijk een beetje comfort hebben, door hun LCDs eindelijk er ook van binnen courant uitzien en door hun turbo’s eindelijk ook een beetje lekker ontspannen te rijden zijn.
@e34m5touring: Welk forum? Heeft autoblog een forum sinds kort?
@baklava: Nou, blog dan. Whatever.
@e34m5touring: Je laat je wel een héél klein beetje kennen hoor. De redactie vond de mail wel grappig en meerdere lezers blijkbaar ook. En de essentie komt ook een beetje overeen met wat sommige redacteuren over het merk denken…

Ik ben Volvo-ist en zou prima kunnen lachen om zo’n soort brief over het totale gebrek aan 6-8-12 cilinder motoren bijvoorbeeld. WAAR ZIJN GOEDVERDOEMME ONZE GELIEFDE 5-CILINDER ROFFELBLOKKEN GEBLEVEN!?!?1?!?1

Seriously dude, neem het allemaal niet zo serieus. Fanboy.
@musje83: jammer wel van die vijfcilinders, gelukkig mag ik als ik t rijbewijs heb oma gaan chauffeuren in haar T5 😈
@musje83: Hahaha, ik had nog serieus willen reageren. Maar als je afsluit met Fanboy, zoek het lekker uit met je geneuzel. Lever vaak genoeg kritiek op BMW en de weg die zij inslaan. Maar op een normale manier. Dit soort bullcrap de ruimte geven vind ik echt waste of space. En ik kan hier geen humor in vinden. Of het nou over BMW, Nissan of Daihatsu gaat. Gewoon een stukje scheldwoorden en onzin. Als je dit onder een artikel zet wordt je 100% ge-edit. Alleen al om alle Caps etc.
@e34m5touring: Best dat je het geen ‘waardig’ artikel vindt. Is het ook niet, dit is typisch zo’n tussendoortje, een grappig bedoeld schrijfseltje dat vooral niet serieus genomen dient te worden. Maar het is een ‘brief’ die op een licht satirische wijze een aantal punten omschrijft die wel meer auto/BMW fans dwars zit bij onder andere BMW.

So fucking what. Trek er niet zo zwaar aan. Doe niet zo serieus. Reageer niet zo gebeten. Zeg dan zoiets als ‘het is net een klein kind die het schrijft, maar ik snap zijn punt wel’ of iets dergelijks. Maar zoals je er nu inklapt kom je gewoon over als… een fanboy, ja.
@musje83: Whatever.
@musje83: wat een geneuzel..
@musje83: Beetje hetzelfde als de ‘je stemt rechts, dus je bent asociaal’ discussies. Beetje onzinnig dit, als je wat vaker zijn reacties las dan kon je weten dat hij verre van een fanboy is. Nicknames zeggen niet alles. Maar het feit dat je hier zo geprikkeld op reageert, doet mij afvragen wie hier de fanboy is.
@prototypezero: Eh, nee dat is echt totaal wat anders. Ik zeg toch heel duidelijk -in mijn tweede reactie- dat hij als een fanboy *overkomt*? Ik vind gewoon dat hij dit veel te serieus neemt.
@musje83: Volgens mij doelt de door jou bestempelde “fanboy” niet zozeer op de kritiek op BMW, maar op de journalistieke waarde van dit artikel. en ik kan niks meer dan het daar gewoon mee eens zijn.
de 9-jarige thuis kan een beter stuk in elkaar draaien met een beter niveau voor humor.

Maar goed, ik kom al een tijdje steeds minder op autoblog omdat de voorpagina steeds meer gevuld lijkt te worden door peugeotjes met een loshangende uitlaat, spots die het daglicht niet kunnen verdragen en dan dit soort onzin. kreeg de link doorgestuurd, en daarom lees ik m.

Autonieuws van de straat.. dat was t toch?
Tegenwoordig is het meer “vulmateriaal wat toevallig over auto’s gaat”.

Geeft niet, ik haal m’n automotive info wel ergens anders vandaan, en kijk de reviews van wouter en casper nog altijd met veel lol op youtube.
@E34M5Touring: Haha, ik lach me rot hoe sommige mensen denken dat ze je kunnen inschatten aan de hand van jouw forumnaam. (Toevallig las ik al een paar keer dat je vrij kritisch bent op BMW)
@erwh: En helaas is ’n nickname nog steeds niet te wijzigen, want ik rij ook geen Volvo meer :)
@E34M5Touring: Als dit over VAG ging had ik je waarschijnlijk niet zo horen huilen.
@romeoalfa:

Idd .. die gast is gewoon op zijn kleine BMW pikkie getrapt ..
@lincoln: Klein? Man, ik pis met een pincet en microscoop.
@e34m5touring:

