Dít is de kleurrijke BMW M4 Edition M Heritage

Auteur: , 26 Reacties

Kijk, die lusten wij wel.

Het is een trend die zich steeds verder doorzet: M-kleuren op je BMW. Op een BMW 2002 Turbo stond het geweldig, dus waarom niet op andere BMW’s? In sommige gevallen is het helaas een beetje potsierlijk. Met name bij een ‘volledig M3-uitgevoerde’ 318d E46 Touring of een 520i M5 ‘CSL-Edition’ met de drie kleuren in de grille. Dat het gewoon een beige ex-leaser is maakt dan even niet uit. Het lichtblauwe, donkerblauwe en rode logo spreekt immens tot de verbeelding.

Dus als iedereen het achteraf het doet, waarom zou BMW er geen graantje van mee pikken? BMW is hard bezig met de ontwikkeling van de nieuwe 4 Serie en ongetwijfeld heeft BMW Motorsport al plannen voor de nieuwe M4, maar het is eerst de beurt aan deze M4 Edition M Heritage. De BMW M4 Edition M Heritage is leverbaar in de drie originele M-Kleuren: Laguna Seca Blue, Velvet Blue en Imola Red II. Alle drie hebben ze standaard een koolstofvezel dak met de befaamde driekleur over de lengte.

BMW M4 Edition M Heritage (F82) '19

Je krijgt de bekende 20″ kruisspaakvelgen, maar deze zijn in ‘Orbit grey’ gespoten, wat stiekem erg goed staat. Het interieur is afhankelijk van de kleur die je gekozen hebt voor je M4 Edition M Heritage. De lichtblauwe heeft zwart-wit leder met turquoise stiksels. De donkerblauwe heeft zwart-wit leder met oranje stiksels. De rode M4 Edition M Heritage krijgt zwart-rood lederen stoelen mee.

BMW M4 Edition M Heritage (F82) '19

De BMW M4 Edition M Heritage is standaard voorzien van het Competition Package. Dat bestaat uit een aangepast onderstel dankzij nieuwe veren, dempers, anti-rollbars en opnieuw afgestelde elektronica. De eerlijkheid gebeid wel te zeggen dat het momenteel niet meer mogelijk is om een M4 te bestellen zonder Competition Packagae. Er worden 750 stuks van gebouwd.26 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Leuke uitzwaai editie toch? Doe mij de donkerblauwe maar. De matzwarte wielen, grille en raamlijsten graag in zilver.
@dutchdriftking: precies andersom voor mij
@flatsixx: zilvere auto met donkerblauwe wielen en matzwarte raamlijsten dus🤔
Gave bak. Ik vind de stoelen ook erg gaaf dat er nog M4 in staat als je bij audi gaat kijken en je een S5 bekijkt heb je niks anders dan een S-Line interieur met een s5 logo in het dashboard geprogammeerd.
@g60gti: Als je de vergelijking maakt, moet je de 450 pk sterke M4 vergelijken met de 450 pk sterke RS5. Die heeft sportstoelen en optioneel ook schaalstoelen ;). S5 is meer een 440i met M-Sport pakket-concurrent.
@willeme: maar ook daar staat rs in en geen rs5 zelfde geld wat er op de remmen staat. Dat bedoelde ik meer
Dat donkerblauw lijkt wel paars. Wel een fraai kleurtje in ieder geval.
@berlinetta: Ik wilde al reageren van ‘duh .. het is ook paars…’ maar verd*md, het wordt inderdaad blauw genoemd… haha.. Maar fraaie kleur, dat sowieso!
@reactief: goed gezien het is ook tussen blauw en paars in, afhankelijk van het licht. Prachtige kleur, heb hem zelf ook op mijn E46
@berlinetta: een beetje als ‘Mystic Blue’ van MB. Dat schurkt ook tegen paars aan.
@berlinetta: burple.
Ik wil die rode wel.
Laatst een rondleiding gehad in München (aanrader overigens) en schijnbaar staan de M kleuren voor t volgende. Lichtblauw is het blauw uit het BMW logo, rood is het rood vd curbstones uit de racewereld. De middelste kleur was van origine paars. Dit is de kleur die je krijgt als je de twee buitenste kleuren (rood en BMW blauw) mengt. Hier hebben ze later donkerblauw van gemaakt om het wat mannelijker te maken.

Jullie hebben er niet om gevraagd en toch voorzie ik jullie van deze compleet nutteloze doch interessante informatie. Graag gedaan.
@rutgerg: Leuk weetje hoor! Tnx voor de toevoeging!
@rutgerg: Nog zo’n nutteloos maar leuk weetje uit dezelfde serie: Het BMW logo (en dus ook de Bayerische vlag) is niet blauw-wit, maar wit-blauw. Je ziet namelijk eerst een witte schuim van je bier als je een slok neemt, en daarna de blauwe Bayerische lucht. Aldus de gids in München ;-)
@rutgerg: en ik altijd maar denken dat het een propeller was. (Zicht vanuit de cockpit
@rutgerg: haha apart, ik hoorde bij Top Gear idd ook dat het lichtblauw BMW blauw is, het rood afkomstig van Total (toenmalige sponsor) en het donkerblauw omdat dat op zwart-wit televisie goed uitkwam met de andere 2 kleuren. Vind ik jouw verklaring toch geloofwaardiger, het komt immers bij BMW Welt zelf vandaan
@shenkie: Ja sjongejonge nu ga ik zelf twijfelen aan het betrouwbare verhaal van de beste Duitser ;-) Dit klinkt ook plausibel. Wie moet ik nu vertrouwen….
@rutgerg: zelfs de “beste” Duitser is niet te vertrouwen ;)
@rutgerg: ik moet je toch corrigeren, het rood komt van sponsor Texaco welke met BMW een samenwerking had ,begin jaren’70. Blauw is inderdaad van BMW en deelstaat Beieren, paars is inderdaad de menging hiervan.BMW heeft trouwens aardig in buidel moeten tasten om Texaco uit te kopen om zo het alleen recht te krijgen.
Leuk maar liever het geld in de pocket en wachten op de nieuwe.
@thomasthomas: die komt pas in 2021, meen ik. En dan maar hopen, dat-ie leuker is dan de huidige.
Kunnen ze hem voor “heritage’s sake” ook weer gewoon M3 noemen?
@Henkie86: ja en anders ff op Ebay een badge scoren
Doe mij die lichtblauwe maar. Dan zet ik wel die foeilelijke wielen op Marktplaats en koop ik een fraaier setje vijfspaaks.
Doe mij de Alpina B4S Biturbo Edition 99 Heritage maar. Is nog vele malen unieker ook!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).