Dit is de leukste Seat Alhambra op Marktplaats

Auteur: , 65 Reacties

Veel pk's, nog meer newtonmeters en gegarandeerd veel bekijks op de parking van de Mac.

Een Audi als Seat vermommen is geen recept voor succes, dat ondervond VAG aan den lijve met de Exeo. Een landgenoot leek het daarom wel een strak plan om het eens andersom te proberen. Een Seat wat meer premium maken met een Audi-smoeltje dus. Anders dan de Polo’s met plakgrille, is deze conversie wél grondig aangepakt. Al in 2011 schreven we al eens over deze Seaudi.

De grille, bumpers en lampen zijn afkomstig van een Audi Q5 S-Line en het geheel is keurig passend gemaakt op de Alhambra 2.0 TDI. De combinatie van de kleur, dikke wielen en uitgeklopte wielkasten maakt dat deze Seat er niet uitziet als zomaar een Audi MPV, maar als een S/RS-model van Audi.

Ook technisch is er het een en ander aangepast. De 2.0 TDI werd gekieteld, waardoor het vermogen toenam van 140 naar 241 pk. Het koppel bedraagt een fijne 500 Nm, dus op snelheid komen is geen probleem. Weer tot stilstand komen evenmin, de remschijven voor komen van een Porsche 911, achter van een Golf R32. Het onderstel is aangepast, waardoor de auto 3,5 centimeter dichter bij het asfalt ligt.

Een kunststukje dus, waar iemand serieus tijd in gestoken heeft. Het blijft kennelijk ook nog allemaal heel, de Alhambra heeft namelijk al 330.000 kilometer op de teller staan. De prijs bedraagt 14.500 euro. Fors voor een Alhambra van tien jaar oud, maar het staat ongetwijfeld in schril contrast met de hoeveelheid tijd en geld die destijds in dit project is gestoken.

Dank voor alle tips!65 reacties

Is volgens mij niet de eerste keer dat ik deze hier zie passeren.
Best wel grappige auto eigenlijk.
@dimglor: Woops, stond al in het artikel..
Best nog een koffietje gaan halen ?
@dimglor: in vergelijk met vorig artikel heeft deze echter de facelift q5 lampen… Wel stoer dat de eigenaar zelfs dat nog heeft aangepast!
Waarom? Is de enige vraag die in mij opkomt.
@gertjan2012: ieder zijn hobby/smaak/interesse, daarom.
@gertjan2012: Omdat hobby. Ik vind ’t mooi om te zien dat iemand zoveel tijd en energie in zijn/haar hobby kan steken. Niets dan lof.
Oei.. niet mijn smaak. De cijfers zijn beter dan de looks. Exporteren naar een “golf” staat, zoals “Saudi Arabia”
@brave: jouw vriendin draagt ook een ‘alhambra’? *padoempats*
@dizono: laat die padoempats maar achterwege, we beslissen zelf wel of het grappig is
@crainn: Dat is ook helemaal niet de bedoeling van een badoempats. Het geeft enkel aan dat dit een grap is, en dat dit ook het einde van de grap is…ongeacht we hem leuk vinden of niet.
@crainn: haha echt he en dan zou het nog : badum tsss. Zijn XD
@dizono: nee nee.. het is geen ham.. kipfilets!
Dat ziet er keurig uit… Weliswaar niet mijn type auto(want: people carrier), maar zeker een geslaagd project!
Wow 14,5k en dan 330.000 gelopen… Hmmm voor dat geld koop je ook een A8 4.2 TDI met 200.000 op de klok. Of een hele dikke A6 TDI…
@audir8v10: inderdaad, de prijs is stevig ja.
@audir8v10: Heavy aan de prijs. Het was de hobby van de huidige eigenaar, dus om nu gelijk de centen die erin gestoken zijn, eruit proberen te trekken is een beetje raar. Zet hem dan origineel en verkoop de onderdelen zoals de remmen. Die leveren in de scène nog wel wat op.
@rikus: snap dat ie het probeert… Had ie alleen 100.000 km geleden moeten doen in mijn optiek. Maar ja je weet niet wat de gek ervoor geeft!
@audir8v10: mee eens.
Wel heeeeeel veel geld voor auto met 330.000km achter de kiezen
Haha leuk gedaan maar veel te veel geld met zulke km-stand.
Laten we eerlijk wezen, of we het nou mooi vinden of niet, het is gewoon zeer strak gedaan toch?! Alles is keurig afgewerkt, ik zie amper tot geen naden en er is niet bespaart op het project. Kan ik alleen maar respect voor opbrengen. Ik hoop voor de eigenaar dat hij hem voor een mooi prijsje kan verkopen.
@viezefreddyw: Km stand hoeft geen probleem te zijn, mocht ie in de soep draaien over km of 80.000 dan gewoon een tweedehands blok er in, die zijn volop te krijgen!
Plak er ‘Limited edition Audi’ op en er komt meteen een Arabiër met veel geld aan om hem te kopen voor het dubbele van de vraagprijs
Nou nee
Het schijnt dat als je kinderen verwekt met familieleden dat er een verhoogde kans is dat er een kindje met een afwijking wordt geboren. Na het zien van deze auto ben ik er van overtuigd dat dat met auto’s ook zo is.
@larini: Als er in de familie VAG een kind geboren wordt dat niet lijkt op vader VW, een klein beetje op moeder Seat lijkt en vooral op oom Audi lijkt dan is er meestal wat onbehoorlijks gebeurd.
Leuk gedaan, maar eigenlijk alleen leuk als je het zelf gedaan hebt… en voor dit geld koop je natuurlijk een hoop andere leuke auto’s waar je niet elke keer alles hoeft uit te leggen. Plus, als je hier een keer een aanrijding oid mee hebt, is het lastiger te fixen allemaal… kortom, ik vrees dat de markt hiervoor
erg klein is.
Netjes gedaan.
Maar toch vind ik de exeo een mooie auto
Het opvallende is dat door het VAG dna in alle merken en auto’s van VAG je nog zou kunnen denken dat dit nog écht één van Audi is ook…
Ik kon mij deze nog wel herrineren van de laatste keer. Mooi in elkaar gezet en zelfs een Audi stuur erin. Vermogen is ook aardig toegenomen. Prijs is wel aardig hoog.
Beetje jammer dat het interieur nogal sober gehouden is. Ik had toch op z’n minst een Audi-dashboard verwacht.
@potver7: want die zijn idd erg spann0nd
Ben vooral benieuwd of de eigenaar (ervan uitgaande dat de bouwer van deze auto) een nieuw project heeft. Erg gaaf gedaan, overigens, en vooral een zeer nette ombouw.
Waar de gemiddelde Jhonny de voorkant misschien nog kan evenaren is de achterkant wel erg netjes gedaan. De achterlichten en veranderde vorm van de achterklep, het is wel iets meer dan een creatieve huisvader.