Schaar je bij deze onder de alfascisten ..
Met je gelhoofd en ray ban zonnebril ..
@lincoln: Zeker doen. Prada zonnebril tegenwoordig.
@romeoalfa: Ja want ik ben een notoire VAG basher. Doei.
@musje83: nog steeds dat zelfde belerende toontje als op nu.nl, jammer hoor!
@rhellema: Neuh, jij plakt dat label er gewoon lekker op om belerend te doen ;-)

Maar jij hebt op elk forum een andere nick om anoniem te blijven, of…?
@musje83: nee hoor, ik heb gewoon overal dezelfde nick zoals hier, ik hoef me niet te verstoppen achter een verzonnen naam.
@rhellema: Dan zeg jij mij helemaal niets, van nujij.nl. Doei :-)
@musje83: dat kan kloppen…om nujij.nl te kunnen lezen hoefde men niet te registreren. Bye bye
@musje83: wat een gezeik hier allemaal man
Dat het een vreemde overdreven mail is is duidelijk, maar een kern van waarheid zit er natuurlijk wel in. De kernwaardes van BMW zijn ver te zoeken natuurlijk, dat is alleen niet omdat bmw dat wilt maar de markt. Groter, comfortabeler, zwaarder, gedownsizde turboblokjes, voorwielaandrijving etc. Op papier allemaal heel leuk, maar rijplezier zoals je dat tot de jaren 90 kon krijgen ga je nergens meer vinden. Hoogstens bij wat exotische producten die niemand koopt.
@aarsgewei: geld dit niet voor ieder merk? De golf is ook alleen maar groter en zwaarder geworden. Audi a3 idemdito.
Moet dit?
Heeft ie nu een BMW gekocht of niet?
@leaper035t: nee een Aygo
Ik vind het eigenlijk wel grappig, dat AB dit plaatst, daardoor geven zij blijk een eigen koers weer gevonden te hebben. Dit is als AB in den beginnen was, heerlijk eigenwijs. Dank u wel AB.

OT: Inhoudelijk geldt dit eigenlijk voor bijna elk merk, waar het vroeger beter was, met echte auto’s en geen antibotsauto’s, zoals nu. Want dat lijkt mij de strekking van het verhaal.
Maar aan de huidige auto’s hangt natuurlijk ook een heel verhaal, waarom zij zo zijn, als zijn.
En daar kan je best een voorstander van zijn. Maar ook ik ben dat niet.
Ik gruwel eigenlijk ook steeds meer van al die modern hulpmiddelen, maar ik snap de bedoeling wel, maar ik zit er vaak niet op te wachten, ik wil zelf na blijven denken en bepalen.
@orichy: thanks, goed om te zien dat iemand de ‘oude’ stijl kan herkennen;)
@autoblogger: Als je de oude stijl opnieuw leven in wil blazen, hier een tip: “Caption-content”.
Dat wat werkelijk waar hilarisch en keek er elke donderdagmiddag weer naar uit!
Mocht zeker geen BMW leasen van zn baas
Ik heb 3 minuten van mijn leven verspilt door het lezen van deze tekst, zou ik die van jullie aub terug mogen..?
Dat is die antiturbo dude (ben zn naam ff kwijt) die sporadisch (altijd dezelfde) comments geeft..
@lekkaah: John nogwat heette die vent toch.
@e34m5touring: is dat dezelfde knakker die ook altijd Rosberg ophemelde?
@str8six: Ja die dus.
@e34m5touring: Ja, die had een 10e handse 335i met 4 ton op de teller gekocht bij JetCars van al z’n spaarcentjes, begrijpelijk dat je je dan genaaid voelt als er wat stuk gaat.. :’)
@lekkaah: Ja, fijn dat ie zo nog een beetje aandacht krijgt. Aan de tekst te zien is’t hard nodig….
@e34m5touring: john4545 bedoel je waarschijnlijk. Die begon hier in zijn reacties ook altijd over het feit dat een 3 serie groter is dan bijvoorbeeld een 745 it uit 1984. Aan de hand van dit schrijven kan je pas echt zien wat voor een debiel die gozer is😄
@lekkaah: John4545 volgens mij. Ik dacht dat hij ondertussen wel overleden was aan een hartaanval, maar zijn queeste om BMW te vernietigen is nog altijd gaande.
@lekkaah: dit moet john4045 wel zijn. In zn 1na laatste bericht wil ie de renault fabriek bombarderen :-s
De man heeft gewoon gelijk. Al draagt een aap een houten string…
@cossiekiller: apen dragen 4 ringen.
@str8six: Denk als er iemand zoiets zou verzinnen over Audi ,dat jij dat zeker zou zijn .
@dijan: maar hij is wel leuk!
@str8six: counterattack à la kon gewoon niet beter 100 !!! 😂😂😂
@str8six: ik ga stuk :’)
Nou ja onzin? Bmw heeft met de x6 wel bewezen dat ze de goede smaak wel een beetje kwijt zijn toch?
BMW, het Opel van de 21e eeuw.
Kijk maar naar die witte Manta op de foto bij deze topic.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook slechte ervaring heb met een nieuw gekochte BMW. Maar dit gaat alle perken te buiten ,met deze onzin haatmail. Er kan bij elk merk wel tegenhangers zijn ,dat maak je hier bij AB ook mee. Dat gaat ook wel eens gepaart met onzin verhalen.
Gaaf verh..oh, toch niet
Hmm. Ben het eens: het taalgebruik mag best, vermits er een beetje inhoud te bespeuren valt.

