Dit is de Mercedes GLC Coupé

Auteur: , 47 Reacties

De lelijke zus heeft een iets minder lelijk broertje gekregen!

Het zat er al een tijdje aan te komen. Eigenlijk al sinds BMW met de X4 op de proppen kwam, dat zal namelijk de enige gedegen concurrent zijn die de GLC Coupé nu kent. De 1,60 meter hoge GLC Coupé moet het misschien niet van zijn uiterlijk hebben, maar zoals we van Mercedes gewend zijn, zal het ongetwijfeld een heerlijke reisauto worden. De meerkamer-luchtvering doet daarbij een extra duit in het zakje. Opvallend is dat alle modellen geleverd zullen worden met vierwielaandrijving.

Instappen kan met de dieselende GLC 220d 4Matic, die een totaal geen kinderachtige 400 Nm de straat op gooit en met 170 pk binnen 8.3 seconden naar de 100 stooft. De topsnelheid bedraagt 210 km/u. De GLC 250d 4Matic heeft 204 pk en 500 Nm (!) en trapt door naar 222 km/u. Mocht je de voorkeur geven aan benzine, dan kun je met de GLC 250 4Matic lekker je ding doen. Die is met 211 pk voorlopig het snelst, maar reken erop dat er in de toekomst nog de nodige AMG modellen zullen arriveren. Filmpje!47 reacties

Groot, lomp fantasieloos ding net zoals de BMW ze blijven maar met elkaar verspugen op het school(fabrieks)plein in Duitsland. jij lomper ik lomper, jij lelijker ik nog lelijker. Wellicht kunnen ze van deze klasse de nieuwe DTM maken, is ook al zo lang slaapverwekkend :)
Minder lelijk? Deze vind ik gewoon mooi!

Lange neus, stuk lager. Een C hatchback op hoge poten. Nice !
@eklasse: ja, hiermee hebben ze meteen een soort 3 serie gt en x4. 2 vliegen in een klap
Dikke BMW jonge…
Wat was de DTM ooit leuk eind jaren ’80 begin ’90, das war einmal
Ik ben helemaal kwijt naar welk model van Mercedes ik zit te kijken. Iets hoger, dan iets lager, deur meer, deur minder…
@aadzor: het is juist eindelijk eens logisch. GL staat voor suv, de C staat voor de klasse en coupé is dus de coupé versie. En die manier van modellen aangeven is dus over de hele lijn doorgetrokken.
@lekbak: Ik vind het anders nog steeds niet logisch een 4/5-deurs SUV als coupé te bestempelen.
Minder lelijk is nog steeds lelijk …
Wat voor soort mensen zijn in de markt voor dit soort auto’s, vooral proleten ?
@dell: Ja.
@dell: ik
Niet echt mooi, maar op een of andere manier toch heel dik!
Heeft ergens wel wat weg van de 5GT van BMW! Ik vind hem fraai!
Een klomp ijzer op wielen…dit heeft niets te maken met zowel SUV’s als esthetiek.
Ziet er stukken beter uit dan z’n grote autistische broer! Maar de gewone suv blijft het fraaist! Ook ten opzichte van de concurrenten.
Mercedes had beter de X6 concurrent ook met deze proporties gebouwd ipv het gedrocht wat ze nu hebben.
Uhm, hij is best wel mooi eigenlijk! Als ze deze vorm nou ook eens als CLC vierdeurs coupe op de markt brengen… 😁
Nee.
I like them both 😊
In AMG trim waarschijnlijk mooier dan de GLE; maar dat is niet moeilijk.

