Dit is de laatste ronde voor de Mercedes G65 AMG

Auteur: , 16 Reacties

Houd die whiskey maar vast klaar om op de grond te gooien.

Kleurt meteen mooi bij de bronskleurige details van deze Mercedes G65 AMG Final Edition. Of het echt het laatste ‘hoera!’ wordt van de G Klasse zoals we die kennen sinds de klassieke oudheid, durven we eigenlijk niet meer keihard te zeggen. Zelfs als Mercedes claimt van wel. Geruchten dat de Gelände op zijn eind zou lopen zijn er al jaren, maar de baksteen bleek een comeback kid van jewelste te zijn.

Als de Same Ol’G nu echter écht verdwijnt, dan is dit het uitzwaaimodel der uitzwaaimodellen. Mercedes claimt dat de Final Editions in ieder geval de laatste G Klasses met V12 (rijtest) zullen zijn. Er worden er -jawel- precies 65 van gebouwd. De Final Edition onderscheidt zich vooral van de normale G65 door de eerder genoemde matbronzen details. Je vindt deze kleur onder andere terug op de velgen, een deel van de stoere wielkoffer over het reservewiel, de spiegelkappen en de onderkant van de voorbumper.

Ook de binnenkant is een mix van zwart en goud brons. Het is wel chique, maar we hadden eigenlijk liever een G65 4*4^2 gezien in een crazy color als laatste eerbetoon.16 reacties

Geweldig dit, een beetje herkauwd, want heel veel specialer dan een ‘gewone’ AMG G65 zal dit niet zijn.

Het zal ongetwijfeld goed verkopen en stiekem hoop ik dat er de tussen de kopers ook liefhebbers zitten die meteen nog even zo’n lekkere basic G-klasse Professional kopen.
Heerlijke combo. 65 stuks? Dus 50 voor Rusland en 25 voor UAE.
@e550:
Hoog tijd voor een nieuw batterijtje in je rekenmasjien . . .
@e550: Zeg, ’t is nog geen vrijdag hoor
@2wheeler: Haha, fijn weekend allemaal, mijn weekend is al begonnen!
@e550: -10 voor de rest.
Lekker rekenwerk e550!
En daarna 63 van de G63? Kunnen ze nog een keer een remake van de 6×6 doen dan?
@dutchdriftking:

36 stuks.
Echt gaaf. Een zeecontainer met ladderchassis voor een kwart miljoen Euro. Gekker moet het niet worden.
@persian1: had al gezien dat hij zonder btw en bpm al 300k+ deed
Blijf het knap van Mercedes vinden dat ze een basic bedrijfswagen kunnen omtoveren in treurig kermis ding…..

In het dorp hiero rijdt zo’n AMGay ding. De eigenaar heeft van die geblindeerde ramen. Dat kan ik me dan wel voorstellen; ik zou ook niet gezien willen worden in zo’n hoopje, vooral lawaaiige, treurnis.
@Rob: je klinkt net als mijn net bejaarde overbuur die al heel zijn leven met Toyota Corollatjes rondboot man. Relax, drink misschien wat van die whisky waar ze in het artikel over schrijven en ga rustig een ritje met je electrische fiets doen.

Ow bij nader inzien, misschien eerst fietsen en dan pas drinken ;)! Ik zou niet willen geweten hebben dat een mede autoloefhebber iets tegenkomt…
@technopatat:
Sorry meneer de snelle bakker, maar mijn liefhebberij voor een AMG is ongeveer even groot als mijn liefhebberij voor een elektrisch fiets ;-)
(nihil)
Zo lang deze auto nog verkoopt zal MB er toch nog wel mee doorgaan?
@dirkv: Denk niet dat dit de kurk is waar het Daimler concern op drijft. Een opvolger (wanneer deze bij het G publiek in de smaak valt) zou natuurlijk wel eens knaller in zijn segment kunnen worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).