Inhoud. Opbouwende of afkrakende kritiek. Allemaal niet aanwezig.

Best jammer.

Want BMW affakkelen kan best. Met argumenten. Hoeven niet eens echt steekhoudend te zijn.
Gezopen?
Hoe kan een BMW 4-serie ooit een “klein, compact autootje, met prachtige lijnen en schitterend en uniek interieur” zijn geweest, terwijl die pas in 2013 tot leven kwam? ;-)
@geobem007: waarschijnlijk moet je de voormalig 2002ti als voorloper zien.
@Orichy: diens spirituele opvolgers zijn de E36/46 compact, de 1- en 2-serie.
@geobem007: dat model is recent gefacelift. Misschien heeft de klager het over het model van voor de facelift?
Je zou maar lidmaatschapsgeld betalen en dan dit soort bullshit voorgeschoteld krijgen…
@jack_abarth: why so serious?
@autoblogger: The man has a point…
@jack_abarth: ik vind het wel grappig en kan dit zeer waarderen.
@jack_abarth: Oh help, een artikel waar wat bullshit in staat, snel Autoblogger een mail sturen dat ik mijn geld terug wil! Nee, zonder gekheid, ik heb mijn abonnement onlangs verlengd en verleng hem ook volgend jaar weer met alle liefde. Het gros van de artikelen is prima, en als er dan een keer een slecht artikel tussen zit zijn er altijd nog de reacties.
Ik hoef BMW niet af te fakkelen, ik kan nauwelijks een 2 van een 3 van een 4 van een 5 van een 6 onderscheiden.
Die kleine X-jes als de 1 en de 3 zien er aardig uit, maar voor dat geld keaup ik liever twee Cactussen, dan zou ik me minder genaaid voeken.
Die X6 doet ne denken aan de legendarische baanbrekende Renault 16, waar de monteur voor de lol 19″ wielen heeff ondergeschroefd.
Die grote 6 coupé vind ik wel stijlvol, edoch zijn evil twin sister als cabrio in het geheel weer niet.
Die dikke electro sportwagen de i8? zou ik wel op de oprit willen hebben.
Die X5 vind ik dan weer totaal achterhaald
Ik wens u veel freude am fahren aldus ene J P Balkenende.
Ik moest wel gigantisch lachen om de scheldwoorden cq suikerwaren. Helden!
ik ben juist een groot fan van de strakke lijnen van de nieuwe bmw’s/mercedesen/audi’s. ja, de modellen lijken op elkaar, maar is dat ook niet het concept van een individueel automerk? net als dat de muziek van een artiest altijd de zelfde stijl is?
Komt er nog weleens wat binnen van meneer Klungeldwerg? Dat mis ik wel hoor…
@nicolasr: we hebben al vrij lang niks meer vernomen van Bob…
@jaapiyo: Je bedoelt Pluk van de Petteflet?
-edit: we verplichten je niet om alles te lezen-
Dit is een bericht van @john4545 geweest. Dat kan niet anders.
BMW bouwt auto’s voor mensen die ze nieuw kopen en niet voor mensen die 2e hands rijden en die blijven roepen dat vroeger alles beter was. Daarnaast rij ik zelf al meerdere jaren de F32 en heb geen E36, E46 of E92 gehad die ik ook maar mis. Het enige dat ik mis, al bij de E92, is dat de bediening van de ramen niet langer meer in de middenconsole aanwezig is.
@bassx: de raambediening zit bij de 5 en 7 al sinds de E39 en E38 niet meer in de middenconsole…
Tussen alle onzin door kan je iets lezen wat nou niet bepaald scherpzinnig is opgemerkt, maar al jaren lang duidelijk is: Alles aan auto’s wordt luxer, zwaarder, groter en dikker. Het sportieve van een jaren ’90 BMW is natuurlijk wel lastig te evenaren als de consument en overheid een overdaad aan gemak (elektrische kleppen, stoelen, ramen en spiegels) en veiligheid (airbags, abs, esp, zware deuren) eisen. Waar we in europa nog wel kunnen relateren aan de Smart en Fiat 500 is in de VS zelfs een dikke 5 serie normaal tot zelfs ‘iets compact’.
@jaapiyo Ik stel voor dat je naam en foto bij dit artikel publiceert. Wellicht dat meneer dan beseft dat het internet geen vrijbrief is om jezelf als verknipte psychopaat te mogen uitleven. Hij zoekt toch overduidelijk naar aandacht. Ik vind dit echt zo’n type die voor de lol anoniem doodsbedreigingen naar BNN’ers stuurt.
@jorden:

