Dit is de nieuwe Ferrari SF71H [updated]

Auteur: , 40 Reacties

Niet alleen Mercedes presenteerde vandaag de nieuwe F1-bolide, ook Ferrari was aan de beurt.

Dit gebeurde in Maranello. In het Ferrari-museum kon de wereld via een livestream de nieuwe SF71H aanschouwen. Iedereen mocht een zegje doen, waaronder een tijdloze speech van Mauricio Arrivabene (‘offseason is a legend’).

Maar goed, wat is er anders aan de auto? De kleur rood is iets donkerder geworden, het grote witte vlak is weg (Santander is als sponsor vertrokken, die kwam destijds met Alonso mee) en we zien (uiteraard) een Halo. Die Halo weegt ongeveer 7 kilo en heeft zelfs een kleine spoilert gekregen. Tevens heeft de auto een iets langere wielbasis en moet ie uiteraard betrouwbaarder zijn dan in 2017. Logisch, na ruim 10 jaar is het wel weer eens tijd voor een titel. Verder is het vooral een evolutie van de vorige auto. De mening van Kimi: “it looks nice“. De mening van teambaas Maurizio: “a great product from Italy“.

Na vandaag zal de SF71H getransporteerd worden naar Barcelona, waar aanstaande zondag gefilmd wordt op het Catalunya Circuit. Van maandag t/m donderdag zal men de auto gaan testen. De tweede test gebeurt op hetzelfde circuit, van 6 t/m 9 maart. Beide coureurs (Kimi Raikkonen & Sebastian Vettel) zullen achter het stuur plaatsnemen.

UPDATE: en we hebben video!40 reacties

wel erg rood
@smart2000: dat vind ik juist wel mooi
@smart2000: Had ik ook nooit verwacht van Ferrari
Beetje rood
Alle teams hebben.de zijkanten flink op de schop gegooid wel tof dat Ferrari vorig jaar al.voordeel zag in de smallere sidepods
Ik kan gewoon nog steeds niet wennen aan die halo. Hoe vaak ik ‘m ook zie..
@str8six: Halo allemaal, wat fijn dat je er bent…
@svenska_aeroplan_ab: please, de Halo is al erg genoeg … als je er nu ook nog dat huisvrouwenprogramma bij betrekt wordt ’t helemaal een disaster. O wacht, dat is ’t al :-(
@str8six: in het rood valt ie minder op.
Zo’n rode Halo met Ferrari logo erop lijkt verdacht veel op Ferrari World Abu Dhabi.
@edge: Of erger; die in Spanje.
@Edge: Ik vind het veel lijken op een rode string van mijn vriendin. Over een paar jaar zal ze hem misschien nog passen ook…
@viezefreddyw: Die van mij is de weg naar de sportschool ook vergeten…
@berlinetta: net als met auto’s gewoon inruilen voor een nieuwer exemplaar;)
@mrb: Ze heeft wel hard afgeschreven dus ik weet niet wat de restwaarde nog is. Ik kan haar misschien maar beter oprijden.
@berlinetta: als het onderhoud meer kost dan een nieuwe, moet je gewoon je verlies pakken. Krijg je uiteindelijk een dikke glimlach op je gezicht voor terug.
@henk_he: vrouwen zijn net auto’s idd. Hou ouder hoe lager de inruilwaarde en hoe hoger de onderhoudskosten. Tenzij het een perfect onderhouden oldtimer is. Die stijgt in waarde. Maar ja, die rijden meestal niet zo lekker hè
@viezefreddyw: beetje lucht uitlaten, werkte bij de mijne ook.
@pietertjep85d: niet te veel, anders slijt ze te hard
Vreselijk die Halo’s wat een lelijke dingen
@audiquattro71: ik vind het eigenlijk bij de meeste auto’s wel meevallen die halos, maar dit is de eerste auto waar ik hem echt lelijk vind
Veel rood. Ik vond het wel mooi dat ze vorig jaar wat meer wit hadden toegepast.

Nu maar hopen dat ze komend seizoen de boel wat beter op orde hebben en geen stomme fouten maken zoals ze vorig seizoen deden.
@viezefreddyw: dat had vooral te maken met de temperamenten van ene S. Vettel. Die heeft toch echt eigenhandig z’n kampioenschap door de plee gespoeld.
@str8six: dat heeft L. Hamilton gedaan, maar blijf in die dromen geloven :)
@87sandyd: meh, heb als anti- Merc boy Lewis hoog zitten maar denk dat als Seb z’n rare fratsen niet had uitgehaald hij wel kampioen was geworden … maar ja, was, had … je hebt er helemaal niets aan! ;-)
Juist mooi dat vele rood!
Marco Borsato zal dit vast een mooie auto vinden.
@daihatsucuore: alleen vandaag dan
Moeten ze nog een boel sponsors aankondigen ofzo? Vind dat ze de verdeling maar raar gedaan hebben. Zowel op de engine cover als op de neus.
@wachtmaartotmijnvtecinkicktyo: Er gaan al tijden hardnekkige geruchten dat Ferrari en Philip Morris (jeweetwel, die jongens van Marlboro) het merk IQOS op de auto gaan plakken. Officieel is tabaksreclame niet meer toegestaan, maar doorat IQOS enkel het apparaat maakt en niet de tabaksvullingen die erin gaan (die komen van Marlboro, een andere Philip Morris dochter) zou dat dan weer wel mogen.
@wachtmaartotmijnvtecinkicktyo: volgensmij betaal je als sponsor ook voor een bepaalde plek op de auto, nu dat Santander weg is als hoofdsponsor, zijn die plekken leeg
Jammer dat ze het Havaianas logo hebben vervangen door een paard
Die voorvleugels zijn ware kunststukjes geworden zeg. Wat me opvalt is dat men RB aardig nadoet met de hoogte achter. Kan niet wachten tot de tests gaan beginnen.
@vierkoloms: en met al die “schotjes” rondom de cockpit hebben ze nu ook een middenvleugel. Dacht dat die verboden waren sinds de tijd van Jos met zijn x-wings…?
@vroaaar: dat waren ook gedrochten om te zien, men startte daarmee in Monaco geloof ik. Voor het oog zou de achtervleugel nog breder mogen.
Ik mis de witte details van vroegah
Mondje erop plakken dan kan ie in de volgende cars movie
Opvallend dat het klavertje vier van Alfa Romeo nog op de auto staat, nu Alfa een eigen auto heeft had ik dit niet verwacht

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).