MB zal wel hebben onderzocht dat het winst zal opleveren om óók nog met dit model te komen.
Als ik in de markt was voor een Mercedes SUV/SAV of whatever, was ik naar de dealer gegaan en had gezegd “Doe mij maar zo’n GCK.. GEL.. GXA… Ach fuck it, deze!”
Een iets minder lelijk broertje? Ik vind dit ding net zo godsgruwelijk lelijk. Bah!
Hij is mooi
De GLC vind ik persoonlijk veel mooier….
mrb via Android app
Please make it stop! Al is dit minder lelijk, het is nog steeds lelijk. En het is ook geen coupé, want 4 deuren. Noem het dan hatchback.
Dacht eerst dat het een verkrachte Laguna II was. Duitsers hebben ook echt geen smaak! Alhoewel wansmaak ook een smaak is, natuurlijk.
via Android app
Ik ben het overzicht nu wel een beetje kwijt. Ik zie ook niks nieuws. Gewoon weer die lampenpartijen en coupe lijn. Daarvan hebben ze er nu 3?
Mercedes heeft Audi ingehaald qua eenheidsworst respect!
Heeft niemand nog iets gezegd over die chromen wenkbrauwen boven de achterlichten? Wtf is deze?
Ik snap die hele niche nog steeds niet, maar ik vind wel dat het in vergelijking met de GLE een heel stuk beter op het netvlies ligt.

Weet iemand overigens waarom Mercedes geen echte sterren meer in de grille gebruikt maar plakplaatjes gebruikt? Het doet wat mij betreft toch een beetje afbreuk aan het stijlvolle imago dat veel van die wagens hebben.
@Edge: Omdat ze met hun plakplaatjes heel netjes de adaptieve cruise control en actieve remassistent camera kunnen wegwerken. Er zit overigens een extra unit achter de achteruitkijkspiegel (voor voetgangersdetectie) “verwerkt”. Maar beter dan een opzichtige camerabol in de onderste airintake.
@Edge: Oh, en bijna vergeten. Omdat je ook nog eens optioneel je logo aan de voorzijde kunt verlichten. I kid you not. xD http://www.autoblog.nl/nieuws/dit-is-de-mercedes-e-klasse-met-een-lichtgevende-ster-59029
Sorry maar dit is toch gewoon een.kopie van de x4?
Helemaal niet slecht maar een gewone GLC is mooier en goedkoper.
Als ik heel eerlijk ben vind ik de x4 wel bruut.. Ik heb hem nu een aantal keer zien rijden waarvan één keer in het bordeaux rood en dan is die echt mooi.

Deze van Mercedes vind ik wel de gematigde versie.. Iets minder mooi dus
Ik hou wel van dit soort auto’s, lekker dik! De X4 vind ik alleen net even mooier. Er komt toch ook een coupe versie Touareg en Tiguan?
Stukken mooier dan de x4, die écht van geen kanten klopt. Maar ook dit ding is niet om aan te zien. Moet je nagaan hoe lelijk de x4 eigenlijk is. Dat is gewoon echt de misser van de eeuw.
Als ik mijn ogen bijna dichtknijp, is het gewoon een C coupe met twee extra deuren die is verhoogd. Het eindresultaat begrijp ik niet helemaal. Koop gewoon een GLC, mooiste in z’n klasse. Waarom zou je meer geld uitgeven aan zjin lelijkere broertje met minder ruimte?
Ik kan er niet bij hoe je een GLC coupé kan verkiezen boven een CLC. Hetzelfde geldt voor een GLE coupé, X6, X4, … Dit is natuurlijk subjectief maar al die modellen zijn toch stuk voor stuk een heel pak lelijker dan de modellen waarop ze gebaseerd zijn?
Bye bye X4. Nu nog een 2 deurs GLC shooting break.
Het houdt niet op, niet vanzelf…
@appelvis: Precies wat ik dacht. Ze blijven doorgaan met dit soort grappen…
Gadver, zat net aan men ontbijt
Nee deze niet en z’n grotere broer ook niet, de X6 M daarentegen… Ja die wel graag!
Wat is er toch met Mercedes en die lelijke achter kanten op bijna al hun auto’s? Ze zijn echt verkeert bezig. Ze maken Nog maar weinig echt mooie auto’s
Da’s de eerste Mercedes die ik welzijn willen hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).