Keihard aanpakken en deradicaliseren ..
@jorden: waarom altijd weet alleen mensen die bij BNN werken demoniseren. Er zijn genoeg andere BN’ers die een boze brief verdienen…
Stond hier op het werk toevallig een M4 voor de deur. Niet zo smakelijk als een 2002Tii natuurlijk, maar absoluut een gaaf ding!
Ooit was BMW de benchmark onder de Duitse auto’s, vandaag is het slechts een karikatuur van wat het ooit was. Meest overgewaardeerde automerk ooit imo.
@kapiteinaudi:

Getekend,

-kapiteinaudi
@kapiteinaudi: Daar waar BMW een zeer rijke en lange geschiedenis hebben, is Audi natuurlijk gewoon zeer recent ‘gecreeerd’ door een groepje Duitse (briljante) marketeers..

Zo…. ken er nog zo’n 15.. kunnen eeuwig doorgaan..
@kapiteinaudi: tja en dat is een positie welke audi nooit zal innemen
Ik vind dat BMW verworden is tot het VAG uit Beieren. Ze hebben kwaliteit ingeleverd ten behoeve van kwantiteit. Over de halve 6 cilinders maar niet te spreken maar ook wel te begrijpen zij willen immers ook overleven als autofabrikant.
HEEEEEEYYY!!!!! Als ik wist dat jullie mij meel zo op Autoblog zouwe flikkere dan hat ik jullie niet gemeelt! Stelletje ZURE MATTEN! Nu krijgt ik ineens alle COLA KOGELS op m’n kop! AALLE SALMIAKBALLEN nig aan toe zeg!!! HEEEEYYY (ik gok dat iets van soortgelijke strekking inmiddels verzonden is naar [email protected]…..)
Snap zn punt, heb er ook moeite mee. Aan de andere kant zou ik Mn f11 535d voor geen goud met een ander merk willen ruilen.
@hfdude: toch nog even je auto geplugged zo voor het weekend!
@2wheeler: nee hoor, is een diesel.
Ach, er bestaat tegenwoordig toch een M2? Ik zie het probleem niet zo.

Maar ik heb inderdaad ook wel eens een discussie gehad met deze zeer conservatieve maar niet al te subtiele meneer…
@dedon: heb je gezien wat een M2 weegt?
Ik vind dat alles wat met BMW te maken heeft te veel op Autoblog komt, dit is ook weer zo’n voorbeeld.
Deze meneer heeft duidelijk al een ruime tijd geen sex gehad.
Wat is dit voor hetze? Kan ik dan ook een stukje inzenden van dat klote merk (alfa Romeo)?
Ben geen bmw fan, maar dat jullie dit op het blog zetten zegt ruim zoveel over jullie dan over deze lijmsnuiverd, imho.
@p993: als
Is dit hilarisch? Ik snap werkelijk niet dat jullie dit artikel plaatsen…
Als je een BMW dealer de hel noemt waarom ga je dan überhaupt naar binnen. En als je van plan was een auto te bezichtigen om te kopen dan had je thuis al op de foto’s gezien dat ie groot was.
Meneer heeft gewoon aandacht te kort en is een enorme zeikerd. Zo een die bij 19•c zeurt dat het koud is en bij +23•c loopt te klagen dat het wel de sahara lijkt.

