Dit is de ideale auto voor de sportieve Henks en Ingrids

Auteur: , 17 Reacties

Geen idee of ze het begrip kennen in het land van de rijzende zon, maar deze auto sluit naadloos aan hun behoeften. Waarschijnlijk.

Het is de ideale auto om de blits mee te maken op de parking van de Huishoudbeurs, Van der Valk of La Place: kleine crossovers. Tegenwoordig ben je gewoon niet meer cool in een C-segment hatchback, je moet hetzelfde geld stukslaan op een B-segment crossover. Die zijn namelijk krapper, minder zuinig, minder comfortabel en minder fraai. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Stiekem is het dus een hele modebewuste auto.

Eentje die helaas in Japan blijft is de onlangs geïntroduceerde Toyota Raize. Deze is nog een maatje kleiner dan de Toyota C-HR die wij wel krijgen. De CH-R is populair onder de Henk en Ingrids die de Havo wél hebben afgemaakt en derhalve niet in de Noord-Oostpolder hoeven te wonen. Terug naar de Raize. Het kleintje wordt gemaakt door Daihatsu, dat ook zijn eigen variant van de auto heeft, de ‘Rocky’ (afbeelding onder), die eveneens net nieuw is.

Daihatsu Rocky '19

Zowel de Rocky (die geen schim meer is van de terreinkanjer die het was) en de Raize zijn een tikkeltje aan de brave kant. Juist daardoor eigenlijk ook erg geschikt voor Nederland, dachten wij zo. Maar dat vonden zowel TRD als Modellista ook. Beide Japanse bedrijven zijn gelieerd aan Toyota. De versie van TRD (Toyota Racing Development) heeft een heftige bodykit. In combinatie met de vele rode details doet het geheel er erg guitig aan. Verder heeft TRD een hoop accessoires die eigenlijk niet hoeven, maar daardoor extreem interessant zijn voor Henk en Ingrid. Denk aan een TRD start-stop knop, TRD-deurhendel beschermplaatjes en je leven kan niet compleet zijn zonder TRD-mat in de achterbak.

TRD Raize

Dan gaan we door naar de volgende Raize. Deze is onder handen genomen door Modellista, dat voluit Toyota Modellista International heet. Dit zie je wel vaker bij Japanse autofabrikanten, zo heeft Nissan twee aftermarket aanbieders: Nismo en Autech. De Raize Modellista is vooral heel erg chic, trendy en hip. Zie het als geweldige gel voor een kort doch pittig kapsel. Ze gaan wel iets verder dan TRD. Zo is er veel meer keuze uit bumpers, spoilers, velgen, grilles en andere noodzakelijke accessoires.

Modellista Raize

Overigens zijn beide uitvoeringen niet sneller dan de basis uitvoering. Beide zijn namelijk voorzien van dezelfde 1.0 turbo met amper 100 pk. Ook deze twee versies blijven voorbehouden aan Japan.17 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Gelukkig heet ik niet Henk of Ingrid.
Hoef ik dit artikel niet te lezen 👍
@tjorque: waarom doe je het dan toch?
@dutchdriftking: heb alleen de prentjes bekeken en vastgesteld dat ik terecht niet Henk of Ingrid heet.
Dat heuglijke nieuws wild eik even met jullie delen.
@tjorque: gelukkig komt dit ook niet naar nederland maar blijft in japan
Leg hier een 1.0 van Ford in en je hebt een eurovriendelijk en legaal koekendoosje voor de nederlandse Henk en Ingrid
Wat vinden jullie nou zo mooi hier?!

“Alles, Alles, Vooral als de shows met de mannen zijn!!”

“Meeeeeh”

😂😂😂
@ghost: internetgekkiescompilatie!
Met z’n mooie armband!
@ghost: classic
@ghost: meenemen
Henk en Ingrids rijden tegenwoordig in een Tesla model 3. De Kadett van dit decennium.
@powerblue: verkooptechnisch is dat een compliment
@powerblue: Nou, hier rijden ze allemaal Toyo CH-R hybride in ‘t veilige donkergrijs mét bijpassende Helly Hansen.
Dit artikel gaat over babyboomers.
Henk en Ingrid rijden in een Kia Cee’d uit 2008 rond, en niet in een splinternieuwe auto. Die kan de middenklasse helemaal niet betalen.
Wist je dat je crossovers ook tweedehands kan krijgen?
Het is net een Rodius die op 50% van de originele grootte gekopieerd is.

https://www.cars-data.com/pictures/thumbs/350px/ssangyong/ssangyong-rodius_3376_2.jpg
Zeer vermakelijk artikel over een bodykit op een hier niet leverbare auto :)
De Rocky’s uit eind jaren 80 / begin jaren 90 vond ik toch wel stoer om te zien ! Daarnaast erg goed in het terrein !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).