Maar nee, ik zou hem ook niet kopen.
Wat een clown…
14,5k voor een Seat met 330k km’s. Whahahahaha.
Hahahaha.
Hahaha
Haha.
Ha.
Wtf?
@borrelnoot: wtf. Gaat het?
is een gaaf apparaat, staat hier in het dorp inderdaad. Blijft mooi om te zien :)
Ik heb hem 1 maal in het echt zien rijden. Ziet er serieus goed uit!
@dutchdriftking: ik ook, had nog zo een echte Audi productie kunnen zijn.
Zou Audi dit als inspiratie gebruikt hebben voor een Q2?
@gt500eleanor: laten we hopen van niet.
Los van of het mooi is of niet, de afwerking is van hoge kwaliteit, daar kun je alleen respect voor hebben.
@mercedesclk350: Zeker, het is netjes gedaan.
Verder vind ik het een lelijke, blauwe interliner..
Hopelijk worden er nu geen RS6’en meer gebruikt voor ramkraken en kunnen we dit soort grappen gebruiken :’)))
Stop er dan ook een fatsoenlijk interieur in.
Pas nog gezien ja
Erg netjes! Hij is er in ieder geval niet lelijker op geworden
De zetels had ik dan ook veranderd voor een iets sportiever modelletje…

Voor de rest wel knap gedaan!
Meer in proportie en praktischer dan zo’n Audi Q in ieder geval. Hulde! Oh en hij hanteert ook gewoon Audi prijzen… 14,5k!
Knap gedaan, respect voor de bouwer(S), dit zie ik liever dan een uit de kluiten gewassen mr2 of Pontiac fiero die een 2e leven heeft gekregen door een of ander Ferrari kitje war nergens op lijkt.. Maar voor dat geld koop ik liever wat anders
Ik vind het een knap stukje werk en zowaar eens een Audi die afwijkt van de reguliere designtaal.

De titel is overigens wel een contradictio in terminis met de woorden Seat en leuk.
Zoveel werk verzet en dan geen multifunctioneel stuur monteren… ?
Hoe je het ook wendt of keert, dit blijft een uniek exemplaar en is dus exclusiever dan een R8, Huracan of een Chiron. Koopje dus……..Maar niet voor mij.
aangezien VAG een vorige generatie audi a4 omtoverde tot een nieuwe Seat Exeo, zou ik niet eens verbaasd worden als audi plots met een audi alhambra komt
@dinozo ik ben trouwens benieuwd wanneer de achterklep opengaat, nog achterverlichting beschikbaar is! Anders zou deze wagen niet officieel goedgekeurd mogen worden.
Voorbeeld: opel insignia tourer, als je achterklep opent zie je dat ze achterverlichting hebben geplaats wat nog zichtbaar is wanneer de klep open is gegaan: http://www.carenthusiast.com/vauxhall/vauxhall_insignia_sports_tourer_2009_029_250.jpg
@arashrsf: @dizono
@arashrsf: Daarom zitten er ook lampen in de bumper.
Hier zat ik dus van de week achter op de n3. Hij ging richting a16 naar Brabant. Was te langzaam met kenteken spotten. Trok wel een scheef hoofd toen ik hem zag
Als Audi een mpv zou maken wordt het dus zo’n ding..
Maar, waarom?
Eigenaar is denk ik werkzaam bij een schadeherstelbedrijf. Daar heb ik hem eens op de parkeerplaats zien staan. Ik heb er toen ook foto’s van gemaakt en het viel me al op dat het erg professioneel gedaan was.
@sabrerator: de beste man is de eigenaar :-)
Zijn de broers steenbeek
En kan wel zeggen
Het is geen zondagmiddag klus geweest
Sjonge, wat doet dat ultiem lelijke interieur afbreuk aan het totaal. Had mooie lederen sportstoelen verwacht en een goed stuur en geïntegreerd scherm. Helaas.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).