Maar jullie gunnen hem die aandacht.
Had er graag bij willen zijn toen hij bij de BMW dealer stond ..
Het bijna vakantie, of weekend mensen, niet zo sikkeneurig doen, kom op.
Het grappige aan de meeste commentaren is, dat het zeiken over het zeiken gaat, weinig inhoudelijk, over de strekking van het verhaal.
Echt des Nederlanders, en echt des Autoblog-reageerders, dat is ook humor en hilarisch (en stiekem, om te huilen)
Auto’s hebben karakter, maar het moderne spul lijkt wel steeds meer op elkaar, met alle gadgets en moderne middelen, om de berijder het rijden te vergemakkelijken en meer “veiligheid” te bieden.
Oude auto’s hebben meer karakter, omdat zij identiteit hebben en meer zelfstandig te bedienen en te gebruiken zijn/waren. Dat maakt het autorijden, met oude auto’s, zo charmant, niet verheerlijkend, wel prettig en leuk.
@orichy: in de eerste regel moet nog het woordje “is”, dat ging mis! Prettig weekend mensen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Die vent gaat een ontiegelijk zwaar leven tegemoet als over 15 jaar alleen nog maar elektrische auto’s rond zoemen, want dat gaat gebeuren.
”…en stond naast een BMW 4-serie. Dat was ooit een klein, compact autootje, met prachtige lijnen en schitterend en uniek interieur.”

Euh… wanneer leverde BMW precies eerder een kleine compacte 4 serie?
Oh wacht, niet. Dag geloofwaardigheid.
@Tuono: ja, want de 4-serie bestaat ook al zo lang…! Haha.
Hoewel BMW-liefhebber (puur om het rijplezier) deed ik recent een korte testrit met de Alfa Romeo Giulia. Een ordinair 136pk diesel, niets wonderbaarlijks zou men denken. Maar wat een verbazend sportief en dynamisch karretje is dat! Wegligging doet zeker niet onder voor een bmw, al kan je er minder mee spelen omdat esp niet zijn los te koppelen. Stuurt mijn inziens directer dan een BMW. Die Giulia blijkt een verkoopramp te zijn in België, puur omwille vd perceptie dat het niet in dezelfde klasse ve Merc of BMW zou passen. Mijn keuze staat echter vast; als ik nog eens een nieuwe wagen moet kiezen, is het niet meer een van die eenheidsworstfabrikant BMW. Italiaanse makelij zal het echter worden, minstens evenveel plezier, en gedifferentieerd van al de rest.
Wat een kneuzenmail. Ik begrijp werkelijk niet wat deze kleuterproza op de voorpagina van autoblog doet. En het gemekker dat BMW de boel verkwanseld met voorwielaandrijving, zwaardere auto’s en elektrische aandrijving… Ze moeten wel, zoals elk automerk. Opgelegde regelgeving vanuit Europa is een bitch maar helaas ook realiteit. Daarnaast is BMW ook gewoon een bedrijf dat winst wil en moet maken. Dat doen ze overigens opmerkelijk goed.
Geloof in dat de lelijke 1-serie coupé met z’n atmosferische (lees: inefficiënte) motor en handbak leuker is dan de 2-serie? Durf ik te beweren dat een E46 M3 superieur is aan de M4
… Zou ik verdedigen dat de e39m5 de meest superieure M5 ooit is?

Uiteraard, vroeger was alles beter. Maar alles moet vooruit, en die oude nest verdwijnt niet, die word net goedkoper…

Leuk om even de discussie te openen, maar als die mail geen fictie is moet je dat soort (piepjonge/zwakbegaafde) figuren maar beter tegen zichzelf beschermen door deze bagger niet te posten?
Die grote SNOEPZAK moet ff lekker zn grote SPEK dichthouden. Geen slecht woord over BMW. BMW über alles!

SNOEPZAK heeft alleen een grote SPEK als ie achter zn computertje zit. Zal wel niet GOMBALLEN hebben om het recht in het gezicht van BMW te zeggen…
Ik ben zelf eigenaar van een M235i. Dit is is mijn beleving nog een echte BMW. Wat een heerlijke auto. Super wegligging achterwielaandrijving en een prachtig klinkende 6 in lijn.
Ik heb een Z4 gehad van het nieuwste model en volgens mij is BMW wel iets kwijtgeraakt toen ze van hydraulische naar electrische stuurbekrachtiging zijn overgegaan.
(Zou maar zo kunnen dat dat inmiddels is opgelost, maar paar jaar geleden vond ik dat jammer)
Nou is mijn begrijpend lezen niet meer wat het geweest is maar ik kan hier geen touw aan vast knopen
Ik snapte echt geen ruk van die Katja Apenkoppen tot ik de opmerking over suikerwaren zag 😂 Mooi artikel jongens, vind ik ook als betalend lid leuk om te lezen :)
Denk dat de schrijver een verstandelijke beperking heeft. Waarom stapt ie niet een dealer van een ander merk binnen? Ligier lijkt me wel wat voor meneer…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).