Dit is de lekkerste AMG station van vandaag

Auteur: , 28 Reacties

Een richtiges Dikschiff...

Als het gaat om bliksemsnelle stationwagons denken we onwillekeurig aan Audi RS-modellen, maar Mercedes heeft zo mogelijk nog gavere modellen in de aanbieding gehad. Neem bijvoorbeeld deze ‘500 TE’ die je op de foto’s ziet. Deze auto was 16 jaar eerder op de markt dan de Audi RS2. Deze 500 TE komt uit een tijd dat AMG nog echt een tuner was. Naar verluidt zijn er paar sedans (W123), stationwagon (S123) en een enkele coupé (C123) omgebouwd naar 500 TE specificatie.

Mercedes-Benz 500 TE AMG V8 (S123) '79

Het exemplaar dat je op de foto’s ziet, staat momenteel in Zwitserland. De huidige eigenaar vondt de auto in 2013 bij een particuliere verkoper die niet doorhad hoe bijzonder de auto was. De M117-V8 bleek enigszins gekieteld te zijn, dankzij een extra oliekoeler, andere downpipes en een ander spruitstuk. In 1979 beschikte dit blok over 276 pk, benieuwd hoeveel daar nog van over zijn. Het onderstel is uiteraard aangepast, met een aluminium ophanging aan de achterzijde. Dankzij de velgen en originele AMG-bodykit ziet de 500 TE er waanzinnig retro-dik uit.

Mercedes-Benz 500 TE Wagon AMG (S123) '79

In het interieur zien we beige Recaro-sportstoelen die elektrische verstelbaar zijn. Het is niet zo dat de stoelen er (veel) later ingezet zijn, de stoelen komen uit 1979. Helaas is dat een van de weinige zekerheidses. Er ontbreken nogal wat papieren die de daadwerkelijke authenticiteit van de auto moeten onderstrepen. Dus, Jerry Seinfeld, mocht je meelezen: deze auto moet je niet voor 1,5 miljoen verkopen. Deze auto is véél minder waard. De auto wordt op 11 April te veil aangeboden tijdens een veiling van RM Sotheby’s. De verwachting is dat de deze AMG-Wagon zo’n 60 tot 70 mille moet gaan opbrengen.28 reacties

Hebben!!
Chris Harris mag in zijn laatste filmpje door het aanbod van deze veiling heenlopen. Je ziet gewoon zijn bloeddruk oplopen.
En deze 500TE komt ook nog even aan bod.
Heel dik! @Willeme heb je de link van mij met de video over deze dik bolide (en vele anderen) nog gezien in de tips box?
@dutchdriftking: Jazeker! Heel erg bedankt! @Jaapiyo is ‘m nu voor de 632e keer onafgebroken aan het kijken ;-).

De reden dat we ‘m niet pluggen is simpel: copyright. Zoals andere websites onze video’s en afbeeldingen mogen gebruiken, kunnen wij dat niet doen met materiaal van anderen ;-)
@willeme: aha duidelijk, in ieder geval een leuke video om te kijken.
@dutchdriftking: Ik ga ‘m vanavond even bekijken :-D
@willeme: Aha, neem er de tijd voor en genieten maar, échte pareltjes. Iedere wagen welke hij behandeld is gaaf.
@dutchdriftking: THE accumulation for petrolheads..waar staat die loods!!!!1!!????? Koelbox bier en een bankstel mee en daar blijven kwijlen tot je opgehaald kan worden tussen 6 plankjes.
Hmmm… Keuzes de 500TE of de Tercel 4WD.. Of laten we gek doen en nemen ze allebei!
Apart dat de linkse instrumenten Duitstalig is en de middelste Engelstalig.
Mooi spul zoiets, en gaaf dat dit door amg is gedaan. Maar ik zou eigenlijk net zo tevreden zijn met een donkerrode 230E op stalen velgen met wieldoppen, met glimmend chroom en derde bankje.
Wat een ubercool ding. Heerlijk foute Turkenbak.
@viezefreddyw: nou Turken rijden hier gewoon een S65 amg cabriolet. Dit is meer voor de 40 plusser blanke Nederlandse automonteur die deze auto rijdend houd.
@viezefreddyw: ik mis gordijn en schaap meh in kofferbak..
Haha deze auto is zo fout en kamperig dat het weer heerlijk is! Ik zou hem wel willen.
@berlinetta: ik zou em doen..
Gave bak, zeker zo in het zwart.
Ghe, elektrieke Recaro Classic Cs, indertijd de Non Plus Ultra van de sportstoelen (voor straatauto’s).
Gave auto uit een mooie tijd. Het filmpje met Chris Harris is ook om te genieten. Onvoorstelbaar, waar halen ze die auto’s toch vandaan.
Heel mooi, uit de tijd dat dikke banden nog sportief was. Ook de auto’s van Brabus uit die tijd (’80er jaren) zijn erg leuk.
Bazebak
Mooi ding! Maar ‘vondt’? Oei
@kicknl: Het hele artikel staat helaas bomvol met taalfouten. -_-
Wie maakt er een combi van der Hammer? 😄
Dik

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).